Lamellendak_V860-Levanto_antraciet_Productbanner02

Zo maak je jouw perfecte tuin!

28-02-2019

Je tuin, net zo belangrijk als je woning

Een trend die zich al een aantal jaren afspeelt is het steeds belangrijker worden van de tuin. We zien de tuin steeds meer als een onderdeel van onze woning. Om deze reden besteden we dan ook meer aandacht en geld aan onze tuin. Volgens Tuinbranche Nederland hebben we in 2017 met z'n alle in totaal voor ruim 3,8 miljard euro aan tuinartikelen aangeschaft. Dit is een stijging van zes procent vergeleken met het voorgaande jaar.

Waarom wordt de tuin steeds belangrijker?
Waar komt dit enthousiasme voor de tuin nu ineens vandaan? Er kan gesteld worden dat de verbeterende economie hier zeker een rol in speelt. Bestedingen aan de tuin hebben stilgelegen tijdens de crisisperiode, maar nu mensen meer te besteden hebben is de tuin weer aan de beurt! Daarnaast is er nog een andere belangrijke trend gaande, die zorgt voor de stijging van het tuinenthousiasme. Dit is namelijk de trend: do-it-yourself. Floramedia.com geeft aan dat de wil om zelf te klussen onder de mensen stijgt. Het veranderen van de tuin staat bij veel van ons bovenaan het wensenlijstje. Volgens de organisatie gaf in 2016 een derde van de Nederlanders aan, de tuin of andere buitenruimte te willen verbeteren. Ook is er onderzocht of er wellicht een verschil aanwezig is tussen man en vrouw in de wil de tuin aan te passen. Hieruit is gebleken dat 35 procent van de Nederlandse vrouwen tegenover 31 procent van de Nederlandse mannen graag aanpassingen willen doen aan de tuin.

Maar welke aspecten van de tuin krijgen nu steeds meer aandacht?
Ten eerste, vinden we het belangrijk dat we altijd op elke moment van de dag van onze tuin kunnen genieten. Daarnaast willen we op de lange termijn minder onderhoud aan de tuin. Door nu wat extra werk te verzetten en extra investeringen te doen zorgen we dat we in de toekomst kunnen genieten van een plek die geheel op onze wensen is afgestemd en zo een plek van ontspanning wordt gecreëerd.

Meer luxe in de tuin komt dus vanuit het idee dat we steeds meer een plek willen creëren om te ontspannen en zo van alle gemakken worden voorzien. De tuin is de perfecte plek waar je even helemaal tot rust kunt komen na een drukke dag. Daarom kiezen we steeds vaker voor een jacuzzi, buitenhaard, buitenkeuken et cetera. Tot het voorzien zijn van alle gemakken hoort ook de juiste zonwering. Met goede zonwering vergroot jij je comfort en kun je vaker genieten van de plek die je hebt gecreëerd in je tuin. Er zijn onwijs veel mogelijkheden die jou kunnen helpen bij het maken van een prettige plek waar jij meer controle hebt over de weersomstandigheden. Daarom gaan we hieronder verder in op hoe jij het best op zoek kunt gaan naar de juiste zonwering passend bij jouw situatie en tuin.

Mensen besteden steeds meer aan hun tuin, omdat ze meer van hun tuin genieten. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat jouw tuin aansluit op jouw specifieke wensen? Hoe ga jij nou op zoek naar producten die echt toegevoegde waarde hebben voor jouw tuin? Een mogelijkheid is om te gaan zoeken via behoeften. Veel mensen starten meteen naar het zoeken naar een specifiek product, terwijl ze niet goed op de hoogte zijn van de verschillende mogelijkheden die er zijn. De aanschaf van een product start altijd bij een bepaalde behoefte die je hebt. Wij adviseren je om vanuit deze behoefte naar het juiste product te gaan zoeken. Per behoefte zijn er namelijk tal van mogelijkheden waar je eerste instantie nog niet aan had gedacht. We lichten dit toe aan de hand van een aantal voorbeelden.

‘Denk vanuit behoefte niet vanuit product’

In controle over de temperatuur
Stel je voor: Het is eindelijk weekend en de weersvoorspellingen zijn erg positief. Je kijkt naar buiten en ziet dat het zonnetje flink schijnt! Je besluit lekker buiten dat programma te kijken dat je gisterenavond op televisie hebt gemist. Je gaat zitten op je tuinstoel, maar na vijf minuten houd je het buiten al niet meer uit, omdat de zon zorgt voor veel te veel warmte.

Vanuit deze behoefte 'schaduw op je terras' zijn er verschillende mogelijkheden, die ervoor zorgen dat jij meer controle hebt over de temperatuur op jouw terras. Zo is een zonnescherm een goede oplossing. Het zonnescherm houdt de zonnestralen tegen, waardoor je schaduw creëert op jouw terras. Een ander voordeel is dat het ook de schadelijke UV-straling tegenhoudt. Maar dit is niet de enige keuze die je hebt wanneer je op zoek bent naar schaduw op je terras. Een lamellendak is ook een uitkomst voor deze behoefte. Dit product heeft namelijk lamellen die je kunt kantelen. Bij een lekker zonnetje kun je ervoor zorgen dat de zonnestralen op je terras schijnen. Wordt de zon je te warm kantel je zeer eenvoudig de lamellen, waardoor deze de zonnestralen blokkeren en jouw terras is voorzien van schaduw. Een derde mogelijkheid is het terrasscherm. Het doek van het terrasscherm houdt in dit geval de zonnestralen tegen. Je kunt zelf met één druk op de knop de stand van het scherm bepalen en zo inspelen op de stand van de zon.

Zonnescherm_V360-StTropez_702602_Productanner

Onafhankelijk van de regen
Stel je voor: Het is zondagmiddag en je hebt wat vrienden uitgenodigd voor een hapje en een drankje. De temperatuur buiten is heerlijk, daarom besluit je om met het gezelschap buiten te gaan zitten op het terras. Wanneer jullie gezellig genieten van een drankje, begint het te druppen. Na een paar minuten begint het dan toch echt harder te regenen en valt de gezellige middag op je terras letterlijk in het water.

In dit geval heb je de behoefte om niet meer afhankelijk te zijn van de regen. Om de regen op je terras te omzeilen is een terrasoverkapping de beste optie. De terrasoverkapping geeft jou optimale beschutting tegen de regen. Dit maakt het dus mogelijk dat jij, niet alleen in de lente en de zomer, maar het gehele jaar door kunt genieten van jouw tuin en terras en kan de regen jouw zondagmiddagen op het terras nooit meer verpesten. Met een terrasoverkapping vergroot je eigenlijk de leefruimte van je woning, je kunt het ook zien als een verlengstuk van je woning. Zo verbind je binnen met buiten!

Terrasoverkapping_V908-Ledro_Antracietstructuur_Productbanner02

Genieten uit de wind
Stel je voor: Het is een prachtige dag in juni en je hebt besloten om vandaag vanuit thuis te werken. Omdat de temperatuur het toelaat ga je buiten op je terras werken. De zon is niet te scherp, dus buiten werken is prima te doen. Echter begint het om 11 uur flink te waaien. De papieren die je zo wilde gaan doorlezen worden weggeblazen door de wind. Zonde, want de temperatuur laat het zeker toe om buiten te blijven.

Er zijn twee mogelijkheden om dit probleem te verhelpen. Ten eerste is natuurlijk een windschermen het product dat de behoefte van beschut genieten kan vervullen. Een windscherm kun je heel gemakkelijk zelfbesturen. Staat er weinig wind? Laat het scherm dan naar beneden zakken. Staat er te veel wind? Laat het scherm dan omhoogkomen. Zo kun je altijd genieten van het lekkere weer, zonder dat de wind dit kan bederven. Een andere mogelijkheid zijn glaswanden. Echter, dit product kan alleen in jouw tuin worden gerealiseerd in combinatie met een terrasoverkapping. De glaswanden worden namelijk in een terrasoverkapping gemonteerd, zo zit jij en beschut tegen de wind en ook nog eens beschut tegen de regen. Ideaal dus! Met glaswanden creëer je een prachtige tuinkamer.

Een andere punt waar je naast jouw behoefte rekening mee moet houden is het soort tuin dat je hebt. Nederland beschikt over veel verschillende soorten tuinen, maar deze tuinen kunnen wel worden opgedeeld in bepaalde categorieën. We zullen een aantal van deze categorieën voor je uitlichten met de verschillende mogelijkheden

Tuinafscheiding_V745-Luderitz_antraciet_Productbanner

De moderne tuin
Een moderne tuin typeert zich door de strakke lijnen, kleuren die perfect op elkaar aansluiten, trendy tuinmeubels en een tuin waar jij geheel in controle bent. In deze tuin komt een terrasoverkapping of lamellendak goed tot zijn recht! Je bent volledig in controle, omdat je in kunt spelen op elke weersituatie. De strakke lijnen van de terrasoverkapping of het lamellendak en het aluminium zorgen voor een prachtig strak geheel.

De eetbare tuin
De eetbare tuin is een tuin waar vooral in de lente en de zomer veel in gewerkt wordt door de eigenaar. De eigenaar van deze tuin vindt het leuk om zelf groenten en fruit te verbouwen in een kleine moestuin. Tussen het harde werken in de tuin zijn rustmomenten op je terras van belang. Op zeer warme dagen is een terras met schaduw zeker geen overbodige luxe. In deze tuin is het laten monteren van een zonneschermen boven je terras geen overbodige luxe!

De relax tuin
Zoals de naam al doet vermoeden is de relax tuin een tuin waar jij heerlijk tot rust kunt komen. Typerend aan deze tuin is dan ook de vele zitjes die aanwezig zijn. In deze tuin heb je keuze uit meerdere plekken waar jij kunt relaxen. Deze plekken zijn daarnaast ook van alle gemakken voorzien, bijvoorbeeld door de aanschaf van windschermen. Zo kun jij beschut de eerste en de laatste zonnestralen van het jaar opvangen.

De landelijke tuin
Daarnaast is er natuurlijk ook nog de prachtige landelijk tuin. Een grote tuin waar je het liefst de hele dag bent. Deze tuinen zijn vaak voorzien van een groot terras vanwaaruit je uitzicht hebt over de gehele tuin! De Purbeck terrasoverkapping is een terrasoverkapping die perfect aansluit bij een landelijke tuin. Dit komt door de sierlijke details, rustieke ornamenten en een klassieke goot.

Naast alle informatie die we jou in deze blog en op onze website verschaffen kun je natuurlijk ook altijd een afspraak maken met jouw dichtstbijzijnde Verano® partner. Deze helpt jou met het maken van keuzes en kijkt samen met jou naar de juiste oplossingen inspelend op jouw behoeften en tuin. Vraag een gratis brochure of zoek jouw dichtstbijzijnde Verano partner via de Verano® partner.

  • Share on LinkedIn