ACTIE ZONNESCHERMEN IPANEMA & OVIEDO

close
Glaswande Schiebwande Pergola bioclimatique V908 Ledro Kerkhof

Vind glaswanden voor jouw overkapping

28-02-2020

Glaswanden en schuifwanden zijn alweer enige jaren enorm populair voor jouw terrasoverkapping, lamellendak of tuinhuis. Graag laten we je kennismaken met de vele verschillende type glaswanden en laten we je zien hoe je voor extra beschutting onder je overkapping kunt zorgen.

Glazen schuifwand

De glazen schuifwand is de meest populaire variant om de zijde van een overkapping af te sluiten. Deze type glaswanden zijn enorm gemakkelijk verschuifbaar doordat de wieltjes van de glaspanelen soepel door een onderrails lopen. Een meeneemsysteem zorgt ervoor dat de glaspanelen onderling verbonden zijn. Op deze manier hoef je alleen de buitenste glaspanelen te bedienen om de gehele glaswand te kunnen verschuiven. De klassieke glazen schuifwanden zijn beschikbaar met een glasdikte van 8mm of 10mm.

Terrasoverkapping_V920-Riva_glaswand_Antracietstructuur_Productbanner

Schuifframe lamellen

Verschuifbare lamellenframes vinden wij absoluut een lust voor het oog. Deze schuifwanden hebben een vulling van lamellen die horizontaal in het frame zijn gemonteerd. Door de schuine stand van de lamellen wordt een groot deel van het invallend zonlicht geweerd. Daarnaast zorgen de schuifpanelen voor een beschutte plek met meer privacy. De lamellen zijn uitvoerbaar in (3 soorten) hout of (diverse kleuren) aluminium. Ieder paneel is afzonderlijk verschuifbaar zodat je een speelse compositie kunt realiseren.

Lamellendak_V860_schuifwand_V7550-Nova

Vouwwanden

Vouwwanden zijn in functie vergelijkbaar met schuifwanden, zo zorgen ze namelijk voor extra beschutting onder je terrasoverkapping. Het openen en sluiten van vouwwanden verloopt echter anders dan bij schuifwanden. Het vouwsysteem opent zich namelijk als een harmonica, dit betekent dat in geopende stand alle glaspanelen in een pakket bij elkaar staan. Op deze manier wordt de doorloop zo min mogelijk beperkt. Vouwwanden hebben een vulling van 33.1 veiligheidsglas en hebben daarom een betere isolerende werking dan klassieke glazen schuifwanden.

Vouwwand_onder_terrasoverkapping

Kozijnen/glaswanden

Indien je een zijde van je terrasoverkapping permanent af wilt sluiten kun je gebruik maken van een kozijn of glaswand. Deze glaswanden met aluminium kozijnen hebben een meer robuuste uitstraling en zijn gevuld met 44.2 veiligheidsglas. Omdat terrasoverkappingen doorgaans met een dakhelling worden uitgevoerd kunnen kozijnen ook met een schuine bovenzijde worden uitgevoerd. Indien je alleen de kier boven je schutting af wilt dichten kun je kiezen voor een kozijn in spie-uitvoering.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie ontvangen over (glazen) schuifwanden en kozijnen. Vraag dan onze gratis brochure aan en ontdek alles over beschikbare kleuren, type vullingen, afmetingen en meer. Je ontvangt tevens de contactgegevens van de Verano partner® bij jou in de buurt.

Brochure arrow-right
Vaste_glaswand_onder_overkapping