Terrasoverkapping_V908-Ledro_Antracietstructuur_Productbanner02

5 Tips bij het zoeken naar de perfecte terrasoverkapping

28-02-2019

Elk seizoen lekker toeven in je tuin? Met een terrasoverkapping creëer je een beschutte plek op je terras. Hierdoor heb je minder last van de wind, ben je beschut tegen regen en zorg je voor een gezellige plek in je tuin. Niets dan voordelen dus! Om tot de terrasoverkapping te komen die het beste aansluit bij jouw tuin dien je enkele belangrijke keuzes te maken. In deze blog laten we jou alvast kennismaken met enkele belangrijke elementen.

Dakvulling terrasoverkapping

Bij de aanschaf van een terrasoverkapping heb je de keuze uit twee typen dakvulling, namelijk glas of polycarbonaat. Polycarbonaat een goedkopere variant, maar kwalitatief zeker niet onder de maat. Een vulling van polycarbonaat is 16 millimeter dik. Je kunt kiezen of je gaat voor een polycarbonaat vulling opaal, helder of 2-kamer helder. Een terrasoverkapping met een vulling van veiligheidsglas is een luxere en duurdere mogelijkheid. Je krijgt de keuze tussen helder of opaal veiligheidsglas in jouw terrasoverkapping.

Goot en staanders

Naast het kiezen van de vulling van je terrasoverkapping kun jij ook het soort goot en staanders kiezen. Het lijkt wellicht dat het niet veel uit maakt welk soort goot of staanders je kiest, maar deze bepalen deels de uitstraling van jouw terrasoverkapping. Zo kun je in de meeste gevallen kiezen tussen een recht, ronden of klassieke goot. Heb jij een woning en tuin in een landelijke stijl? Een klassieke goot en staanders sluiten daar heel mooi op aan. Een moderne look creëer je door het kiezen voor een rond of recht goot.

Kleur

Natuurlijk moet je ook even goed nadenken over de kleur van jouw terrasoverkapping. Deze is namelijk niet alleen bepalend voor de uitstraling van jouw terrasoverkapping, maar ook voor de algehele uitstraling van jouw woning. Per terrasoverkapping zijn er een aantal standaardkleuren, maar jij kunt natuurlijk ook een hele andere kleur kiezen. Als jij op de hoogte bent van de RAL-kleur van jouw kozijnen of ander elementen in je tuin, kun je de terrasoverkapping in dezelfde of bijpassende kleur laten produceren.

Stabiliteit

Een goede fundatie aan de hand van betonpoeren komt de stabiliteit van jouw terrasoverkapping enorm ten goede. Sta daarom vooraf even goed stil wat de mogelijkheden in jouw tuin.

Alternatieven voor een overkapping

Uiteraard is het ook van belang dat je eens goed nadenkt of een terrasoverkapping wel het product is dat jij wilt. Het kan voorkomen dat een terrasoverkapping het eerste product is dat in je gedachtes naar voren komt, maar er zijn natuurlijk genoeg alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een lamellendak als alternatief voor een terrasoverkapping. Een lamellendak staat bekend om de mooie moderne uitstraling. Daarnaast is het grote voordeel van een lamellendak dat je zelf de mate van schaduw bepaald door de elektrisch bedienbare lamellen.

CE-Markering

Vanaf 1 juli 2014 is het verplicht dat alle onderdelen van een dragende staalconstructie zijn voorzien van een CE-markering volgens NEN-EN 1090. Een bouwproduct mag niet meer in de handel worden gebracht zonder dat deze de CE-markering draagt.

Het is cruciaal dat je in jouw zoektocht naar een terrasoverkapping altijd vraagt of het product is voorzien van een CE-markering. Het komt namelijk nog te vaak voor dat aanbieders stunten met enorme afmetingen tegen lage prijzen. Dit klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar een grotere overspanning kan alleen maar gerealiseerd worden in combinatie met een sterker constructie. Mensen verwachten vaak dat een CE-markering op een terrasoverkapping een vanzelfsprekende zaak is. Helaas is dit nog altijd het geval. Daarom adviseren we je altijd bij de leverancier of de terrasoverkapping voorzien is van een CE-marketing. Je kan het natuurlijk ook altijd even jouw Verano® partner vragen!

  • Share on LinkedIn