Moderne woning met zonnescherm V460 Santander Den Bosch

Buitenkijken bij een gerenoveerde jaren '30 stadswoning

15-06-2022

Wanneer je aan een historische binnenstad als 's-Hertogenbosch denkt, denk je al snel aan gezelligheid, grachtjes en prachtige jaren '30 woningen. Onlangs gingen wij langs bij een familie die hun jaren '30 woning compleet renoveerden. Kijk je mee?

zonnescherm 16 V460 Santander Den Bosch

Renovatie

Een jaren '30 woning is natuurlijk dé must-have van het moment, dat weet iedereen die ooit een aflevering van Kopen Zonder Kijken heeft gezien. Maar met een woning uit 1934 komt ook het oude leidingwerk, muren, kozijnen en nog veel meer. Deze Bossche familie koos er dan ook voor om hun historische woning te renoveren. De familie koos ervoor om samen te werken met een interieurstyliste, maar wel met één belangrijke eis: de renovatie mocht geen afbreuk doen aan de karakteristieke eigenschappen. Om deze reden werden verschillende originele elementen van de woning behouden. Zo beschikt het huis nog over de originele dorpels, tegels in de hal en het glas in lood in de tuindeuren.

14 V460 Santander Den Bosch
18 V460 Santander Den Bosch

Moderne twist

Bij een renovatie van een stadswoning hoort natuurlijk ook een moderne twist. Dit werd geïntegreerd door een strakke gietvloer, nieuwe keuken en de moderne zonweringsoplossing. Ondanks dat de renovatie niet werd doorgetrokken in de tuin, werd hier wel één element aangepakt. Verano® leverde namelijk een V460 – Santander zonnescherm. En aangezien de spotlight niet van het glas in lood in de tuindeuren gehaald mocht worden, is ervoor gekozen om het zonnescherm te integreren. Op die manier blijft het glas en lood de ware eye-catcher maar genieten zij wel van een schaduwrijke plek op het terras.

Met meer dan tien zonneschermen in het Verano® assortiment is de keuze enorm, maar door de integratie werd er gekozen voor zonnescherm Santander. Dit zonnescherm uit het hogere segment sluit enorm goed aan bij huizen met een modern bouw of design. De strakke lijnen en kubistische vorm zijn ideaal voor een integratie en daarnaast een lust voor het oog.

Licht of toch een donker doek?

“Ik wilde in ieder geval een antraciet zonweringsdoek”, vertelde de vrouw des huizes. Ondanks dat het idee voor de integratie van de interieurstyliste kwam, had de familie de keuzes in de hand. Na een bezoek aan de showroom waren ze er dan ook snel uit: een antraciet doek in combinatie met witte profielen. Op de vraag waarom ze deze keuze hadden gemaakt, kwam er al snel een duidelijk antwoord. Een donker doek past beter bij de gevel, het interieur en werd geadviseerd door zijn betere wering ten opzichte van een lichtdoek. Terwijl doeken met een lichte kleur een minimale UV-bescherming van 95% bieden, kunnen donkere doeken wel tot 100% UV-bescherming bieden. Ook de profielkeuze werd snel genomen doordat deze moest wegvallen in de koof.

06 V460 Santander Den Bosch
09 V460 Santander Den Bosch

Na een lange renovatie werd het zonnescherm in de nazomer geleverd. Ondanks de mindere zomer heeft de familie er al veel plezier aan beleefd. Nu kunnen zij niet alleen de warmte op het terras reguleren, maar beperken zij ook binnenkomend zonlicht en warmte. Hierdoor blijft het koeler op zomerse dagen en bescherm je je meubels voor verkleuring. Deze familie is dus helemaal klaar voor de warme dagen!

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over onze zonneschermen? Of heb je vragen over wat jouw mogelijkheden zijn? Vraag gratis onze brochure aan of bezoek een Verano® partner bij jou in de buurt.

Gratis brochure! arrow-right