Terrasoverkapping_V908-Ledro_Antracietstructuur_Productbanner02

5 Tips bij het zoeken naar de perfecte terrasoverkapping

28-02-2019

Elk seizoen lekker toeven in je tuin? Met een terrasoverkapping creëer je een beschutte plek op je terras. Hierdoor heb je minder last van de wind, ben je beschut tegen regen en zorg je voor een gezellige plek in je tuin. Niets dan voordelen dus! Om tot de terrasoverkapping te komen die het beste aansluit bij jouw tuin dien je enkele belangrijke keuzes te maken. In deze blog laten we jou alvast kennismaken met enkele belangrijke elementen.

Dakvulling terrasoverkapping

Bij de aanschaf van een terrasoverkapping heb je de keuze uit twee typen dakvulling, namelijk glas of polycarbonaat. Polycarbonaat is een prijstechnisch interessante variant van goede kwaliteit. Polycarbonaat platen zijn 16 millimeter dik en beschikbaar in diverse varianten, namelijk: opaal, helder of 2-kamer helder. Een luxe alternatief voor polycarbonaat is een vulling van veiligheidsglas. Veiligheidsglas is beschikbaar in diverse dikten en typen, bijvoorbeeld helder of opaal.

Goot en staanders

Naast het kiezen van de vulling van je terrasoverkapping kun jij ook het soort goot en staanders kiezen. Het lijkt wellicht dat het niet veel uit maakt welk soort goot of staanders je kiest, maar deze bepalen deels de uitstraling van jouw terrasoverkapping. Zo kun je in de meeste gevallen kiezen tussen een recht, ronde of victoriaanse goot. Heb jij een woning en tuin in een landelijke stijl? Een klassieke goot en staander in Victoriaanse stijl sluiten hier erg goed bij aan. Een moderne look creëer je door het kiezen voor een rond of recht goot.

Kleur

Natuurlijk moet je ook even goed nadenken over de kleur van jouw terrasoverkapping. Deze is namelijk niet alleen bepalend voor de uitstraling van jouw terrasoverkapping, maar ook voor de algehele uitstraling van jouw woning. Per terrasoverkapping zijn er een aantal standaardkleuren, maar jij kunt natuurlijk ook een hele andere kleur kiezen. Als jij op de hoogte bent van de RAL-kleur van jouw kozijnen of ander elementen in je tuin, kun je de terrasoverkapping in dezelfde of bijpassende kleur laten produceren.

Stabiliteit

Een goede fundatie aan de hand van betonpoeren en montagevoeten komt de stabiliteit van jouw terrasoverkapping enorm ten goede. Bedenk daarom vooraf wat de mogelijkheden zijn in jouw tuin of laat je hierin adviseren door een Verano partner®.

Alternatieven voor een overkapping

Uiteraard is het ook van belang dat je eens goed nadenkt of een terrasoverkapping wel het product is dat jij wilt. Er zijn namelijk voldoende alternatieven. Heb je bijvoorveeld wel eens gehoord van een lamellendak als alternatief voor een terrasoverkapping? Een lamellendak staat bekend om de moderne en luxueuze uitstraling. Daarnaast is het grote voordeel van een lamellendak dat je zelf de mate van schaduw bepaald door het kantelen van de elektrisch bedienbare lamellen.

CE-Markering

Vanaf 1 juli 2014 is het verplicht dat alle onderdelen van een dragende staalconstructie zijn voorzien van een CE-markering volgens NEN-EN 1090. Een bouwproduct mag niet meer in de handel worden gebracht zonder dat deze de CE-markering draagt. Daarom adviseren we je altijd bij het verkooppunt na te vragen of de terrasoverkapping voorzien is van een CE-marketing. Je kan het natuurlijk ook altijd even jouw Verano® partner vragen!

Meer informatie

Wil jij graag nog meer informatie ontvangen over terrasoverkappingen van Verano®? Bezoek dan de showroom van een Verano partner® bij jou in de buurt of vraag een gratis brochure aan.

  • Share on LinkedIn