Zonwering balkon 2021 07 05 103610 xilz 1

Met zonneluifel voor terras minder warm en bescherming tegen Uv-straling

26-10-2021

Heerlijk genieten op jouw zonnige terras wordt minder prettig als de temperatuur in de zomer te hoog oploopt. Als de kracht van de zon te sterk is, word je ook nog eens blootgesteld aan de schadelijke Uv-straling. Een simpele en doeltreffende oplossing voor dit probleem is de aanschaf van een zonneluifel of zonnescherm.

Met een zonneluifel voor terras of tuin als zonwering creëer je direct minder warmte en bied je jezelf ook afdoende bescherming tegen de schadelijke ultraviolette straling van de zon. Bij ons kun je terecht voor verschillende soorten zonneluifels in diverse urban en trend colors.

Zonneluifel beschermt terras tegen schadelijke Uv-straling

Jouw huid heeft flink te lijden wanneer je te lang in de felle zon zit. Bovendien versnelt de schadelijke Uv-straling het natuurlijke verouderingsproces. Het is daarom belangrijk om je hiertegen te beschermen. Wil je op een veilige manier van je zonovergoten terras blijven genieten, dan is zonwering in feite onontbeerlijk. Een zonneluifel voor je terras biedt deze bescherming.

Onze Trend en Urban kleuren collecties voor onze doeken zijn speciaal ontwikkeld om je de beste bescherming te bieden. De dichtheid van het weefsel en de kleuren van onze doeken bepalen de mate van weerkaatsing, de opname en het doorlaten van de stralen van de zon. De Uv-bescherming varieert tussen de 95 procent voor de lichtere doeken tot wel 100 procent voor sommige donkere doeken.

Daarnaast zorgen de doeken van onze zonneluifels voor een veel lagere intensiteit van het licht, waardoor de kans op verblinding ook enorm afneemt.

Zonneluifel maakt terras en huis minder warm

Zodra jij jouw zonneluifel opent, zul je direct merken dat het op jouw terras minder warm is. Door de aangename temperatuur breng je automatisch meer tijd door op je terras en geniet je dus ook veel meer van het buiten zijn. Door het minder felle licht kun je ook makkelijker een boek, tijdschrift of krant lezen.

Maar onder een zonneluifel is niet alleen jouw terras minder warm, het heeft ook een verkoelend effect op de huiskamer. Omdat het felle licht en de warmte niet direct door jouw ramen naar binnen kunnen dringen, wordt door deze zonwering het klimaat binnen in huis indirect ook nog eens als een stuk prettiger ervaren.

Welk soort zonnescherm voor terras is het meest geschikt?

Bij ons heb je de keuze uit zeven verschillende soorten zonneluifels. Maar welk soort zonneluifel voor jouw terras het meest geschikt is, hangt uiteraard af van jouw persoonlijke voorkeur.

Beschik je over een standaard terras? Dan volstaat een zonnescherm met een maximale breedte van 6 meter en een maximale uitval van 3 meter. De V210 – Rhodos met zijn open zonneluifel, de V225 – Porto met zijn semi-cassettescherm of de elektrisch bedienbare V280 – Ipanema met zijn gesloten cassette zonnetent vormen dan een bijzonder goede keuze.

Ben je op zoek naar extra stevige knikarmschermen? Dan gooit de elektrisch bedienbare V296 – Santos hoge ogen. Dit type zonneluifel heeft bovendien een iets grotere uitval tot 3,5 meter. Wil je een nog groter formaat zonneluifel als zonwering? Dan kom je uit bij de zonneschermen van het type V360 – St.Tropez, de V460 - Santander of de V480 – Cannes.

Meer weten over een zonneluifel voor terras en huis? Vraag dan onze brochure aan over zonneschermen. Of laat je uitgebreid informeren bij de dichtste dealer bij jou in de buurt!