close
Terrasoverkapping_glas

Terrasoverkapping kopen? Kies uit glas of polycarbonaat

20-08-2020

In de zoektocht naar een terrasoverkapping ga je onderzoeken welk type het meest geschikt is voor jouw tuin of terras. Zo kies je bij een klein terras wellicht bewust voor een overkapping met slanke profielen. Daarnaast ga je voor een kleur die aansluit bij je woning en wellicht neem je eventuele verlichting in de profielen in overweging. Maar weet je ook al of je voor een dakvulling van glas of polycarbonaat gaat kiezen? In deze blog bespreken we graag alle voor- en nadelen van de verschillende typen dakvulling met je.

Terrasoverkapping met polycarbonaat

Polycarbonaat is een hard en nagenoeg onbreekbaar kunststof dat in tegenstelling tot andere kunststoffen goed bestand is tegen hoge temperaturen. Dit zorgt ervoor dat het een populaire dakvulling is voor een terrasoverkapping. De verschillende type polycarbonaat zorgen er daarnaast voor dat je de keuze minitieus af kunt stemmen op je wensen.

Helder polycarbonaat

Helder polycarbonaat zorgt er ondanks de profilering voor dat je zicht door het dak slechts voor een deel belemmerd wordt. Zo profiteer je onder je overkapping van natuurlijk licht en houd je een ruimtelijk gevoel. Op warme dagen kan de temperatuur onder je overkapping echter hoog oplopen als gevolg van de instraling van de zon.

Opaal polycarbonaat

Een uitvoering in opaal (ook wel melkwit) is nagenoeg ondoorzichtig en zorgt er daardoor voor dat een groot deel van het invallend zonlicht wordt geweerd. Dit betekent dat je minder snel last krijg van hoge temperaturen onder je overkapping, echter profiteer je ook minder van het invallende daglicht waardoor het sneller donker is.

Twee-kamer helder polycarbonaat

Twee-kamer helder polycarbonaat heeft een structuur met minder 'kamers' dan standaard helder polycarbonaat en is daarom nog transparanter. Met dit type heb je een nog hogere transmissie van zonlicht en kijk je gemakkelijk door de dakplaten heen. Ook in dit geval kan de temperatuur onder je overkapping gemakkelijk oplopen op warme dagen.

Zonwerend polycarbonaat

Een zonwerende folie zorgt er bij dit type polycarbonaat voor dat het zonlicht effectief geweerd wordt. Heb je een terras met weinig wind of ventilatie? Dan voorkom je met dit type polycarbonaat dat de temperatuur onder je overkapping enorm oploopt. Daarnaast heb je minder last van de schitteringen van de zon.

Terrasoverkapping_polycarbonaat

Terrasoverkapping met glas

Glazen daken geven een terrasoverkapping een luxueuze uitstraling. Platen van gelaagd glas geven de constructie bovendien extra stevigheid en zorgen ervoor dat men de overkapping bij een eventuele schoonmaak kan betreden (maar safety first!).

Glastypen

Het typenummer van het glas is een afspiegeling van de lagen waaruit de glasplaat is opgebouwd. Zo bestaat gelaagd glas 44.2 uit 2 lagen glas van 4mm en één laag folie van 2 micrometer dikte.

Ook gelaagd glas is beschikbaar in 2 'kleuren', we onderscheiden helder en melkwit. Glasplaten in melkwit zorgen er net als polycarbonaat in opaal voor dat je minder last hebt van de instraling van de zon. Dit gaat echter wel ten koste van het daglicht en het ruimtelijke gevoel onder je terrasoverkapping.

Terrasoverkapping_glas_met_verandazonwering

Het beste van beiden

Niemand doet graag concessies aan zijn of haar wensen. Het is dan ook helemaal niet raar dat jij graag het beste van beiden wil. Een terrasoverkapping met een luxe uitstraling, profiteren van voldoende daglicht en de temperatuur onder je overkapping controleren? Het kan! Verandazonwering is een type zonnescherm dat je op of onder je overkapping plaatst. Met de elektrische bediening kun je het scherm gemakkelijk openen en sluiten en ben jij het invallende zonlicht altijd de baas.

Meer informatie over terrasoverkappingen?

Wil je graag meer informatie ontvangen over terrasoverkappingen? Via onderstaande knop vraag je gratis een brochure aan of bezoek de Verano® partner bij jou in de regio!

Gratis brochure terrasoverkappingen arrow-right