Rolluiken schoonmaken

Rolluiken schoonmaken in 4 stappen

16-10-2019

Het schoonmaken van je rolluiken draagt bij aan een langere levensduur. Slaap jij in het weekend het liefst lekker lang uit? Dan zul jij ontzettend blij zijn met jouw rolluiken! Omdat jij zo lang mogelijk wilt blijven kunnen genieten van jouw uitslaap ritueel in het weekend is het belangrijk dat jouw rolluiken eens per jaar worden schoongemaakt. In een paar simpele stappen heb jij weer blinkende rolluiken. We adviseren je zowel de binnenkant als de buitenkant van het rolluik schoon te maken.

Waarschuwing
Stel bij het schoonmaken van de rolluiken je eigen veiligheid voorop. Maak het jezelf gemakkelijk door het gebruik van de juiste gereedschappen en voorkom acrobatiek op hoogte.

Stap 1
Zorg dat je de volgende attributen bij je hebt als je start met schoonmaken:

  • Een zachte spons.
  • Een zachte droge doek.
  • Schoonmaakproduct met een PH-waarde kleiner dan 7.5.
  • Schroevendraaier.
Rolluiken schoonmaken emmer

Stap 2: Rol het luik helemaal naar beneden, zodat de lamellen tegen elkaar aan zitten*. Nu kun je het vuil met een spons en een sopje verwijderen van de lamellen. Heb je alles schoon kunnen poetsen? Wrijf de lamellen dan nog even na met de droge doek.

*Let op: Heb jij een rolluik dat je elektrisch kunt bedienen? Zorg er dan voor dat er geen stroom meer op het rolluik staat als je deze gaat schoonmaken! Elektriciteit en water gaan niet erg goed samen..

Stap 3: Nu de buitenkant van het rolluik schoon is kun je starten met de binnenkant. Dit doe je door de kap van het rolluik voorzichtig te verwijderen. Zo kun je er het beste bij. Je kunt de kap verwijderen door alle schroeven aan de buitenzijde van de kap eruit te halen. Haal daarna de kap naar je toe om hem te verwijderen.

Stap 4: Je bent bijna klaar. Het enige wat je nog te doen staat is het reinigen van de geleiders. Maak de rubbers goed schoon en smeer deze in met droogsmeermiddel.

De schoonmaakbeurt van jouw rolluik zit erop!

  • Share on LinkedIn