€100,- korting op iMove® solar!

close
Voordelen van rolluiken

3 redenen om te investeren in rolluiken

28-06-2021

Rolluiken hebben verschillende voordelen en zijn daarom een interessante investering voor je woning. Naast een verduisterende werking zorgen rolluiken namelijk ook voor extra veiligheid in je woning en hebben ze een isolerende werking.

Een goede nachtrust met rolluiken

Onze drukke levens zorgen ervoor dat we nauwelijks aan voldoende slaap toekomen en dat terwijl slaap zo enorm belangrijk is voor onze gezondheid. Voldoende nachtrust zorgt ervoor dat onze hersenen de kans krijgen onze emoties en sociale interacties te verwerken. Sport je regelmatig? Het herstel van fysieke inspanningen wordt ook voor een groot deel in je slaap voltooid.

Met rolluiken verduister je gemakkelijk de slaapkamer en zorg je ervoor dat je niet automatisch wordt gewekt door de lichtinval die wordt veroorzaakt door de opkomst van de zon. Ook wanneer het ‘s avonds langer licht is of je ramen in de buurt van straatlantaarns hebt is het prettig om je slaapkamer te verduisteren. Rolluiken helpen je bij het ontwikkelen van een prettig slaapritme, dit zorgt ervoor dat jij de dag fris en fruitig kunt starten.

Een rolluik voor de veiligheid

Rolluiken beschikken over een stevig pantser dat nagenoeg niet te forceren is. Op deze manier zorgen rolluiken ervoor dat je ongewenst bezoek gemakkelijk buiten de deur houd. Dit geeft een prettig en veilig gevoel tijdens de nacht maar ook wanneer je geniet van een welverdiende vakantie.

Energie besparen met rolluiken

Rolluiken zorgen er zowel in de winter als in de zomer voor dat je het klimaat in huis beter kunt beheersen. Het pantser van rolluiken zorgt namelijk voor een extra isolerende laag voor je ramen. ’s Winters betekent dit dat je de kou gemakkelijker buiten de deur houd en je de warmte minder snel via de ramen verliest. ’s Zomers kun je met rolluiken juist de warmte beter buiten de deur houden. Koel je jouw woning met airco? Met de isolerende werking van rolluiken houd je de koele lucht langer in je woning.

Omdat rolluiken dynamisch zijn kun je op sommige moment juist profiteren van de natuurlijke omstandigheden. Op een hete zomerdag kun je ’s nacht profiteren van een verkoelende wind door de rolluiken te openen. Schijnt de zon op winterdag? Profiteer dan van deze warmte om je huis te verwarmen.

Meer informatie over rolluiken?

Wil je meer informatie ontvangen over rolluiken? Vraag dan gratis onze brochure aan of bezoek de Verano® partner bij jou in de regio. Benieuwd naar de lamellen van onze rolluiken? Vraag gratis 5 kleurstalen naar keuze aan!

Brochure rolluiken arrow-right