Energie-efficiënte oplossingen tegen oververhitting

De klimaatverandering zorgt er inmiddels al enkele jaren voor dat hitterecords worden verbroken en warme periodes gedurende de zomermaanden intenser en langer zijn. Op dit moment zijn veel woningen en terrassen daar niet op voorzien. Grote glaspartijen zorgen in combinatie met doorgedreven isolatie en luchtdichtheid voor een groter risico op oververhitting in de zomer. In de zoektocht naar energie-efficiënte oplossingen tegen oververhitting komt de consument steeds vaker uit bij zonwering.

Deze ontwikkelingen hebben in sommige gevallen vervelende gevolgen. Op dit moment kan de markt nauwelijks aan de vraag voldoen: levertijden lopen op en (delen van) bestelling(en) worden mogelijk later geleverd dan beloofd.

Lange levertijden

Op dit moment gelden er ongewone levertijden voor producten. Zo hebben sommige zonweringdoeken op dit moment een levertijd tot wel 20 weken (!) en ook de levertermijnen voor het lamellendak V870 - Arezzo en de pergolazonwering V642 - Tumba lopen helaas enorm op. We begrijpen dat dit kan zorgen voor enorme teleurstellingen.

Waarom zijn materialen schaars?

Op dit moment hebben winkels en industrieën over de gehele wereld last van tekorten aan grondstoffen, bouwmaterialen, onderdelen en chips. Ondanks dat we al ruim anderhalf jaar te maken hebben met de coronapandemie is dit probleem nog steeds niet opgelost. Dat niet enkel de pandemie ten grondslag ligt aan de enorme tekorten schetst nu.nl uitgebreid in dit artikel over het vastlopen van containerschip Ever Given, het sluiten van een belangrijke haven in het zuiden van China en de enorme tekorten aan containers. Deze schaarste zorgt voor prijsverhogingen van grondstoffen en toeslagen op materialen. Dit heeft mogelijk als gevolg dat ook consumentenprijzen gedurende onbepaalde tijd hoger liggen dan normaal. Maar er is ook hoop: met een opschaling van de productiecapaciteit en inzet van meer schepen en vrachtwagens lijkt de problematiek binnen enkele maanden opgelost.

Verano partners®

Onze Verano partners® hebben op dit te maken met onzekere leveringen en een enorme werkdruk. We willen graag vragen om je begrip en beloven dat onze Verano® partners alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te bedienen.