ONTVANG 5 KLEURSTALEN GRATIS!

close
Windschermen open tuin

Dé oplossing voor veel wind in je tuin

03-06-2022

Als eigenaar van een huis met een grote tuin aan het water of midden in de natuur herken je dit probleem vast wel: je wilt in het voorjaar van de warme zon genieten, maar dankzij een frisse noordoosterwind is het toch iets te koud in je tuin. Gelukkig is er ook voor de meest winderige tuinen een oplossing: een windscherm.

Windschermen bieden namelijk bescherming tegen veel wind in je tuin. Daarnaast is een windscherm om vier andere redenen een welkome aanvulling voor in je tuin

1. Een windbestendige tuin

De wind heeft vrij spel in grote tuinen die slecht beschut zijn. En als jouw tuin aan het water ligt, dan kan een licht briesje tijdens de lente of herfst extra koud aanvoelen. Zelfs als het 20 graden is.

Windschermen zorgen ervoor dat de hoeveelheid wind op je terras afneemt, terwijl de gevoelstemperatuur juist toeneemt. Hierdoor kan je ook in de lente en herfst langer buiten zitten.

Voordat je besluit een windscherm te kopen, moet je weten waar wind vandaan komt en hoeveel wind er waait. Op basis daarvan kan je bepalen hoe veel windschermen je nodig hebt, hoe groot deze moeten zijn, en waar je de schermen neer moet zetten.

2. Geschikt voor ieder seizoen

Tijdens een hete zomerdag is een verkoelend zomerbriesje in je tuin altijd welkom. Maar hoe kan je er dan voor zorgen, dat er toch nog genoeg wind je tuin in waait?

Het voordeel van windschermen is dat ze makkelijk te verschuiven zijn, waardoor je in een handomdraai de hoeveelheid wind in je tuin kunt bepalen.

Het windscherm V745 - Lüderitz is bijvoorbeeld elektrisch verstelbaar. Je kunt het een deel van het scherm met een afstandsbediening naar boven en naar beneden schuiven. Hiermee bepaal je de hoeveelheid wind in je tuin en op je terras. Scherm omhoog voor een bijna windstille buitenruimte, scherm omlaag voor meer wind in je tuin.

3. Afscherming en bescherming

Windschermen kunnen ook als tuinafscheiding dienen, zodat je voor een kindvriendelijke tuin kunt zorgen. Wanneer je bijvoorbeeld een tuin hebt aan een sloot, rivier of water, wil je natuurlijk voorkomen dat je kinderen (of kat) het water in vallen. Wanneer je windschermen op het aan het water grenzende gedeelte van je tuin bouwt, zorg je voor deze benodigde afscherming.

4. Stijlvol in je tuin

Daarnaast zijn windschermen een stijlvolle toevoeging aan je open tuin of terras. De schermen zijn uitgevoerd in glas met aluminium profielen. En jij hebt de keuze over de grootte en de kleur van je windschermen. Zo zorg je ervoor dat jouw windschermen perfect aansluiten op je tuin.

5. Kiezen voor zicht of privacy?

Wil je vanaf je tuin naar buiten blijven kijken of wens je toch wat beschutting tegen nieuwsgierige blikken van voorbijgangers? De keuze is aan jou! Bij de aanschaf van een windscherm kun je namelijk kiezen voor een heldere of een ondoorzichtige glasvulling.

Meer weten?

Wil je meer weten over de ideale oplossing om de windvlagen in je tuin tegen te gaan? Bekijk onze productpagina

Voordelen windscherm ontdekken arrow-right