€100,- korting op iMove® solar!

close
Plissés_Honingraat_72.0405_productbanner

Keuzewijzer raamdecoratie: 6 oplossingen

28-02-2019

Ben jij op zoek naar raamdecoratie? Dan zijn er veel keuzes die je moet gaan maken. Zo zijn er veel verschillende vormen van raambekleding. Daarnaast moet je ook nog keuzes maken uit diverse materialen en kleuren.

Waarom wil jij raamdecoratie?
Het is belangrijk dat je eerst goed nadenkt over de functie die raamdecoratie heeft in jouw woning. Wat is de reden dat jij je ramen wilt laten bekleden? Zo kun je met raamdecoratie een ruimte verduisteren. Daarnaast zorg raamdecoratie ervoor dat jij de lichtinval in jouw woning beter kunt reguleren. Of ben jij op zoek naar meer privacy in jouw woning? Na het vaststellen van het doel kun jij op basis van de kenmerken de juiste keuze maken.

Zo kun je met een verduisterend rolgordijn een ruimte helemaal verduisteren. Met jaloezieën kun je juist weer op een bijzondere manier spelen met het licht in een ruimte. Met plisségordijnen kun je jouw woning voorzien van de juiste mate van privacy.

Jaloezieën
Jaloezieën kunnen zorgen voor een bijzondere speling van het licht in een kamer. Horizontale jaloezieën zijn tevens een zeer praktische oplossing: wanneer de jaloezieën gesloten zijn worden het zonlicht en de warmte naar buiten weerkaatst waardoor het binnen koel en donker blijft. Indien geopend, zorgt de lichtweerkaatsing juist voor warmte en meer natuurlijk licht in huis.

Rolgordijnen
Een verduisterend rolgordijn behoort tot de mogelijkheden wanneer je een kamer wilt verduisteren maar let op, rolgordijnen zijn nooit 100% verduisterend. Rolgordijnen zorgen voor privacy en beschermen tegen een laaghangende zon. Linee Shades zijn rolgordijnen met twee soorten stof: transparant en niet-transparant. De stof wordt dubbel gebruikt, waarbij de achterste laag gefixeerd is en de voorste verschoven kan worden.

Linee shades
Linee shades zijn in functie vergelijkbaar met rolgordijnen maar zijn bijzonder door de dubbele laag zonwerende stof. Het doek van Linee shades bestaat uit stroken transparante en stroken zonwerende stof die elkaar afwisselen. Op deze manier ontstaat een speciaal effect voor de ramen van je woning.

Rolgordijnen_lichtdoorlatend_72.1202

Plisségordijnen
Plisségordijnen zijn uitermate geschikt voor toepassing bij draai-kiep ramen. Plisségordijnen bieden de vrijheid om de lichtinval in jouw woning zelf te bepalen. De stof van plisségordijnen is in smalle plooien gevouwen die als een harmonica op- of uit elkaar te schuiven zijn. Zo kun je zelf bepalen welk deel van het raam je af wilt schermen en waar inkijk mogelijk is. Het is tevens mogelijk om de bovenkant te laten zakken.

Lamellen
Lamellen komen perfect tot zijn recht in een stoer of zakelijk interieur. Lamellen zijn zeer geschikt voor het bekleden van grote raampartijen zoals schuifpuien, erkers en schuine ramen. Wat je misschien nog niet wist over lamellen is dat deze een ruimte ook optisch hoger doen lijken. Dit wordt veroorzaakt door het verticale lijnenspel. In combinatie met de verschillende materialen en kleuren geef je jouw interieur een volledig nieuw aangezicht.

Vouwgordijnen
Vouwgordijnen zijn een modern alternatief voor klassieke gordijnen en kenmerken zich door de opeenvolgende baleinen die vlak voor het raam hangen. De stoffen van vouwgordijnen zijn divers door de verschillende kleuren.

Jouw persoonlijke stijl

Wat de één mooi vindt, vindt de andere misschien helemaal niks. Iedereen heeft een persoonlijke stijl en daarom is raamdecoratie altijd naar jouw wens te personaliseren. Per seizoen, stijl en kleur verzamelen wij ideeën en sfeerbeelden waarmee wij jou willen inspireren. Neem een kijkje op Pinterest voor de actuele trends! Wil je meer weten over raamdecoratie? Vraag dan gratis brochure(s) aan!