ONTVANG 5 GRATIS KLEURSTALEN BIJ JE THUIS!

close
Zonnescherm kopen

Zonnescherm kopen? Zo ga je te werk

06-06-2023

Natuurlijk zonlichtinval kan je huis en terras opvrolijken en een gevoel van ruimte creëren. Maar soms kunnen de felle zonnestralen je interieur of je terras oververhitten en ongemak veroorzaken. Het kopen van een zonnescherm kan dan de oplossing zijn.

Zonneschermen zijn een dynamische en stijlvolle oplossing om de perfecte balans te vinden tussen natuurlijk licht en beschutting tegen de zon. Of je nu op zoek bent naar een functionele aanvulling op je buitenruimte of een manier om je interieur koel en comfortabel te houden, het kopen van een knikarmscherm kan een slimme investering zijn.

Omdat je een zonnescherm vaak slechts een keer in de 10-20 jaar koopt kan het voelen als een flinke opgave zijn om uit te zoeken welk zonnescherm het beste bij je woning past. In dit artikel helpen we je in 3 stappen met het kopen van een zonnescherm.

1. Zonneschermen op het internet

Het internet heeft het gemakkelijker dan ooit gemaakt om verschillende opties voor de aankoop van een zonnescherm te verkennen en de perfecte keuze te maken voor jouw behoeften. Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie, afbeeldingen en reviews van diverse modellen van knikarmschermen.

Omdat het ruime aanbod van zonneschermen soms wat overweldigend kan lijken is het belangrijk de wensen voor jouw scherm, even op een rijtje te zetten. Denk alvast na over onderstaande elementen om je zoektocht naar het perfecte zonnescherm te vereenvoudigen:

  • Afmetingen (breedte x uitval)
  • Bedieningswijze (handmatig, schakelaar, afstandbediening en/of smartphone)
  • Kleur van het aluminium
  • Kleur van het doek

Je kunt je oriëntatie op het internet afsluiten door een brochure aan te vragen van de zonneschermen die jouw aandacht hebben getrokken. Wil je alvast verder gaan met het zoeken van het perfecte zonwerende doek? De gratis kleurstalen van Verano® ontvang je binnen enkele dagen bij jouw thuis en bieden je de mogelijkheid de doeken te matchen met kleuren van je kozijnen, tuinmeubilair en meer.

2. Zonneschermen in de showroom

Hoewel het internet een handige bron van informatie is, kan een bezoek aan een showroom een waardevolle toevoeging zijn aan je zoektocht naar het perfecte zonnescherm. In een showroom krijg je de kans om de knikarmschermen van dichtbij te bekijken, de kwaliteit te beoordelen en de materialen en kleuren van zonneschermen in het echt te zien en te voelen.

Je kunt de bedieningsmechanismen uitproberen en het scherm in actie zien, wat je een beter idee geeft van de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Bovendien staan onze Verano® partners klaar om al je vragen te beantwoorden en advies op maat te geven op basis van je specifieke behoeften en situatie. Het showroombezoek helpt je om een weloverwogen beslissing te maken en uiteindelijk het zonnescherm te kopen dat perfect bij jou en je huis past.

3. Inmeten & monteren

Het laten inmeten van je zonnescherm door een professional is een essentiële stap voor een succesvol eindresultaat. Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf de metingen uit te voeren, is het expertise en ervaring van een professional vaak van belang. Een professional zal de nauwkeurige afmetingen van je buitenruimte bepalen, rekening houdend met factoren zoals de positie van de zon, eventuele obstakels en de juiste plaatsing van het scherm voor optimale schaduw. Door het nauwkeurig inmeten voorkom je niet alleen problemen zoals te groot of te klein uitvallen van het scherm, maar zorg je ook voor een naadloze installatie en een esthetisch aantrekkelijk resultaat.

Bovendien geeft de hulp van een professional vertrouwen en gemoedsrust en ben je verzekerd van een zonnescherm dat perfect past en optimaal functioneert in jouw tuin.

Aan de slag

Hopelijk hebben we je kunnen helpen bij het uitstippelen van je zoektocht naar het perfecte zonnescherm. We helpen je graag verder met een gratis brochure, gratis kleurstalen of een showroom van een Verano® partner bij jou in de buurt.