Smart_Solar_shading

Smart Solar Shading Advisors

28-01-2020

Om meer kennis op te doen over de rol van geautomatiseerde zonwering tegen oververhitting van woningen en gebouwen leidde Martin Straver van European Solar Shading Organisation ES-SO onze medewerkers deze week op tot Smart Solar Shading Advisors.

De roep om extra kennis op dit gebied komt voort uit het besluit van de Europese unie dat vanaf 2020 alle nieuwbouw bijna energie neutraal moet zijn (BENG). In dit nieuwe besluit is het niet langer mogelijk om bij nieuwbouw door middel van 'uitruil' van verschillende elementen (verwarming, koeling, ontvochtiging, verlichting, ventilatie etc.) te voldoen aan de eisen van het energiegebruik. Dit betekent dat geautomatiseerde slimme zonwering een nog prominentere rol zal gaan spelen in de strijd tegen oververhitting van gebouwen en woningen.

In twee cursusdagen werden diverse werknemers van de afdelingen Verkoop binnendienst, Verkoop buitendienst en Marketing & communicatie bijgeschoold over de manier waarop geautomatiseerde slimme zonwering de kans op oververhitting en lichtschitteringen kan reduceren en op welke manier het kan bijdragen aan verwarming, comfort, gezondheid en besparing. Met deze kennis op zak kunnen wij onze Verano® Partners beter adviseren over de functionele eigenschappen van materialen, kleuren en toepassingen.

De cursusdagen werden afgesloten met een kort examen om de opgedane kennis nog een laatste keer te toetsen. De positieve uitslag zorgde ervoor dat Verano®
een hele club Smart Solar Shading Advisors rijker is!