72 sfeerb screen klein

Werkbaar binnenklimaat

De ideale leef- en werktemperatuur is vastgesteld op 21 graden Celsius, maar door de toepassing van glas kunnen binnentemperaturen aanzienlijk oplopen. Actieve koeling gaat ten koste van de energieprestatie van een woning of kantoorgebouw, het toepassen van binnen- of buitenzonwering niet. Meer informatie over onze producten kunt u tevens vinden in de bibliotheek van Bouwconnect.

De klimaatwet

In 2050 CO2-neutraal zijn is één van de doelstellingen van de Klimaatwet. Door klimaatverandering worden zomers warmer en door de steeds betere isolatie komt die warmte vertraagd woningen binnen én blijft binnen. Projectzonwering helpt bij het tegengaan van oververhitting in woningen en gebouwen en draagt bij aan het bijna energieneutraal bouwen volgens BENG.

Projectzonwering ritsscreen gebouwen

Specificaties V550 - ritzscreen®

Min. - max. breedte 1000 mm - 5000 mm (XS, S, M en L)
Min. - max. hoogte 1000 mm - 5000 mm (XS, S, M en L)
Kapmaten 85, 95, 105, 125 mm (XS, S, M en L)
Profielkleuren Standaard-, RAL-kleuren en structuurlakken
Doekcollecties Metro-, Basic- en Vitro Colors

BENG en TOjuli

In BENG en TOjuli worden de regelgeving en aandachtspunten voor (bijna) energieneutrale woningbouw beschreven. Woningen waarvoor vanaf 1 januari 2021 een omgevingsvergunning wordt aangevraagd, moeten voldoen aan de eisen voor BENG (bijna energieneutraal bouwen) en TOjuli (beperking van de kans op temperatuuroverschrijding).

Projectzonwering ritsscreen V550
Ritsscreen V550 projectzonwering

(NTA) 8800

Het nieuwe stelsel (BENG) om de energieprestatie van gebouwen uit te drukken, gebaseerd op de Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 8800 geldt voor alle gebouwen, woningbouw en utiliteitsbouw, bestaand en nieuw. Er wordt ook een eis gesteld aan het verminderen van het risico van temperatuuroverschrijding. Dit wordt uitgedrukt met het indicatiegetal TOjuli.

Project_Havengebouw_Antwerpen_03

Het Havenhuis

Ruim 527 binnenscreens hebben wij geplaatst, waarvan 190 binnenscreens met een helling van 15 graden. De overige binnenscreens hangen onder een helling van 48 graden en zijn geplaatst in de boogvormige uitsparing van het valse plafond. De doeken overlappen elkaar voor een minimale lichtinval.

Datum:

1 juni 2016

Locatie:

Antwerpen, België

Project_Shard_Londen_01

The Shard

Ruim 6.000 aangepaste screens hebben wij geplaatst tussen het dubbele glas van de gesloten gevel in een hoek van 85 graden. Alle screens zijn voorzien van geautomatiseerde elektrische bediening werkend op de hoeveelheid zonlicht. De motorisatie is verwerkt in de complexe kapsteun van de screens.

Datum:

15 mei 2015

Locatie:

Londen, Verenigd Koninkrijk

Project Havenhuis 01

Eddy Bruyninckx

CEO Havenbedrijf Antwerpen

"Be it a diamond, be it a ship, we are happy to live in it." quote

Contact opnemen

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Wij helpen u graag!