Ritsscreens op zonne energie

3 voordelen van ritsscreens op zonne-energie

23-06-2021

De zon is een onuitputbare bron en wordt om die reden de laatste jaren steeds intensiever benut voor het opwekken van energie. Zo liggen er in Nederland inmiddels al meer dan 30 miljoen zonnenpanelen en is het samen met windenergie de belangrijkste vorm om ons land te helpen aan een duurzaam energiesysteem. Zonne-energie kan ook ingezet worden voor de aansturing van ritsscreens. Ritscreens op zonne-energie hebben diverse voordelen en graag nemen we de 3 belangrijkste met je door.

1. Eenvoudige montage zonder kabels

Bij de montage van elektrisch aangestuurde ritsscreens dienen kabels aangesloten te worden op het elektriciteitsnetwerk. Deze verbinding vindt veelal binnen in het huis plaats en om die reden dienen er vaak gaten geboord te worden in muren of kozijnen. Omdat de batterij van ritsscreens op zonne-energie automatisch wordt opgeladen door de straling van de zon is het niet nodig gaten te boren in kozijnen of muren.

2. Ritscreens zonder elektriciteit

Ritsscreens op zonne-energie halen energie uit de zon en hoeven daarom niet aangesloten te worden op het elektriciteitsnetwerk. Dit betekent dat het niet nodig is om bij de plaatsing van screens rekening te houden met elektriciteitspunten. Daarnaast is het niet nodig om te beschikken over technische kennis met betrekking tot het aansluiten van motorbekabeling op het elektriciteitsnetwerk.

3. Mileuvriendelijke & energiebesparende ritsscreens

Eerder gaven we al aan dat de zon een onuitputbare bron van energie is. Aansturing door middel van zonne-energie is daarom een enorm milieuvriendelijke methode voor je ritsscreens. Een lager elektriciteitsverbuik zorgt daarnaast voor een lagere energierekening.

Bij plaatsing van ritsscreens op zonne-energie is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de locatie van de zonnecellen. In de meeste gevallen worden ritsscreens geplaats op plekken waar de zon zeer regelmatig aanwezig is. Toch kunnen overstekken of dakgoten ervoor zorgen dat de zonnecellen in de omkasting moeilijke bereikbaar zijn voor zonnestralen.

Meer informatie

Wil jij graag meer informatie ontvangen over ritsscreens op zonne-energie? Vraag gratis de brochure aan of bezoek een Verano partner bij jou in de buurt!