Plissegordijnen op maat

Daarom kies je voor plissegordijnen op maat

02-06-2020

Plissegordijnen zijn de ideale oplossing om meer privacy in jouw woning te krijgen en minder last te hebben van het binnenvallende zonlicht. Door de gevouwen stof kun je ze makkelijk in- of uit elkaar schuiven en reguleer je eenvoudig het licht in jouw woning. Maar waarom zou je eigenlijk plissegordijnen op maat nemen?

Verschillende type plissegordijnen

Een belangrijke keuze waar je voor komt te staan bij het kiezen van plissegordijnen op maat is het type uitvoering. Naast standaard plissegordijnen zijn er namelijk ook de uitvoeringen ‘Top down – Bottom up’ en ‘Dag/nacht’. Benieuwd naar de verschillen? Lees dan snel verder en ontdek hoe het type een belangrijk onderdeel is van jouw plissegordijnen.

Plissegordijn standaard

De stof van standaard plissgordijnen is aan de bovenzijde bevestigd aan het systeem en kun je openen en sluiten door de plisséstof naar beneden te laten zakken. Op deze manier weer je gemakkelijk lichtschitteringen uit je gezichtsveld en kun je toch voldoende daglicht in je woning laten.

Plissegordijn 'Top down – Bottom up'

De uitvoering Top down – Bottom up heeft een systeem waarbij de plissestof niet statisch aan de boven- of onderzijde is bevestigd. Dit biedt je de mogelijk om de gehele plissestof zowel naar boven als naar beneden te bewegen. Op deze manier kun je heel gericht zonnestralen weren en toch voldoende daglicht via de bovenzijde en onderzijde van je raam je woning inlaten.

Plissegordijn 'Dag/nacht'

Bij een plissegordijn in de uitvoering ‘Dag/nacht’ beschik je over twee afzonderlijk beweegbare stofdelen. Deze uitvoering biedt je de mogelijkheid om enorm te variëren met de lichtinval door je ramen.

Plissegordijn op maat standaard
Plissegordijn op maat top down bottom up
Plissegordijn op maat dag nacht

Plissegordijn standaard

Plissegordijn 'Top down-Bottom up'

Plissegordijn 'Dag/nacht'

Afmetingen plissegordijnen op maat

De maximale afmetingen van plissegordijnen op maat variëren afhankelijk van de uitvoering en het systeem tussen de 30 en 300 centimeter breed en 20 en 260 centimeter hoog. Omdat plissegordijnen ook uitvoerbaar zijn met kleine afmetingen komt een plissé op maat goed tot zijn recht in een dakraam of raampje op het toilet.

Breedte

Hoogte

Min

Max

Min

Max

30 cm

300 cm

20 cm

260 cm

Heb je een vraag over de afmetingen van een plissegordijn in een specifieke uitvoering? Vraag de Verano® partner bij jou in de buurt.

Stoffen voor plissegordijnen op maat

De stof van je plissegordijnen heeft zowel een functionele rol als een estethische rol en is daarom een belangrijke factor om jouw plissegordijnen helemaal op maat te maken. Zo wil je natuurlijk graag weten hoe de plissestof precies de zonnestralen weert, absorbeert of juist doorlaat.

In onze kleurstalenmodule vind je van iedere stof de absorptiewaarde, transmissiewaarde en reflectiewaarde. Daarnaast geven we aan of de stof transparant, semi-transparant, lichtdoorlatend of verduisterend plus is. Je vindt alle waarden van de stoffen onder de (i) van informatie.

Standaard plissestof en honingraatplissestof

We maken onderscheid tussen standaard plissestof en honingraatplissestof. Standaard plissestoffen bestaan uit één laag geplisseerde stof. Honingraatplissestoffen bestaan uit twee lagen geplisseerde stof in een honingraatstructuur. Tussen de dubbele stoflaag wordt lucht vastgehouden, waardoor honingraatplisses de isolatiewaarde van je raampartij sterk verbeteren. Daarnaast vermindert de dubbele stof de zichtbaarheid van koordjes.

Plissegordijnen op maat kleuren

Bekijk alle kleurstalen hier!

Bediening plissegordijnen op maat

Ook de bediening is een belangrijk onderdeel van plissegordijnen. Zo kun je kiezen voor een handmatige bediening of een elektrische bediening. Het type plissé is van invloed op de bedieningsmogelijkheden. We nemen de belangrijkste even met je door.

Bediening vrijhangende plissegordijnen

Vrijhangende plissegordijnen kunnen met handmatige of met elektrische bediening uitgevoerd worden. Wanneer men kiest voor handmatige bedienig is er een keuze uit een trekkoord met koordrem, een eindlooskettingsysteem of een veerbediening. Een drietal verschillende elektrische motoren zorgt ervoor dat je ook kunt kiezen voor elektrische bediening. Ideaal wanneer je plissés op moeilijke bereikbare plekken hangen of je houdt van echte luxe!

Bediening inspannen plissegordijnen

Ingespannen plissegordijnen worden op spanning gehouden met een spandraad. De bediening van deze plissegordijnen verloopt vervolgens met een handgreep. Ook wanneer je kiest voor een ingespannen plissé door middel van het smartfitsysteem kun je het gordijn bedienen aan de hand van een handgreep.

Plissegordijnen op maat leefkeuken
Plissegordijnen op maat slaapkamer

Meer informatie over plissegordijnen

We hopen dat je inmiddels alles weet over plissegordijnen op maat. Indien je meer inspiratie op wilt doen of je nog eens wil oriënteren op andere soorten raamdecoratie kun je gratis onze brochure aanvragen!

Gratis brochure raamdecoratie arrow-right