ONTVANG 5 GRATIS KLEURSTALEN BIJ JE THUIS!

close
09 Jaloezieën Sfeer Alu

Raamdecoratie tegen invallend zonlicht

Een van de belangrijkste eigenschappen van raamdecoratie is het weren van invallend zonlicht. Invallend zonlicht zorgt er vaak voor dat een ruimte oververhit raakt. Daarnaast heeft het invallende licht in veel gevallen een negatief effect op het zichtcomfort tot gevolg. De kleur en het materiaal van de raamdecoratie bepaalt voor een groot deel de functionele waarde van raambekleding.

Extra isolatie voor je ramen

In de winter gaat er in een woning veel warmte verloren via de ramen. Omdat we het graag behaaglijk houden in onze woning heeft warmteverlies een hoge energierekening tot gevolg. Raamdecoratie is een relatief onbekend wapen om energie te besparen.De isolatiewaarde van je ramen wordt sterk verbeterd door de toevoeging van raamdecoratie. De extra laag die je met raambekleding creëert zorgt ervoor dat er een extra luchtspouw wordt gecreëerd.

Plissé stalenmodule
Childsafety

Child Safety

Wij dragen bij aan een veilige omgeving voor jouw kinderen. Het veiliger maken van onze producten is topprioriteit.

Lees meer arrow-right
Bedrijfsvideo

How it's made

Nieuwsgierig naar onze organisatie? In onze bedrijfsvideo nemen we je in een vogelvlucht mee door onze productie en kantoor!

Lees meer arrow-right
Duurzaam Aluminium

Duurzaam aluminium (AluEco)

Aluminium heeft het grote voordeel dat het sterk en solide is, maar daarnaast licht in gewicht.

Lees meer arrow-right
Plissegordijnen_op_maat

Raamdecoratie op maat

Raamdecoratie van Verano® wordt altijd volledig op maat gemaakt. Dit betekent dat we de raamdbekleding tot op de millimeter nauwkeurig maken. Met maatwerk maak je namelijk optimaal gebruik van de functionele eigenschappen van raamdecoratie en kom je tot oplossingen die naast functioneel ook een lust voor het oog zijn! Naast de afmetingen bepaal jij de profielkleuren, doekkleuren en bediening en maak je de raamdecoratie volledig naar jouw wens.

FAQ raamdecoratie

 • Wat zijn de voordelen van raamdecoratie op maat?

  chevron-down

  Raamdecoratie op maat biedt verschillende voordelen ten opzichte van standaard raamdecoratie. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

  1. Perfecte pasvorm: Raamdecoratie op maat wordt specifiek gemaakt voor de afmetingen van jouw ramen. Hierdoor is het eindresultaat een perfecte pasvorm die naadloos aansluit bij jouw kozijnen. Dit zorgt niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijke uitstraling, maar ook voor een betere isolatie en lichtbeheersing.
  2. Unieke stijl en design: Met raamdecoratie op maat heb je de vrijheid om je eigen stijl en design te kiezen. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, kleuren, patronen en afwerkingen om een look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en interieur. Hierdoor kun je een unieke uitstraling geven aan je ruimte die niet mogelijk is met standaard raamdecoratie.
  3. Verbeterde functionaliteit: Maatwerk raamdecoratie kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en functies van jouw ramen. Bijvoorbeeld, als je grote ramen hebt die veel zonlicht binnenlaten, kun je kiezen voor raamdecoratie met zonwerende eigenschappen om de warmte en schadelijke UV-stralen te verminderen. Als je privacy wilt, kun je raamdecoratie op maat kiezen met verduisterende of semi-transparante eigenschappen.
  4. Betere energie-efficiëntie: Raamdecoratie op maat kan helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van je huis. Door de perfecte pasvorm sluit het goed aan op de ramen en voorkomt het tocht en warmteverlies in de winter. In de zomer kan het de hitte buiten houden en de koeling van je huis ondersteunen. Dit kan leiden tot energiebesparing en lagere energiekosten op de lange termijn.
 • Hoe hang je raamdecoratie op zonder schroeven of boren?

  chevron-down

  De collectie van Verano® beschikt over verschillende soorten raamdecoratie die bevestigd kan worden zonder te schroeven of boren. Met het Smartfitsysteem bevestig je raamdecoratie heel gemakkelijk door middel van magneetstrips of montageclips.

 • Welke raamdecoratie voor een draai kiep raam?

  chevron-down

  De collectie van Verano® beschikt over verschillende soorten raamdecoratie die geschikt zijn voor een draai kiep raam. Met een extra geleiding zoals zijgeleiding om staaldraad zorg je ervoor dat de raamdecoratie evenwijdig aan het raam blijft hangen bij het draaien of kiepen.

 • Is raamdecoratie geschikt voor de badkamer?

  chevron-down

  In verband met vocht is niet iedere raamdecoratie geschikt voor in de badkamer. Zo kunnen de lamellen van houten jaloezieën als gevolg van het vocht gaan werken. Speciaal voor badkamers bevat de collectie van Verano® aluminium jaloezieën van badkamerkwaliteit.

 • Is raambekleding geschikt voor de slaapkamer?

  chevron-down

  Raamdecoratie is enorm geschikt voor slaapkamers. Raamdecoratie heeft naast een verduisterende functie ook invloed op de energie-efficiëntie van ruimtes en helpt het bijvoorbeeld de temperatuur op peil te houden. Tot slot werkt raambekleding sfeerverhogend en zorgt het voor extra aankleding in de slaapkamer.

 • Is raamdecoratie geschikt voor grote ramen?

  chevron-down

  Raamdecoratie is ook voor grote ramen enorm geschikt. Wanneer de maximale afmetingen van raamdecoratie niet groot genoeg zijn voor jouw ramen kun je ervoor kiezen om raamdecoratie naast elkaar te hangen. In onderstaande tabel zie je maximale afmetingen van Verano® raamdecoratie

  ProductMaximale breedteMaximale hoogte
  Rolgordijnen280 cm300 cm
  Rolgordijnen XL400 cm400 cm
  Houten jaloezieën265 cm400 cm
  Aluminium jaloezieën

  400 cm

  325 cm

  Plissegordijnen

  300 cm260 cm
 • Waar kan ik raamdecoratie van Verano® kopen?

  chevron-down

  Raamdecoratie van Verano® vind je in de showrooms van onze Verano® partners. De showroom bij jou in de buurt vind je heel snel en gemakkelijk aan de hand van je postcode.