Waarom aluminium?
De profielen van onze producten zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft het grote voordeel dat het sterk en solide is, maar daarnaast licht in gewicht. Bovendien beschikt aluminium over de eigenschappen dat het nagenoeg onderhoudsvrij is. Aluminium is daarnaast ook een materiaal dat een lange levensduur kan garanderen. Zo geniet jij extra lang van jouw Verano product. Al deze elementen samen maken aluminium het ideale materiaal om als basis te dienen voor jouw zonwering.

Terrasoverkapping V908 Ledro Kerkhof
Lamellendak V860 Levanto Sfeer

AluEco Certificaat
Wij zijn trotse eigenaar van het AluEco certificaat. Dit certificaat toont aan dat wij deelnemer zijn in de stichting AluEco. Deze stichting voelt zich verantwoordelijk voor het in stand houden van de aluminium recycleketen in de gevelbouw. Verano® doet er alles aan om bouwaluminium in de recyclingketen te brengen. Ook zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk bouwaluminium op de markt beschikbaar komt dat uit gerecycled hoogwaardig aluminium bestaat.

AluEco
AluEco is een stichting bestaande uit verschillende organisaties welke staan voor het hoogwaardig en duurzaam gebruik van aluminium. Zo werken deze organisaties samen aan het verder terugdringen van de milieubelasting van metalen en aluminium gevelelementen. Dit doet de stichting door het in de gevelbouw beheren van een marktconforme recycleketen van aluminium. In deze recycleketen wordt hergebruik van aluminium door de aangesloten bedrijven gerealiseerd. Hierdoor wordt een hoogwaardig en duurzaam gebruik van dit metaal gegarandeerd. Daarnaast stimuleert AluEco het gebruik van moderne geveltechnologie voor duurzame gebouwen. Meer dan 90% van het aluminium dat vrij komt uit sloof of renovatie wordt gerecycled tot nieuwe hoogwaardige (bouw)producten.

Rolluiken_RV41_Wit
Windscherm V745 Luderitz Sfeer

Onderhoud aluminium
Uiteraard geniet jij zo lang mogelijk van je Verano product. Daarom adviseren we je de aluminium profielen twee keer per jaar schoon te maken. Dit zijn de middelen die je nodig hebt en handelingen die je uit kunt voeren:

Wat heb je nodig?

  • Droogsmeermiddel
  • Olie of lichte vetstof
  • Lauw water (maximaal 35°C)
  • Schoonmaakproduct met lage PH-waarde (<7.5)

Stap 1 | Aluminium schoonmaken
Maak het aluminium schoon met lauw water en een schoonmaakproduct met een PH-waarde lager dan 7.5. Vermijd schuursponsjes en hogedrukreinigers om te voorkomen dat de lak wordt aangetast.

Stap 2 | Scharnierende delen
Voorzie scharnierende delen van het aluminium van olie of lichte vetstof. Verwijder resten van olie of vetstof zorgvuldig om te voorkomen dat er vlekken in het doek kunnen ontstaan.

Stap 3 | Geleiding en rubbers
Kunststof geleidingsblokken, rubbers en de aluminium geleidingsprofielen kun je voorzien van een droogsmeermiddel, zoals siliconenspray. Verwijder resten van het droogsmeermiddel zorgvuldig om te voorkomen dat er vlekken in het doek kunnen ontstaan.