Projectzonwering volgens BENG en TOjuli

In BENG en TOjuli worden de regelgeving en aandachtspunten voor (bijna) energieneutrale woningbouw beschreven. Woningen waarvoor vanaf 1 januari 2021 een omgevingsvergunning wordt aangevraagd, moeten voldoen aan de eisen voor BENG (bijna energieneutraal bouwen) en TOjuli (beperking van de kans op temperatuuroverschrijding). Het nieuwe stelsel (BENG) om de energieprestatie van gebouwen uit te drukken, gebaseerd op de Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 8800 geldt voor alle gebouwen, woningbouw en utiliteitsbouw, bestaand en nieuw. Er wordt ook een eis gesteld aan het verminderen van het risico van temperatuuroverschrijding. Dit wordt uitgedrukt met het indicatiegetal TOjuli. De berekening van TOjuli volgt uit de BENG-berekening.

Meer weten over BENG en TOjuli? Lees onze uitgebreide blog.

Projectzonwering speelt een belangrijke rol in het verbeteren van de energie-efficiëntie en het daglichtbeheer van bestaande gebouwen en het optimaliseren van het energie-efficiënte ontwerp van nieuwe gebouwen, waaronder ook woningen. De ideale leef- en werktemperatuur is vastgesteld op 21 graden Celsius, maar door de toepassing van glas kunnen binnentemperaturen aanzienlijk oplopen. Effectieve projectzonwering is op dat moment cruciaal om een leef- en werkbaar binnenklimaat te kunnen behouden. Actieve koeling gaat altijd ten koste van de energieprestatie van een woning of kantoorgebouw, het toepassen van binnen- of buitenzonwering niet. Hoe creëert u een gezonde leef- en werkomgeving in woningen, appartementen, scholen en bijvoorbeeld zorginstellingen? Als innovatieve projectpartner in zonwering denken wij graag met u mee. Indien u vrijblijvend kennis wilt maken, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Meer informatie over onze producten kunt u tevens vinden in de bibliotheek van Bouwconnect.

Project OCMW Halle 2 klein

Ritzscreens®

Ritsscreens: dynamische doekzonwering die windvaste zonwering, akoestiek en insectenwering met elkaar combineert. Oververhitting wordt tegengegaan zonder verlies in zicht naar buiten. Bij uitstek dé oplossing voor een gezonde leef- en werkomgeving. Op de volgende pagina vindt u onder andere (collectie)brochures, certificeringen, BIM, technische documenten en DWG's van onze ritsscreens.

BIM, technische tekeningen en meer arrow-right
15 V870 Arezzo wit

Lamellendaken

Lamellendaken: het gevoel van buiten met het comfort van binnen. De hoeveelheid zonlicht en ventilatie is met de lamellen te bepalen. Lamellendaken kunnen tegen de gevel, op een constructie of vrijstaand worden geplaatst. Op de volgende pagina vindt u onder andere (collectie)brochures, certificeringen, BIM, technische documenten en DWG's van onze lamellendaken.

BIM, technische tekeningen en meer arrow-right

Contact opnemen

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Wij helpen u graag!