€100,- korting op iMove® solar!

close
Windscherm_V745-Luderitz_antraciet_Productbanner04

Smeren, kleren, weren

15-01-2020

Eventjes lekker in de zon zitten tijdens de lunch of als afsluiting van de dag, heerlijk! In het voorjaar of in de zomer kan de zonkracht echter soms erg sterk zijn. Het is dan belangrijk dat je er voor zorgt dat je huid er niet de gehele dag aan wordt blootgesteld. Jezelf beschermen tegen schadelijke uv-straling kan vrij gemakkelijk op verschillende manieren. Het KWF heeft daarom een pakkend geheugensteuntje bedacht, namelijk: Smeren, kleren, weren. Lees verder om te ontdekken hoe je dit het beste kunt doen.

Iconen zonnebrand Tekengebied 1

Smeren

Smeren is één van de bekendste manier om je te beschermen tegen de straling van de zon. Toch blijkt dat veel mensen onvoldoende zonnebrandcrème smeren en daarom niet goed beschermd zijn tegen de zon. Zorg daarom dat je minimaal iedere 2 uur zorgt voor een nieuwe stevige laag zonnebrandcrème. Onder aan deze de pagina vind je een extra tip voor het insmeren van kinderen.

Iconen zonnebrand Tekengebied 1 kopie

Kleren

Het dragen van kleding werkt effectief als bescherming tegen de zon. Let er echter op dat gewone kleding ook UV-straling doorlaat en de kans op verbranding van de huid dus nog steeds blijft bestaan. Wanneer kleding nat wordt verliest het nog een extra deel van haar beschermende werking. Denk ook eens aan een hoedje of pet als bescherming tegen uv-straling, een zonnebril is bovendien belangrijk in de bescherming van je ogen.

Iconen zonnebrand Tekengebied 1 kopie 2

Weren

De meest effectieve manier om je te beschermen tegen de straling van zon is het tijdig vermijden ervan. Zoek op zonnige dagen regelmatig een schaduwrijke plek op. Ondanks dat je niet direct blootgesteld bent aan de zon kun je alsnog verbranden door weerkaatsing van de stralen op omliggende elementen. Dus zorg er alsnog voor dat je beschermd bent met kleding of zonnebrand.

Tussen 12 en 15 uur

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het verstandig om de zon tussen 12 uur en 15 uur grotendeels te mijden. Tijdens dit tijdstip is de kracht van de zon namelijk het sterkst en heb je dus de meeste kans op verbranding.

Insmeren van kinderen

Op het strand zijn we ons bewust van de zon en smeren we onze kinderen regelmatig in. Bij het maken van een fietstocht of het bezoeken van een speeltuin is het aantal kinderen dat regelmatig wordt ingesmeerd stukken kleiner. Ook op overwegend bewolkte dagen vergeten we regelmatig om onze kinderen voldoende in te smeren. Maak daarom bij dagen waar je eropuit gaat of veel tijd buiten doorbrengt het smeren van zonnebrand onderdeel van het (ochtend)ritueel.

Om kinderen goed te beschermen maak je gebruik van een zonnebrandcrème met minstens factor 30. Zonnebrandcrème voor kinderen bevat vaak minder toegevoegde stoffen zoals parfum, voor de tere kinderhuid kan dit prettig zijn. Zoals eerder gesteld is het belangrijk om iedere 2 uur opnieuw te smeren. Wil je weten hoeveel zonnebrand je aan moet brengen bij een kind? Het KWF hanteert onderstaande smeerregel.

7 theelepels per smeersessie
1 theelepel voor gezicht en hals
2 theelepels voor armen en schouders
2 theelepels voor borst, buik en rug
2 theelepels voor benen en voeten

Iconen zonnebrand Tekengebied 1 kopie 3

In actie voor KWF

Ook dit jaar komt Verano® weer in actie voor het KWF. Tijdens onze voorjaarsactie doneren we van ieder verkocht zonnescherm €5,- aan het KWF ten behoeve van onderzoek naar huidkanker. Benieuwd naar de tussenstand? Volg onze actiepagina hier.

In actie voor KWF arrow-right