ONTVANG 5 GRATIS KLEURSTALEN BIJ JE THUIS!

close

Energie besparen met zonwering

Het regelen van het binnenklimaat is voor veel huishoudens een belangrijke kostenpost. Wanneer het lukt om effectief te besparen op energie zul je dat snel merken in je portemonnee. In de winter gaat er in een woning veel warmte verloren via de ramen. 's Zomers zijn de ramen de plek waar de warmte je woning binnentreedt. Met zonwering bespaar je energie omdat je de isolatiewaarde van je ramen verbetert.

Ritsscreen besparen
Ritsscreens_gevel

Energie besparen met buitenzonwering

Zonwering aan de buitenzijde van de woning zoals rolluiken en ritsscreens zorgen voor een effectieve manier van energiebesparing. Door de toevoeging van deze producten wordt er een extra luchtspouw gecreëerd, waardoor warmte jouw huis minder snel uit kan en koude lucht niet naar binnen komt. Gebruik je de producten op de juiste manier? Dan bespaar je energie in de winter en zomer.

Rolgordijn Sfeer

Energie besparen met raamdecoratie

Door het bekleden van jouw ramen met raamdecoratie kun je effectief energie besparen. Raamdecoratie creëert, net als buitenzonwering, een extra luchtspouw met een verbeterde isolatiewaarde van de ramen als gevolg. Raamdecoratie kan de isolatiewaarde van enkel glas tot wel 60% verhogen. Dit resulteert in een lagere energierekening!

Met dynamische zonwering verbeter je op de juiste momenten de isolatiewaarde van je ramen

Solarscreens op zonne energie

Ritsscreens en rolluiken op zonne-energie

Solarmotoren zorgen ervoor dat je ritsscreens en rolluiken kunt aansturen met behulp van zonne-energie. Het zonnepaneel op de omkasting van de zorgt ervoor dat de batterij telkens weer gevoed met nieuwe energie. Ritsscreens en rolluiken op zonne-energie hoeven niet in verbinding te staan met een stroompunt en zorgen voor een besparing op energiekosten.

1

Ritsscreen rekentool

Bereken hoe jij jouw woning koel kunt houden met ritsscreens!

FAQ Energie besparen met zonwering

 • Hoe bespaar ik energie met dynamische zonwering?

  chevron-down

  Dynamische zonwering is zonwering die handmatig of elektrisch geopend of gesloten kan worden. Met dynamische zonwering kan men in tegenstelling tot statische oplossingen zoals zonwerend glas en overstekken optimaal gebruik maken de natuurlijke warmte (winter) en de natuurlijke koelte (zomer). Op deze manier hoef je minder te stoken en te koelen en kun je effectief energie besparen.

 • Hoe voorkom ik 's zomers ik dat de temperatuur in mijn woning oploopt?

  chevron-down

  (Moderne) huizen zijn uitgerust met degelijk geïsoleerde vloeren, wanden en daken en beschikken over grote raampartijen. Zonnestralen kunnen dus erg gemakkelijk de woning binnentreden en zorgen voor oplopende temperaturen. Een goed geïsoleerd huis raakt de warmte doorgaans echter erg lastig weer kwijt. Met zonwering voor je ramen voorkom je dat de temperaturen te hoog oplopen.

 • Hoe voorkom ik 's winters dat warmteverlies optreedt via de ramen?

  chevron-down

  De ramen van je woning zijn de plek waar het gemakkelijkst warmteverlies plaatsvindt. Raamdecoratie en buitenzonwering zoals ritsscreens en rolluiken kunnen zorgen voor een extra isolerende laag voor je ramen.

 • Hoeveel graden verschil met ritsscreens?

  chevron-down

  Het doek van ritsscreens is heel effectief in het weren van de zonnewarmte en zorgt er daarom voor dat je jouw woning kunt beschermen tegen de hitte. Afhankelijk van het type huis, de oriëntatie van de ramen en het oppervlak van de ruimte kun je de oplopende temperatuur in jouw woning met wel 6 graden beperken. Bereken het voor jouw woning in onze rekentool!

 • Zijn rolluiken effectief tegen de warmte?

  chevron-down

  De ramen zijn de 'zwakke plek' van je woning. Dat betekent dat 's zomers hier de meeste warmte de woning binnentreedt en 's winters de meeste warmte verloren gaat. Het pantser van een rolluik zorgt voor een extra isolerende laag. Dit zorgt ervoor dat je het klimaat in je woning beter kunt beheersen.

Ontdek onze producten

Energie besparen ritsscreens
V550 | Antraciet str. | 71.1111
Energie besparen rolluiken
RV 40 Solar | V72 Kwartsgrijs
Energie besparen ritsscreens solar
V550 Solar | Antraciet str. | 71.1111