Jaloeziën_hout50mm_301002_Productbanner

Tips in jouw zoektocht naar zonwering

09-09-2019

Zonwering is een breed begrip. Wat houdt zonwering nou eigenlijk precies in? Dat is vrij simpel: het begrip omvat alle producten met de eigenschap de zon te kunnen weren. Zonwering zorgt ervoor dat jij meer controle hebt over jouw leefgebied. Je wordt namelijk minder afhankelijk van weersinvloeden.

Als je op zoek bent naar zonwering, begin dan niet direct bij een bepaald product. Maar probeer eerst eens te bedenken waarom jij op zoek bent naar een product. Wat is het dat jij wenst? Waar zou jij in jouw woning meer controle over willen hebben? Dit moet het beginpunt zijn van jouw zoektocht. Zo kun je bijvoorbeeld meteen naar zonneschermen op zoek gaan, omdat jouw buurvrouw er laatst zo lyrisch over was, maar misschien is er wel een ander product dat veel beter aansluit op jouw wensen.

Er zijn natuurlijk verschillende wensen en voor elke wens zijn er ook weer verschillende mogelijkheden. Wat is het waar jij naar op zoek bent? Schaduw op je terras, privacy in je woonkamer, beschutting in de tuin, verduistering op je slaapkamer of wil jij meer energie gaan besparen in jouw woning? Per wens lopen we even door welke producten jou helpen met het verwezenlijken van die wens.

Ik wil schaduw op mijn terras

Natuurlijk ontvangen we de eerste zonnestralen van het jaar met open armen. Maar als het echt warm begint te worden in de zomer is het wel zo prettig als we de felle zonnestralen kunnen mijden. Te veel en een te felle zon heeft vervelende effecten op onze gezondheid. Daarnaast loopt de temperatuur op je terras al snel op. Om te voorkomen dat het te heet wordt op jouw terras of jouw huid te veel wordt blootgesteld aan de zon is wat extra schaduw nodig.

Er zijn mogelijkheden genoeg om jouw terras te voorzien van schaduw. De mogelijkheid die het beste bij jou past is afhankelijk van het budget dat je wilt uitgeven, het gebruikersdoel en natuurlijk jouw smaak. Zo zijn zonneschermen een krachtig middel om je terras van schaduw te voorzien. Het zonnescherm is een goedkopere variant in het rijtje van mogelijkheden. Natuurlijk hebben we ook binnen onze zonneschermen collectie nog verschillende mogelijkheden in budget, design, kleur en specificaties.

Zonnescherm_V360-StTropez_702602_Banner01

Maar wil je dat jouw product naast het voorzien van schaduw op jouw terras ook je terras droogt houdt tijdens een regenbui? Dan kun je het beste gaan voor een terrasoverkapping in combinatie met verandazonwering. Hiervoor heb je een iets groter budget nodig, maar door deze twee producten te combineren ben jij veel minder weersafhankelijk.

Daarnaast voorziet een lamellendak jouw terras ook van schaduw! Dit product zit wat hoger in prijsklasse, maar is echt een kunstwerk in jouw tuin. Je hebt zelf de controle over de lamellen, waardoor je eenvoudig inspeelt op de weersomstandigheden. Te felle zon? Met één druk op de knop kantelen de lamellen en ben je voorzien van schaduw.

Ik wil beschutting tegen het weer

Beschutting tegen wind en regen is in Nederland natuurlijk geen overbodige luxe. Bloedhete zomerdagen worden afgewisseld met fikse regenbuien en een frisse wind. Natuurlijk leg jij je hier niet zomaar bij neer, want jij zit het allerliefste zoveel mogelijk buiten in jouw mooie tuin. Met wat extra beschutting kun jij gemakkelijk buiten in je tuin blijven genieten. Wat is precies jouw wens? Wil je onafhankelijk zijn van de regen, de wind of beide?

De beste manier om jezelf op jouw terras te weren tegen een regenbui is met een terrasoverkapping. De aluminium overkapping wordt tegen de gevel gemonteerd en laat geen druppel regen binnen. Daarnaast is een lamellendak spatwaterdicht, dus bij een lichte regenbui kun je prima blijven zitten. Echter is een lamellendak bij een stevige bui niet geheel waterdicht.

Terrasoverkapping V908 Ledro Kerkhof
Lamellendak V860 Levanto Sfeer

Naast regen is ook de verplaatsing van lucht van enorme invloed op de temperatuur. Zo komt het voor dat de wind op zonnige dagen toch voor een oncomfortabele gevoelstemperatuur zorgt. Je kunt windschermen en schuttingen toevoegen aan je terras of gehele tuin om te worden voorzien van extra beschutting.

Algehele beschutting tegen zowel regen als wind zou natuurlijk helemaal ideaal zijn. Dit kun je realiseren door een terrasoverkapping of lamellendak te combineren met een ritzscreens en/of schuifwanden. Door ritzscreens in jouw terrasoverkapping te laten monteren zit je heerlijk beschut tegen regen, wind en zelfs de laagstaande felle zon. Ook door het toevoegen van schuifwanden aan je terrasoverkapping kun je op een frisse dag lekker op je terras blijven zitten. We hebben een groot assortiment aan schuifwanden, zo kun je kiezen voor een schuifpui, glaswand, schuifframe of een spiekozijn.

Ik wil privacy in- en rondom huis

Thuis is de plek waar jij heerlijk tot rust wilt komen. Je hebt de hele dag al mensen om je heen, dus als je thuiskomt zijn pottenkijkers het laatste waar jij zin in hebt. Er zijn verschillende producten die jou voorzien van extra privacy. Waar wens jij meer privacy? In je woning of in je tuin?

Een product dat jou dat beetje extra privacy geeft in jouw woning is bijvoorbeeld een ritzscreen. Ritzscreens zijn ideaal aangezien mensen niet meer van buiten naar binnen in jouw huis kunnen kijken, maar jij wel het zicht naar buiten behoudt. Hierdoor kun jij zo gek doen als je wilt en niemand die het ziet. Daarnaast voorzien natuurlijk ook rolluiken jou van extra privacy. Dit product heeft ook de eigenschap dat het een ruimte verduistert, dus mocht je dat willen zijn rolluiken perfect. Een andere mogelijkheid is raamdecoratie. Het zicht van buiten naar binnen en van binnen naar buiten is een beetje afhankelijk van het soort raamdecoratie dat je kiest. Daarnaast verminderen ook markiezen en uitvalschermen de inkijk in jouw woning.

06 Ritzscreens van Hell

Ik wil mijn woning verduisteren

Zondagochtend lekker uitslapen in een pik donkere slaapkamer. Of je favoriete Netflix serie kijken doe je natuurlijk ook het liefst in een verduisterde ruimte, zonder lichtschitteringen op je beeldscherm. Ook voor het verduisteren van een ruimte zijn weer meerdere mogelijkheden. Je kunt een keuze maken tussen het monteren van producten aan de buitenzijde of aan de binnenzijde van je woning.

Zo worden rolluiken en ritzscreens aan de gevel van jouw woning bevestigd. Waar rolluiken kunnen zorgen voor complete verduistering van een ruimte, filteren ritzscreens de vervelende lichtschitteringen. Wil je een compleet donkere ruimte, zodat jij zondagochtend niet gewekt wordt door de opkomende zon dan zijn rolluiken de beste keuze. Of wil je lichtschitteringen mijden, zodat je het zicht behoudt op bijvoorbeeld een beeldscherm. In dit geval zijn ritzscreens de juiste mogelijkheid.

Je kunt een ruimte ook verduisteren door je ramen aan de binnenzijde te laten bekleden. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest voor jouw raamdecoratie kun je ruimtes gedeeltelijk tot bijna volledig verduisteren.

Bij rolgordijnen wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen lichtdoorlatende, transparante en verduisterend plus stoffen. De transparante stof laat wel daglicht binnen en je behoudt het zicht naar buiten, maar voorkomt hinderlijke schitteringen van de zon. Een lichtdoorlatende stof laat ook het daglicht je woning binnen, maar creëert een hogere mate van privacy in je woning doordat het zicht van buiten naar binnen wordt verminderd. Als je een hogere mate van verduistering wenst in een ruimte, dan kun je een keuze maken tussen de verduisterend plus stoffen. De verduisterend plus collectie bevat stoffen in verschillende diktes en kleuren. De kleur en de stofdikte bepaalt de mate van verduistering.

Plissés_Honingraat_72.0405_productbanner

Ik wil energie besparen

Het besparen van energie is elk jaar weer een hot item. Ten eerste omdat de energierekening voor veel huishoudens een belangrijke kostenpost is. Ten tweede omdat het besparen van energie een positieve uitwerking heeft op het milieu. Het goed kunnen reguleren van het binnenklimaat zonder daar te veel verwarming of airco voor te moeten gebruiken heeft een positief effect op je energierekening.

In de winter gaat er behoorlijk wat warmte verloren via de ramen. Omdat we het in de winter graag behaaglijk houden in huis heeft warmteverlies een hoge energierekening tot gevolg. Maar liefst de helft van onze energierekening bestaat uit kosten voor de verwarming. Daarom is een goede isolatie noodzakelijk voor het realiseren van een energiezuinig huis. De isolatiewaarde van je ramen, dus hoe goed (of slecht) de ramen warmte binnenhouden, wordt sterk verbeterd door de toevoeging van zonwering. Ook voor deze wens kun je de keuze maken tussen bescherming aan de buitenzijde of bescherming aan de binnenzijde.

Het toevoegen van zonwering aan de buitenzijde van je raam zoals rolluiken en ritzscreens verbetert de isolatiewaarde van het raam. Er wordt op deze manier namelijk een extra luchtspouw gecreëerd. De luchtspouw zorgt ervoor dat in de winter de warme lucht minder goed jouw woning kan ontsnappen en koude lucht jouw woning niet binnendringt. Om optimaal te profiteren gebruik je gedurende de winter overdag de zon om je woning te verwarmen en bescherm je ’s nachts jouw kamers tegen kou van buiten. In de zomer laat je juist in de avond een verkoelend briesje binnen en bescherm je het huis overdag tegen de hitte.

Naast rolluiken en ritzscreens is het ook mogelijk om met raamdecoratie energie te besparen. Ook raamdecoratie creëert een luchtspouw, maar dan aan de binnenzijde van je woning. Meer tips voor het besparen op jouw energierekening lees je hier.

We begrijpen dat het lastig kan zijn om zelf een keuze te maken en het juiste product te kiezen. Maar uiteraard helpt jouw Verano partner jou daarbij!

  • Share on LinkedIn