ONTVANG 5 GRATIS KLEURSTALEN BIJ JE THUIS!

close

Ritsscreens op zonne-energie

Ritsscreens op zonne-energie helpen je woning te beschermen tegen oververhitting. Omdat dit type ritsscreen wordt aangestuurd door een solarmotor op zonne-energie is het bovendien een enorm duurzame oplossing. Ritsscreens met een motor op zonne-energie zijn draadloos en daardoor razendsnel gemonteerd.

Solarscreens op zonne energie

Voordelen van een ritsscreen op zonne-energie

Ritsscreens op zonne-energie hebben diverse voordelen. De motor van solarscreens is draadloos en in staat om aan de hand van een eigen zonnepaneel op de omkasting de batterij van energie te voorzien. Er hoeft dus geen verbinding gelegd te worden met een stroompunt en er wordt geen elektriciteit verbruikt. Ritsscreens met een solarmotor zijn de ideale zonwering voor de duurzame woning

Windkracht

Windvast tot windkracht 8

Ritsscreens van Verano® dragen de windklasse vier certificering volgens TÜV Nederland.

Lees meer arrow-right
Doeken

Doekcollectie

Maak kennis met alle screendoeken. Bekijk hier onze volledige Metro- en Vitro doekcollectie

Lees meer arrow-right
Product berekenen Tekengebied 1 kopie 7 1

Ritsscreens rekentool

Bereken hoeveel energie je kunt besparen met ritsscreens

Ritsscreens bij je thuis

Bekijk prachtige ritsscreens op zonne-energie bij onze klanten thuis! Ritsscreens zijn erg veelzijdig en kunnen op verschillende wijze worden toegepast. Bekijk onze referenties en kom weer te weten over kleuren, uitvoeringen en uitbreidingen.

Ritsscreen V550 Solar

Het ritzscreen® V550 is er voor jouw kleine en grote ramen, het kan namelijk worden uitgevoerd in verschillende varianten. Aan de hand van daarvoor bestemde afstandssteunen kun je optioneel ruimte creëren tussen de gevel en het screen.

Ritsscreen V550 resized

Specificaties

Vanaf €1031,- (2m x 1,5m)*
Max. breedte 4000 mm
Max. hoogte 3500 mm
Bediening Elektrisch
Doekcollectie Vitro colors & Metro colors
Profielkleur Tech. zilver, ivoor, wit, antraciet, antraciet str. en zwart str.
Windklasse Windklasse 6 TÜV Nederland
Weersensoren Optioneel
*Excl. meet & montagekosten

Populairste kleuren

71.1111
Zwart 71.1111
71.1204
Grijs 71.1204
71.0104
Bruin 71.0104
Solarscreen zonnepaneel

De solarmotor

De solarmotor voor ritsscreens op zonne-energie is volledig draadloos en zorgt ervoor dat screens kunnen worden aangestuurd door zonne-energie. Deze solarmotor (10Nm of 20Nm) bestaat uit een batterij en een zonnepaneel. Wanneer het zonnepaneel voldoende wordt blootgesteld aan daglicht zal deze de batterij telkens weer volledig opladen.

Solarscreen zonne energie

Maatwerk screens op zonne-energie

Screen op zonne-energie van Verano® worden altijd volledig op maat gemaakt. Op deze manier zorgen we voor zonwerende oplossingen die naadloos aansluiten bij je gevel, ramen of kozijnen. Bovendien streven we ernaar om oplossingen te creëren die naast functioneel ook een lust voor het oog zijn!

FAQ ritsscreens op zonne-energie

 • Hoe werken ritsscreens op zonne-energie?

  chevron-down

  Ritsscreens op zonne-energie worden ook wel solarscreens genoemd en zijn uitgevoerd met een batterij en een zonnepaneel. Hierdoor is de screen draadloos en hoef je deze niet op het stroomnetwerk aan te sluiten. De batterij laadt zichzelf met zonne-energie op. Solarscreens op zonne-energie worden razendsnel gemonteerd. Wist je dat de batterij ook wordt opgeladen op dagen dat de zon niet schijnt. Daglicht is voldoende!

 • Wat zijn de maximale afmetingen van screens op zonne-energie?

  chevron-down

  De maximale afmetingen van een Verano®-screen uit een deel bedraagt

  Breedte: 600cm
  Uitval:
  600

  Het is mogelijk om meerdere screens te combineren. Hiermee overspan je een groter oppervlak. Iedere screen is uitgerust met een eigen solarmotor.

 • Wat kost een ritsscreen met solarmotor?

  chevron-down

  Een ritsscreen op zonne-energie is uitgevoerd met een solarmotor. De gemiddelde prijs van een solarscreen op zonne-energie van 300cm bij 200cm in standaardkleuren bedraagt: €900,- t/m €1300,- (exclusief meet- en montagekosten).

  Een ritsscreen op zonne-energie is daarmee gemiddeld €200-300,- duurder dan een ritsscreen met reguliere elektrische motor. Echter blijkt in de praktijk dat de draadloze montage een kostenbesparing oplevert m.b.t de afwerking van muren en kozijnen. Bovendien ontstaat er een kostenbesparing omdat er geen elektriciteit wordt verbruikt.

 • Hoe kun je een ritsscreen op zonne-energie bedienen?

  chevron-down

  Ritsscreens op zonne-energie kun je bedienen door middel van een afstandsbediening of smartphone. Daarnaast is het mogelijk om deze screens te laten openen en sluiten op voorgeprogrammeerde tijdstippen.

 • Moet het zonnepaneel van screens op zonne-energie in de zon hangen?

  chevron-down

  Het zonnepaneel van een solarmotor voor ritsscreens is erg effectief in het opslaan van zonne-energie. Zonnepanelen hoeven daarom niet in de volle zon te hangen om de batterij op te laden. Blootstelling aan daglicht is voldoende om de batterij van een solarmotor volledig op te laden. Ritsscreens op zonne-energie functioneren daarom ook probleemloos tijdens de wintermaanden.

 • Hoeveel graden blijft het koeler met ritsscreens?

  chevron-down

  Wanneer solarscreens op de juiste manier worden toegepast kun je jouw woning heel effectief beschermen tegen oververhitting. In onze rekentool berekenen je in 4 stappen hoe jij de oververhitting van jouw eigen woning tegen kunt gaan met screens op zonne-energie.

  Gebruik de rekentool

 • Kunnen ritsscreens op zonne-energie tegen wind en regen?

  chevron-down

  Zijn solarscreens bestand tegen regen? Het doek van solarscreens is gemaakt van pvc en is daarom redelijk goed bestand tegen regen. Wanneer het doek van solarscreens nat is geworden is het belangrijk deze voldoende tijd te gunnen om te drogen. Het oprollen van een nat doek zorgt er namelijk voor dat er kans op schimmel ontstaat.

  Hulp nodig bij het tijdig sluiten van je ritsscreens? ontdek alles over weersensoren in onze blog.

 • Waar kan ik Verano® ritsscreens op zonne-energie kopen?

  chevron-down

  Screens van Verano® met een solarmotor koop je bij een van onze Verano® partners. In hun showrooms voorzien zij je vrijblijvend van advies en kun je een scherpe offerte ontvangen. Ook voor het inmeten en de montage helpen onze Verano® partners je graag. Benieuwd naar het verkooppunt voor solarscreens bij jou in de buurt? Voer je postcode in op onze showroomlocator.

Ontdek onze producten

Zonnescreens Zip screens Zip screen screens V540 Wit resizedimage
V540 | Ivoor | 71.1046
Ritscreen V550 Antraciet resize
V550 | Antraciet | 75.1011
Ritsscreens Screens Screen V540 Antraciet resize
V550 | Antraciet | 71.1204