close
Louvredak V870 Arezzo anthrazit

Ritsscreens voor overkappingen

26-08-2020

Ritsscreens hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen en zijn inmiddels één van de favoriete producten om de ramen aan de buitenkant van je woning te voorzien van extra bescherming tegen invallend zonlicht. Maar wist je dat ritsscreens ook voor overkappingen een enorme toegevoegde waarde kunnen hebben?

Ritsscreen tegen invallend zonlicht

Een terrasoverkapping of lamellendak zorgt voor een beschutte plek op je terras. Omdat overkappingen doorgaans een doorloophoogte hebben tussen de twee en drie meter kan de zon onder bepaalde hoeken toch zorgen voor overlast.

Een ritsscreen voor je terrasoverkapping kan er in dat geval voor zorgen dat je ook deze hinderlijke zonnestralen kunt weren. Afhankelijk van de invalshoek van de zon hoef je de ritsscreen maar enkele tientallen centimeters te laten zakken.

Ritsscreens voor overkappingen

Ritsscreens tegen wind en regen

Vroeg in het voorjaar of juist wat later in het najaar ligt de temperatuur doorgaans wat lager en kan een frisse wind er al snel voor zorgen dat je er eerder voor kiest om weer naar binnen te gaan. Enorm zonde! met een ritsscreen voor je terrasoverkapping breek je de wind en voorkom je daarnaast de kans op nat worden door de spetters van een regenbui. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw buitenseizoen maandelang duurt!

Extra sfeer met ritsscreens voor je overkapping

Een belangrijke eigenschap van ritsscreens die vaak wordt onderschat is de sfeerverhogende factor die het product onder een terrasoverkapping of lamellendak heeft. Door de ritsscreens deels of in zijn geheel te laten zakken creëer je een gezellige plek met extra privacy zodat je samen met familie of vrienden kunt genieten van een lange zomeravond. Bang dat je niet meer van je tuin kunt genieten? Zoals je op de afbeeldingen kunt zien bieden de PVC doeken van ritsscreen voldoende doorzicht.

Terrasoverkapping op maat wit
Terrasoverkapping op maat antraciet str
Terrasoverkapping op maat ivoor

Standaard kleuren Wit, Antraciet en Ivoor

Integratie van ritsscreens in een overkapping

Wanneer je kiest voor een ritsscreen onder je overkapping wil je vanzelfsprekend graag dat deze naadloos aansluit. Indien je kiest voor een terrasoverkapping in één van de standaardkleuren heb je de garantie dat de profielen en omkasting van de screen aansluiten op je overkapping. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om de producten te coaten in een Ral-kleur naar keuze.

Wanneer je bij de aanschaf van een lamellendak direct kiest voor ritsscreens kunnen deze volledig geïntegreerd worden tijdens de productie. In deze uitvoering is de omkasting verwerkt in de voorlijst en wordt de zijgeleiding van het screen verwerkt in de staanders van het lamellendak.

Ritsscreen voor overkappingen integratie

Meer informatie over ritsscreens of overkappingen?

Wil je graag mee informatie ontvangen over ritsscreens of overkappingen? Of ben je benieuwd hoe je een screen kunt toepassen in jouw overkapping? Vraag gratis een van onze brochures aan en ontdek alles over onze producten.

Gratis brochure arrow-right