close
Rolluiken winter

De voordelen van rolluiken in de winter

02-12-2022

Rolluiken zijn vooral zeer effectief tijdens de zomer, maar zijn ook tijdens de koude winters goed inzetbaar. Welke voordelen rolluiken jouw woning in de winter bieden, leggen we je uit in dit artikel.

Beter isoleren met rolluiken

De rolluiken zijn vooral van grote waarde tijdens koude winters. Ze hebben namelijk een isolerende werking. Wanneer je de rolluiken sluit, wordt er een luchtlaag tussen het raam en het product gecreëerd. En deze luchtlaag houdt de koude lucht buiten, terwijl de warme lucht van binnen moeilijker ontsnappen kan. Zo houd je jouw woning tijdens de winter makkelijker op temperatuur en hoeft de kachel minder snel en lang aan.

Bescherming tegen de winterzon

In de winter staat de zon lager, en dat kan voor verblindende lichtschitteringen of vervelende reflecties op je televisiescherm zorgen. Met rolluiken voorkom je tijdens de winter deze vervelende schitteringen en reflecties. Daarnaast bepaal je gemakkelijk de hoeveelheid licht in je woonkamer.

Rolluiken tegen inbraakpogingen

Tijdens de donkere wintermaanden stijgt het aantal inbraakpogingen. Met rolluiken voor je ramen zorg je voor extra veiligheid. Niet alleen belemmeren rolluiken het zicht van buiten naar binnen, maar ook is het stevige pantser lastig open te breken.

Meer privacy met rolluiken

Tenslotte zorg je met rolluiken voor extra privacy in je eigen huis. Zo kunnen buren niet van buitenaf meegluren als je jouw meest favoriete kerstfilm aan het kijken bent.

Solarrolluiken in de winter

De rolluiken van Verano® kunnen ook uitgevoerd worden met zonnepanelen, wat betekent dat je rolluik volledig op zonne-energie te besturen is. Ook tijdens de winter werken deze solarrolluiken effectief: daglicht is voldoende om de batterij op te laden.

Doordat de rolluiken met zonnepaneel uitgevoerd worden, hoeven deze niet aan het stroomnet aangesloten te worden. Hiermee bespaar je montagekosten. Daarnaast bespaar je extra energie in de winter, omdat de stroom die je gebruikt voor het besturen van de rolluiken volledig door de zonnepanelen gewekt wordt.

Een alternatief voor rolluiken

Nadeel is wel dat het met volledig gesloten rolluiken extra donker wordt in je eigen woning. Daarnaast gaat het zicht van binnen naar buiten verloren. Wil je dat er toch nog wat licht naar binnen valt en wil je jouw tuin in kijken, dan zijn ritsscreens een beter alternatief. Deze producten zorgen ook voor een extra isolatielaag voor je ramen.

Rolluiken 2

Gratis brochure

Rolluiken