€100,- korting op iMove® solar!

close
09 Jaloezieën Sfeer Alu

Daarom kies je voor jaloezieën op maat

28-05-2020

Jaloezieën zijn de perfecte vorm van raamdecoratie als het gaat om het creëren van privacy en het reguleren van invallend zonlicht. Maar waarom zou je kiezen voor Jaloezieën op maat? Jaloezieën op maat betekent in onze ogen meer dan alleen een product wat perfect past qua afmetingen. Het betekent namelijk ook dat je de lamelbreedte kiest die jij mooi vindt, dat je een keuze kunt maken uit tientallen lamelkleuren en dat je jouw jaloezieën kunt bedienen op de manier die het beste bij jou past. In onze blog nemen we alle opties met je door en laten we je zien hoe we jouw jaloezieën écht op maat maken.

Afmetingen jaloezieën op maat

De lamelbreedte is van invloed op de maximale afmetingen waarmee de jaloezieën uitgevoerd kunnen worden. Kies je bijvoorbeeld voor een aluminium lamel met een dikte van 16mm dan kunnen de jaloezieën maximaal 3 meter breed en 2,60 meter hoog worden. Bij een aluminium lamel van 70mm dik kun je tot een breedte van wel 4 meter en een hoogte van 3,20 meter. Vallen de afmetingen van jouw ramen of deuren buiten deze maten? Het is natuurlijk altijd mogelijk om meerdere jaloezieën naast elkaar te hangen

Maximale afmetingen maatwerk

Lamel

Max breedte

Max hoogte

16 mm

3,00 meter

2,60 meter

25 mm

3,20 meter

3,00 meter

35 mm

4,00 meter

3,00 meter

50 mm

4,00 meter

4,00 meter

70 mm

4,00 meter

4,00 meter

Maximale afmetingen houten maatwerk

Lamel

Max breedte

Max hoogte

50 mm

3,45 meter

3,00 meter

65 mm

2,80 meter

3,00 meter

Aluminium jaloezieën met schuine zijdes

Wist je dat het ook mogelijk was om ramen of deuren met schuine zijdes te bekleden? In onderstaande afbeeldingen laten we je zien hoe we op 4 verschillende manieren aluminium jaloezieën kunnen maken die perfect passen in jouw schuine ramen. Dit noemen we pas écht jaloezieën op maat!

Jaloezieën op maat schuin type3
Jaloezieën op maat schuin type4
Jaloezieën op maat schuin type1
Jaloezieën op maat schuin type2

Lamelbreedte maatwerk jaloezieën

Je weet nu dat we voor nagenoeg ieder raam jaloezieën op maat kunnen maken. Omdat je meestal niet de maximale afmetingen nodig hebt kun je de lamelbreedte kiezen die jij de mooiste uitstraling vindt hebben.

Lamellen met een kleine breedte geven een verfijnde uitstraling en passen doorgaans prima bij kleine ramen of deuren. Beschik je over een glazen pui die je wil voorzien van jaloezieën? Brede lamellen zorgen in dat geval voor wat meer rust voor je ramen. Bovendien zorgen brede lamellen voor een meer robuuste uitstraling. Des te groter de lamelbreedte, des te minder lamellen gebruikt worden.

Kleuren

De kleur van het product is natuurlijk erg bepalend voor jouw interieur. Daarom hebben we een uitgebreide lamellencollectie met honderden lamelkleuren. Ben je opzoek naar een specifieke lamelkleur voor je jaloezie, controleer dan even of deze kleur beschikbaar is in de lamelbreedte van jouw keuze.

Omdat je de lamelkleuren natuurlijk altijd even met eigen ogen wilt bekijken kun je in de showrooms van onze Verano® partners de gehele collectie bekijken. Wil je de kleuren ook graag even matchen met je meubels of interieur. In onze kleurstalenmodule (tip!) vraag je geheel gratis 5 lamellen naar keuze aan.

Jaloezieën op maat wit
Jaloezieën op maat zwart

Bediening op maat

Zodra je de volledige uitstraling van het product hebt bepaald kom je voor de bedieningskeuze te staan. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Hoofdzakelijk onderscheiden we handmatige en elektrische bediening.

Handmatige bediening jaloezieën

Omdat de bediening van jaloezieën doorgaans weinig fysieke kracht vergt is handmatige bediening nog steeds een populaire optie.

Koord of tuimelstang
Bediening door middel van een koord of tuimelstang is nog steeds een van de meeste gekozen bedieningsopties. Zowel aluminium jaloezieën en houten jaloezieën kunnen op deze manier worden bediend. Jij bepaalt zelf de bedieningszijde en zorgt er zo voor dat het koord of de tuimelstang gemakkelijk bereikbaar is of juist het zicht hangt.

Spanjaloezie
Bij een spanjaloezie worden de lamellen aan beide zijden op zijn plek gehouden door een staaldraad die loopt van de bovenzijde tot de onderzijde. Deze uitvoering is uitermate geschikt voor draai- en kiepramen of dakramen. Het kantelen van de lamellen gaat in dit geval door middel van een tuimelstang. Het op en neer laten gaan is mogelijk door middel van een handgreep aan de onderlat.

Smartfitjaloezie
Wil je liever geen schroefgaten in je kozijnen? Het Smarfitsysteem van Verano® bestaat uit een kunststof omkadering van je jaloezieën. Door middel van klemmetjes kan dit systeem tussen de rubbers van je kozijnen worden geklikt. Ook is een uitvoering mogelijk met magneetstrip. In beide gevallen hoef je niet te boren of schroeven in je ramen!

Elektrische bediening jaloezieën

Hangen jouw jaloezieën op een lastig te bereiken plek, wil je een automatisch programma instellen of houd je gewoon van luxe, dan is elektrische bediening een interessante optie.

Bij elektrische motoren wordt er onderscheid gemaakt tussen de functies Tilt en Lift. Ondanks dat veel motoren over beide functies beschikken kun je de verkooppartner hier voor de zekerheid even naar vragen.

  • De tilt-functie zorgt voor het kantelen van je lamellen.
  • De lift-functie zorgt voor het omhoog halen en laten zakken van je lamellen.
Jaloezieën op maat ladderkoord
Jaloezieën op maat ladderband

Ladderkoord

Ladderband

Extra opties voor jouw jaloezieën op maat

We hebben nu alle basisopties met je besproken. Vanzelfsprekend zijn er nog meerdere details die de jaloezie helemaal naar jouw wens kunnen maken. Zo kun je bij 50mm en 70mm jaloezieën bijvoorbeeld kiezen voor een ladderband in plaats van een ladderkoord (zie bovenstaande afbeeldingen). Daarnaast kan een koof geplaatst worden voor de bovenbak en kun je kiezen voor een aluminium koordknop.

Meer informatie

We hopen dat je inmiddels alles weet over jaloezieën op maat. Indien je meer inspiratie op wilt doen of je nog eens wil oriënteren op andere soorten raamdecoratie kun je gratis onze brochure aanvragen!

Gratis brochure raamdecoratie arrow-right