ONTVANG 5 GRATIS KLEURSTALEN BIJ JE THUIS!

close
Rolgordijnen lichtdoorlatend

Daarom kies je voor rolgordijnen op maat

03-06-2020

Daglicht heeft een positieve invloed op ons humeur en laten we daarom graag onze woning binnen. Maar daglicht en lichtschitteringen van de zon kunnen natuurlijk ook storend zijn bij het werken op je laptop of het kijken naar tv. Met rolgordijnen op maat pak je de controle en reguleer je gemakkelijk het licht in je woning.

Afmetingen rolgordijnen op maat

Omdat het belangrijk is dat het rolgordijn perfect past voor je raam worden de rolgordijnen volledig op maat gemaakt. In onderstaande tabel zie je bovendien dat rolgordijnen enorme oppervlakten kunnen overspannen. Ben je opzoek naar rolgordijnen die zowel de maximale hoogte als breedte benaderen? Check dan altijd even bij een Verano partner® of jouw wensen geen problemen opleveren.

Min. breedte

Max. breedte

Min. hoogte

Max. hoogte

Rolgordijn

60 cm

280 cm

60 cm

300 cm

Rolgordijn XL

60 cm

400 cm

60 cm

400 cm


Type rolgordijn op maat

De typenaam heeft het rolgordijn te danken aan het bovenprofiel. Zo onderscheiden we bij rolgordijnen op maat het standaard rolgordijn, het rolgordijn met montageprofiel, het rolgordijn met cassette rond en het rolgordijn met cassette vierkant. In onderstaande afbeeldingen vind je een weergave van de verschillende typen rolgordijnen.

Rolgordijnen op maat standaard
Rolgordijnen op maat montageprofiel
Rolgordijnen op maat cassette rond
Rolgordijnen op maat cassette vierkant

Standaard

Montageprofiel

Cassette rond

Cassette vierkant

Stoffen rolgordijnen op maat

De stof die je gaat kiezen maakt jouw rolgordijn helemaal op maat. Omdat je natuurlijk wilt dat de stof die je kiest voldoet aan jouw functionele en esthetische wensen is het belangrijk dat je genoeg informatie hebt.

Functionele eigenschappen stoffen

In onze kleurstalenmodule vind je onder de (i) van informatie alle functionele eigenschappen die jou kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Transmissiewaarde
De transmissiewaarde van een rolgordijnstof geeft het percentage van de zonnestralen weer dat doorgelaten wordt. Hoe hoger de transmissiewaarde, des te meer licht en warmte uw woning bereiken. Stoffen met een lage transmissiewaarde zijn daarom het meest effectief in het weren van de zon.

Reflectiewaarde
De reflectiewaarde van een rolgordijnstof geeft het percentage van de zonnestralen weer dat gereflecteerd wordt. Stoffen met een lichte kleur hebben doorgaans eens hoge reflectiewaarde.

Absorptiewaarde
De absorptiewaarde van een rolgordijnstof geeft het percentage van de zonnestralen weer dat geabsorbeerd wordt door het doek. Een deel van de geabsorbeerde warmte wordt ook weer uitgestraald door het doek. Doeken met donkere kleuren hebben vaak een hoge absorptiewaarde.

Mate van verduistering
Om de verduisterende werking van rolgordijnstoffen aan te duiden onderscheiden we de volgende vier categorieën: transparant, semi-transparant, lichtdoorlatend en verduisterend plus.

Rolgordijnen op maat slaapkamer
Rolgordijnen op maat slaapkamer2

Stofkleuren

De stofcollectie van Verano® bevat honderden verschillende kleuren en dessins. Om je te helpen een keuze te maken kun je op onze kleurstalenmodule geheel gratis 5 stofstalen naar keuze aanvragen. De stofstalen ontvang je binnen enkele werkdagen per post en kun je op deze manier 'matchen' met andere elementen uit je interieur.

Rolgordijn op maat stoffen top5

Bekijk hier alle stoffen uit de Verano® collectie

Bediening rolgordijnen op maat

Rolgordijnen kunnen uitgevoerd worden met handmatige of elektrische bediening. Zo bepaal je zelf het bedieningsgemak. Handmatige bediening is bij raamdecoratie nog steeds erg populair. Heb je een rolgordijn op een lastig bereikbare plek? Dan kan bediening door middel van een schakelaar of afstandbediening uitkomst bieden.

Meer informatie over rolgordijnen

We hopen dat je inmiddels alles weet over rolgordijnen op maat. Indien je meer inspiratie op wilt doen of je nog eens wil oriënteren op andere soorten raamdecoratie kun je gratis onze brochure aanvragen!

Gratis brochure raamdecoratie arrow-right