Smart Solar Shading

Wist u dat de Europese Richtlijn Energieprestatie Gebouwen (EPBD) voorschrijft dat nieuwbouwprojecten vanaf 2020 verplicht energie-efficiënt gebouwd dienen te worden (Nearly Zero-Energy Buildings)? Zonwering speelt een belangrijke rol in het verbeteren van de energie-efficiëntie en het daglichtbeheer van bestaande gebouwen en het optimaliseren van het energie-efficiënte ontwerp van nieuwe gebouwen. De ideale leef- en werktemperatuur is vastgesteld op 21 graden Celsius, maar door de toepassing van glas kunnen binnentemperaturen aanzienlijk oplopen. Een effectieve zonweringoplossing is op dat moment cruciaal om een leef- en werkbaar binnenklimaat te kunnen behouden.

Meer informatie

Uiteraard kunt u de technische details van onze ritzscreens® en zonneschermen online inzien via onze online bibliotheek. Indien u op zoek bent naar de technische details van een ander product of vrijblijvend kennis wilt maken, neem dan telefonisch contact met ons op via +31 (0)499 330 335 of e-mail naar [email protected]

Project_Shard_Londen_01

The Shard

Ruim 6.000 aangepaste screens hebben wij geplaatst tussen het dubbele glas van de gesloten gevel in een hoek van 85 graden. Alle screens zijn voorzien van geautomatiseerde elektrische bediening werkend op de hoeveelheid zonlicht. De motorisatie is verwerkt in de complexe kapsteun van de screens.

Datum:

15 mei 2015

Locatie:

Londen, Verenigd Koninkrijk

Project_Havengebouw_Antwerpen_03

Het Havenhuis

Ruim 527 binnenscreens hebben wij geplaatst, waarvan 190 binnenscreens met een helling van 15 graden. De overige binnenscreens hangen onder een helling van 48 graden en zijn geplaatst in de boogvormige uitsparing van het valse plafond. De doeken overlappen elkaar voor een minimale lichtinval.

Datum:

1 juni 2016

Locatie:

Antwerpen, België