ONTVANG 5 GRATIS KLEURSTALEN BIJ JE THUIS!

close
Ritsscreens schoonmaken

Ritsscreens schoonmaken in 6 stappen

11-09-2019

Ritsscreens hangen aan de buitenzijde van jouw woning en hebben daardoor flink wat te verduren. Door regen-, sneeuw- en hagelbuien kunnen de screens behoorlijk vies worden. Schone ritsscreens zien er natuurlijk niet alleen mooi en netjes uit, als je ze twee keer per jaar schoonmaakt zorg je tevens voor een langere levensduur van jouw screens.

Benodigdheden schoonmaak

Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg daarom dat jij onderstaande hulpmiddelen alvast klaar hebt staan. Kijk ook even goed naar buiten voordat je gaat beginnen. Staat er een felle zon? Stel de schoonmaakbeurt van jouw screens dan nog even uit om te voorkomen dat resten van het zeepwater strepen achterlaten op het doek en de profielen van je zonwering.

  • Borstel of stofzuiger
  • Emmer met lauw water
  • Droogsmeermiddel (bijv. siliconenspray)
  • Schoonmaakproduct met een PH-waarde kleiner dan 7.5
Ritsscreens schoonmaken emmer

Stappenplan schoonmaak screens

Start eerst met het schoonmaken van het doek. Gebruik daarvoor een borstel en lauw water. Zodra het doek schoon is kun je starten met het schoonmaken van het aluminium.

Stap 1: Zorg ervoor dat het doek is verwijderd van los vuil. Gebruik hiervoor een borstel of stofzuiger.

Stap 2: Eventuele vlekken kun je verwijderen met lauw water en speciaal verkrijgbaar schoonmaakmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit zou de finish laag aan kunnen tasten.

Stap 3: Spoel het doek schoon met het lauw water.

Nu het doek schoon is kun je starten aan het schoonmaken van het aluminium.

Stap 4: Verwijder takjes, stof en blaadjes met een borstel

Stap 5: Profielen kun je reinigen met lauw water en een schoonmaakproduct met een PH-waarde lager dan 7.5. Vermijd schuursponsjes en hogedruk reinigingstoestellen.

Stap 6: Kunststof geleidingsblokken, rubbers en aluminium geleidingsprofielen kun je voorzien van droogsmeermiddel, zoals siliconenspray. Verwijder resten van het droogsmeermiddel zorgvuldig om te voorkomen dat er vlekken in het doek kunnen ontstaan.

Jouw (rits)screen is schoon en weer klaar voor gebruik!

Zo gebruik je ritsscreens

In onze gebruikershandleidingen vind je alle informatie over het gebruik van ritsscreens. Zo ontdek je alles over het gebruik, de schoonmaak, de garantie en meer. Opzoek naar de gebruikershandleiding van ritsscreens? Deze vind je hier!

Ritzscreens 1

Gratis brochure

ritsscreens