16 Rolluik RV42 V66 Kwartsgrijs

Aan de hand van deze stappen stel jij een rolluik samen

22-12-2019

Omkasting
De kast van het rolluik bevindt zich aan de bovenzijde en is de plek waar het pantser zich in opgerolde toestand bevindt. Standaard worden rolluiken uitgevoerd met een afgeschuinde kast, optioneel kun je kiezen voor een uitvoering met ronde omkasting. Afhankelijk van de totale hoogte van het rolluik wordt deze uitgevoerd met een kast van 150, 165, 180 of 205 mm. Ga je meerdere ramen op je gevel voorzien van rolluiken? Overweeg dan de kapmaat van het grootste rolluik aan te houden, in dat geval zorg je voor een rustige uitstraling van je gevel.

Pantser
Het pantser van het rolluik speelt een belangrijke rol in de isolerende en inbraakvertragende werking van het rolluik. Het pantser is opgebouwd uit lamellen die gearreteerd (verbonden) zijn met elkaar. De dekbreedte en lameldikte van de lamellen verschillen per type rolluik.

Kleuren
Rolluiken kunnen in diverse standaard kleuren uitgevoerd worden. Wist je dat je de omkasting in een andere kleur kunt uitvoeren dan het pantser? De standaardkleuren voor het pantser lopen uiteen van wit tot bosgroen. De omkasting van het rolluik kan uitgevoerd worden in verschillende standaard kleuren. Wil je de omkasting van het rolluik graag uitvoeren in de kleuren van je kozijnen? Dat kan! Houd er wel rekening mee dat voor ralkleuren een meerprijs gerekend kan worden. Om beschadigingen aan de laklaag te voorkomen kunnen de pantsers van rolluiken niet worden uitgevoerd in een ralkleur.

Bediening
De bedieningsmogelijkheden van rolluiken zijn uiteenlopend. Zo bepaal je zelf het gebruiksgemak. Onderstaand vind je een opsomming van de belangrijkste bedieningsmogelijkheden van rolluiken. Laat je voor de bedieningskeuze informeren door een specialist, deze kan advies geven over de montagemogelijkheden bij jou thuis.

  • Handbediend
  • Elektrisch met wandschakelaar
  • Elektrisch met afstandsbediening
  • Elektrisch met smartphone of tablet

Montage
De montagemogelijkheden van een rolluik zijn afhankelijk van de nis en het kozijn van het raam. Indien het raam een diepe nis heeft, is het mogelijk om de rolluiken ‘in-de-dag’ te monteren. Dit betekent dat de zijgeleiding van de rolluiken in de nis worden gemonteerd. Het rolluik valt op deze manier mooi weg in de gevel. Houd er wel rekening mee dat je met het openen van jouw draai of kiepramen niet in de problemen komt. Heb je minder ruimte in de nis dan kun je kiezen voor ‘op-de-dag’ montage, de zijgeleiding van jouw rolluiken wordt dan gemonteerd op de gevel.

  • Share on LinkedIn