Terrasoverkapping met doek

Een terrasoverkapping met doek

03-05-2022

Terrasoverkappingen zijn het utlieme product om op je terras een beschutte plek te creëren. De klassieke overkapping heeft een dak van glas of polycarbonaat en beschermt je effectief tegen de regen en deels tegen de invallende zon. Een terrasoverkapping met doek (Ook wel: pergolazonwering) kan er echter voor zorgen dat je volledig beschermd bent tegen de zon én regen. Op deze manier ben je nooit meer afhankelijk van de uitspatting van het weer.

Zonwerende terrasoverkapping met doek

De terrasoverkapping met doek heeft als voordeel dat het in veel gevallen een betere bescherming biedt tegen invallend zonlicht dan de klassieke overkapping met een dak van glas of polycarbonaat. Het zonwerende doek is namelijk UV-bestendig en laat nauwelijks zonnestraling door. Dit voorkomt daarnaast dat de temperatuur onder de overkapping snel oploopt.

De terrasoverkapping met doek biedt dus uitstekende bescherming tegen de invallende zon. Daarnaast kun je met het openen en sluiten van het doek ervoor zorgen dat je kunt genieten van de zon op de momenten wanneer de straling aan kracht verloren heeft zoals op een heerlijke nazomeravond.

Een regenbestendig en waterdicht doek

Doeken van zonwering zijn doorgaans niet bestand tegen langdurige regen. Om die reden kan een klassiek zonnescherm (bijv. knikarmscherm) beter niet ingezet worden tegen een fikse regenbui. Een terrasoverkapping met waterafstotend doek zorgt er echter voor dat jij ook gedurende een regenbui gebruik kunt blijven maken van het product. Naast het waterafstotende doek is het ook van belang dat het product is voorzien van een gedegen waterafvoer zodat het regenwater op een prettige manier wordt afgevoerd in je tuin.

Een terrasoverkapping met glas en doek

Een bestaande terrasoverkapping kan in de meeste gevallen gemakkelijk uitgebreid worden met een doekzonwering. Deze zogeheten verandazonwering wordt aan de boven- of onderzijde van het dak aangebracht en zorgt er zo voor dat er een zonwerend element wordt toegevoegd aan de overkapping. Op deze manier heb je de ultieme bescherming tegen alle invloeden van het weer.

Doek met elektrische bediening

Het doek van een pergola-overkapping of verandazonwering kan in de meeste gevallen elektrisch worden bediend. Zo kan het doek gemakkelijk van een afstand worden bediend met een schakelaar, afstandsbediening of via een app op je smartphone

Design Award

De V642 – Tumba is de terrasoverkapping met doek van Verano®. Deze elektrisch bedienbare pergolazonwering is in 2020 beloond met een Red Dot Award voor het productdesign. De overkapping is door het zonwerende én waterafstotende doek niet alleen enorm functioneel, ook het ontwerp is buitengewoon stijlvol.