close
Rollläden Lamellen Farben

Kleur rolluiken kiezen? 4 populaire rolluikkleuren

20-08-2020

Wanneer je van plan bent je woning te voorzien van rolluiken kijk je waarschijnlijk uit naar de vele voordelen waar je van gaat profiteren. Zo houd je het met rolluiken koel en donker in huis, voorzie je je huis van extra beveiliging en bespaar je ook nog op je energierekening. Nu hoef je er alleen nog voor te zorgen dat de rolluiken naadloos aansluiten bij jouw woning. Om je te helpen met het maken van de juiste kleurkeuze laten we je in deze blog de populairste rolluikkleuren zien.

Lamelkleuren rolluiken

De lamellen van een rolluik vormen samen het pantser. Het pantser van een rolluik beslaat een groot oppervlak en bepaalt daarom voor een groot deel het gevelbeeld. De populairste lamelkleuren zijn wit, verkeerswit, ivoor en antraciet.

V01
V20
V07
V19

V01 Wit

V20 Verkeerswit

V07 Ivoor

V19 Antraciet

Populaire nieuwe rolluikleuren

Bovengenoemde klassieke kleuren behoren al jarenlang tot de meest gekozen lamelkleuren van rolluiken. Met de introductie van een aantal nieuwe kleurtinten zien we echter de populariteit van de kleuren kwartgrijs en zwartgrijs toenemen. Met deze kleuren sluiten je rolluiken bijvoorbeeld naadloos aan bij nieuwbouwwoningen.

V66
V72

V66 Kwartsgrijs

V72 Zwartgrijs

Kleuren omkasting rolluiken

De omkasting van het rolluik bestaat uit de bovenbak, de zijgeleiding en de onderlat. Deze rolluikprofielen worden gemonteerd op de gevel of op het kozijn. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een kleur te nemen waarmee je jouw rolluiken laat aansluiten op de kleur van je kozijnen.

024 Plisses Van Stratum Rolluik

Rolluiken in ralkleuren

De meeste producten van Verano® kunnen in iedere ralkleur naar keuze worden uitgevoerd. Omdat het pantser van rolluikken echter regelmatig in beweging is en daardoor onderhevig is aan de nodige wrijving kan deze niet worden uitgevoerd in een ralkleur. De omkasting van rolluiken kan wel worden uitgevoerd in een ralkleur.

Gratis stalen rolluikenkleuren

Wil je graag meer informatie ontvangen over de rolluiken van Verano®? Bezoek dan de showroom van een Verano® partner bij jou in de buurt, vraag een brochure aan of laat gratis 5 kleurstalen van de rolluiklamellen bij jou thuis bezorgen.

Gratis kleurstalen rolluiken arrow-right