ONTVANG 5 KLEURSTALEN GRATIS!

close
Zonwering op zonne energie

Geen zonnepanelen. Toch zonwering op zonne-energie

10-03-2022

Zonnepanelen winnen om verschillende redenen enorm aan populariteit. Zonne-energie is natuurlijk niet alleen milieuvriendelijk maar zorgt ook voor een besparing op je energierekening. Met deze besparing kun je op termijn je investering terugverdienen.

Indien jouw huis (nog) niet is uitgevoerd met zonnepanelen kun je toch gebruik maken van zonwering op zonne-energie. We leggen je kort uit hoe de zogeheten 'solarmotor' zelfstandig zonnestraling om kan zetten in stroom.

Ritsscreens en rolluiken op zonne-energie

Op dit moment kunnen zowel ritsscreens als rolluiken met een solarmotor worden aangestuurd door zonne-energie. Dat jij nog geen zonnepanelen op het dak van je huis hebt is dus geen probleem. Een klein zonnepaneel op de omkasting van de ritsscreens of rolluiken zorgt ervoor dat de batterij van de motor steeds weer opnieuw wordt opgeladen. Zo kun je jouw rolluiken of ritsscreens bedienen met energie die je zelf opgewekt hebt!

Een belangrijk voordeel van zonne-energie is natuurlijk de besparing op je energierekening. Met rolluiken en ritsscreens op zonne-energie snijdt het mes aan 2 kanten. Zo houd je met deze producten niet alleen het klimaat in je woning beter op peil en bespaar je dus kosten om te stoken en te koelen met bijvoorbeeld een airconditioning, je zorgt ook voor een kosteloze aansturing!

Eenvoudige montage

Naast de besparing is er nog een ander belangrijk voordeel van solarmotoren. Bij de montage van rolluiken en ritsscreens dient er normaal gesproken een verbinding voor stroom gelegd te worden tussen de motor van het product en een stroompunt in je woning. Dit gaat soms gepaard met hak- en breekwerk aan muren of kozijnen en herstelwerkzaamheden voor geverfde oppervlakken of gestucte muren.

Bij zonwering met solarmotoren hoeft er geen verbinding gelegd te worden met een stroompunt. Hakken en breken in muren is dus niet nodig en je hoeft geen rekening te houden met een stroompunt in je woning. De montage van rolluiken of ritsscreens kan daarom sneller verlopen en je hoeft niet eens thuis te zijn!

Prijs van zonwering op zonne-energie

De adviesprijs van een op afstand bedienbaar ritsscreen of rolluik op zonne-energie ligt gemiddeld €83,- hoger dan een reguliere ritsscreen of rolluik met afstandbediening. Door een snellere montage vallen de montagekosten van een ritsscreen op zonne-energie mogelijk juist lager uit.

We zetten de voordelen van zonwering op zonne-energie nog even voor je op een rijtje en onthoud dat het niet nodig is om zonnepanelen op je woning te hebben!

  • Bespaar op energiekosten
  • Geen verbinding met stroompunt nodig
  • Geen hak- en of breekwerk
  • Razendsnelle montage

Wil je graag meer informatie ontvangen over zonwering op zonne-energie. Vraag gratis de brochure aan of bezoek een Verano® partner bij jouw in de regio!

Gratis brochure arrow-right