ONTVANG 5 GRATIS KLEURSTALEN BIJ JE THUIS!

close
Terrasoverkapping_op_maat

In 5 stappen een terrasoverkapping op maat

28-02-2019

Elk seizoen lekker toeven in je tuin? Met een terrasoverkapping creëer je een beschutte plek op je terras. Hierdoor heb je minder last van de wind, ben je beschut tegen regen en zorg je voor een gezellige plek in je tuin. Niets dan voordelen dus! Met een terrasoverkapping op maat zorg je dat deze geheel voldoet aan jouw wensen. Welke keuzes je moet maken bespreken we in onze blog.

Afmetingen terrasoverkapping op maat

Een terrasoverkapping op maat betekent dat deze tot op de millimeter nauwkeurig wordt gemaakt. Op deze manier kun je de overkapping perfect aan laten sluiten op je gevel en kun je deze bijvoorbeeld naadloos inpassen tussen twee muren. Ben je opzoek naar een overkapping met maximale breedte- en uitvalmaten? Check de mogelijkheden dan altijd even bij de Verano® partner bij jou in de buurt.

Breedte

Uitval

Min

Max

Min

Max

300 cm

1400 cm

200 cm

6000 cm

Terrasoverkapping op maat
Terrasoverkapping op maat 1

Dakvulling terrasoverkapping op maat

Bij de aanschaf van een terrasoverkapping heb je de keuze uit twee typen dakvulling, namelijk glas of polycarbonaat. Polycarbonaat is een prijstechnisch interessante variant van goede kwaliteit. Polycarbonaat platen zijn 16 millimeter dik en beschikbaar in diverse varianten, namelijk: opaal, helder of 2-kamer helder.

Een luxe alternatief voor polycarbonaat is een vulling van veiligheidsglas. Het typenummer van het glas geeft een afspiegeling van de lagen waaruit de glasplaat is opgebouwd. Zo bestaat gelaagd glas 44.2 uit 2 lagen glas van 4mm en één laag folie van 2 micrometer dikte. Ook gelaagd glas is beschikbaar in 2 'kleuren', we onderscheiden helder en melkwit. Glasplaten in melkwit zorgen er net als polycarbonaat in opaal voor dat je minder last hebt van de instraling van de zon. Dit gaat echter wel ten koste van het daglicht en het ruimtelijke gevoel onder je terrasoverkapping.

Terrasoverkapping_polycarbonaat
Terrasoverkapping_glas

Goot en staanders terrasoverkapping

Naast het kiezen van de vulling van je terrasoverkapping kun jij ook het soort goot en staanders kiezen. Het lijkt wellicht dat het niet veel uit maakt welk soort goot of staanders je kiest, maar deze bepalen deels de uitstraling van jouw terrasoverkapping. Zo kun je in de meeste gevallen kiezen tussen een recht, ronde of victoriaanse goot. Heb jij een woning en tuin in een landelijke stijl? Een klassieke goot en staander in Victoriaanse stijl sluiten hier erg goed bij aan. Een moderne look creëer je door het kiezen voor een rond of recht goot.

Profielkleur terrasoverkapping

Ook de kleur van de profielen is een belangrijk onderdeel van jouw terrasoverkapping op maat. Deze is namelijk niet alleen bepalend voor de uitstraling van jouw terrasoverkapping, maar ook voor de algehele uitstraling van jouw woning. In onderstaande afbeeldingen vind je de standaard kleuren wit, ivoor en antraciet structuur, maar jij kunt natuurlijk ook kiezen voor een afwijkende ralkleur. Weet je bijvoorbeeld de RAL-kleur van jouw kozijnen of ander elementen in je tuin, dan kun je de terrasoverkapping in dezelfde of bijpassende kleur laten produceren.

Terrasoverkapping op maat wit
Terrasoverkapping op maat ivoor
Terrasoverkapping op maat antraciet str

Vraag hier gratis aluminium kleurstalen aan!

Stabiliteit

Een goede fundatie aan de hand van betonpoeren en montagevoeten komt de stabiliteit van jouw terrasoverkapping enorm ten goede. Bedenk daarom vooraf wat de mogelijkheden zijn in jouw tuin of laat je hierin adviseren door een Verano partner®.

CE-Markering

Vanaf 1 juli 2014 is het verplicht dat alle onderdelen van een dragende staalconstructie zijn voorzien van een CE-markering volgens NEN-EN 1090. Een bouwproduct mag niet langer in de handel worden gebracht zonder deze CE-markering. Daarom adviseren we je altijd bij het verkooppunt na te vragen of de terrasoverkapping voorzien is van een CE-marketing. Je kan het natuurlijk ook altijd even jouw Verano® partner vragen!

Alternatieven voor een overkapping

Uiteraard zijn er ook alternatieven voor een terrasoverkapping op maat. Heb je bijvoorveeld wel eens gehoord van een lamellendak? Een lamellendak staat bekend om de moderne en luxueuze uitstraling en is uniek door de kantelbare lamellen.

Brochure Terrasoverkappingen arrow-right