ONTVANG 5 GRATIS KLEURSTALEN BIJ JE THUIS!

close
Ritsscreens op zonne energie

3 voordelen van ritsscreens op zonne-energie

23-06-2021

De zon is een onuitputbare bron en wordt om die reden de laatste jaren steeds intensiever benut voor het opwekken van energie. Zo liggen er in Nederland inmiddels al meer dan 30 miljoen zonnepanelen en is het samen met windenergie de belangrijkste vorm om ons land te helpen aan een duurzaam energiesysteem. Zonne-energie kan ook ingezet worden voor de aansturing van ritsscreens. Ritsscreens op zonne-energie, ook wel Solar ritsscreens hebben diverse voordelen en graag nemen we de 3 belangrijkste met je door.

1. Eenvoudige montage zonder kabels

Bij de montage van elektrisch aangestuurde ritsscreens dienen kabels aangesloten te worden op het elektriciteitsnetwerk. Deze verbinding vindt veelal binnen in het huis plaats en om die reden dienen er vaak gaten geboord te worden in muren of kozijnen. Omdat de batterij van een Solar motor die wordt gebruikt voor ritsscreens op zonne-energie automatisch wordt opgeladen door de straling van de zon is het niet nodig gaten te boren in kozijnen of muren.

2. Ritsscreens zonder elektriciteit

Ritsscreens op zonne-energie halen energie uit de zon en hoeven daarom niet aangesloten te worden op het elektriciteitsnetwerk. Dit betekent dat het niet nodig is om bij de plaatsing van de Solar screens rekening te houden met elektriciteitspunten. Daarnaast is het niet nodig om te beschikken over technische kennis met betrekking tot het aansluiten van motorbekabeling op het elektriciteitsnetwerk.

3. Milieuvriendelijke & energiebesparende ritsscreens

Eerder gaven we al aan dat de zon een onuitputbare bron van energie is. Aansturing door middel van zonne-energie is daarom een enorm milieuvriendelijke methode voor je ritsscreens. Een lager elektriciteitsverbruik zorgt daarnaast voor een lagere energierekening.

Bij plaatsing van ritsscreens op zonne-energie is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de locatie van de zonnecellen. In de meeste gevallen worden Solar ritsscreens geplaats op plekken waar de zon zeer regelmatig aanwezig is. Toch kunnen overstekken of dakgoten ervoor zorgen dat de zonnecellen in de omkasting moeilijke bereikbaar zijn voor zonnestralen.

Ritsscreens op zonne energie 1

Comfort met ritsscreens

Met de aansturing op zonne-energie wordt er een extra voordeel toegevoegd aan de vele plussen van ritsscreens. Met ritsscreens houd je het namelijk gemakkelijk koel in huis en heb je geen last van vervelende lichtschitteringen. Daarnaast zorgen ritsscreens voor extra privacy en houden ze insecten buiten de deur.

Prijs van ritsscreens op zonne-energie

De adviesprijs van een op afstand bedienbaar ritsscreen op zonne-energie ligt gemiddeld €83,- hoger dan een reguliere ritsscreen met afstandbediening. Door een snellere montage vallen de montagekosten van een ritsscreen op zonne-energie mogelijk juist lager uit. Daarnaast kun je jouw investering terugverdienen door te besparen op de energiekosten.

Meer informatie

Wil jij graag meer informatie ontvangen over ritsscreens op zonne-energie? Vraag gratis de brochure aan of bezoek een Verano partner bij jou in de buurt!

Vind een Verano® partner arrow-right