Zonwering kantoorpand ritsscreen

Je kantoor verduurzamen met zonwering

25-10-2022

Ook op het kantoor zijn de stijgende gas- en energieprijzen voelbaar. Daardoor wordt duurzaamheid op de werkvloer ook steeds belangrijker. Het devies: energie besparen, de thermostaat omlaag en in de zomer minder airconditioning.

Maar hoe zorg je ervoor dat je energie bespaart en dat de temperatuur op de werkvloer aangenaam blijft? De oplossing is helder: oververhitting tegengaan in de zomer en beter isoleren. En met zonwering draag je bij aan een duurzamere en comfortabelere werkplek.

Je kantoor beschermen tegen de kou en hitte

Voor een duurzame en aangename werkplek moet jouw kantoor goed beschermd zijn tegen warme zomers en koude winters, zodat je de airco en verwarming minder snel en vaak nodig hebt. Maar hoe?

De zon weren in de zomer

Tijdens de zomer kan het broeierig warm worden op kantoor en draait de airco overuren. Dat wil je juist voorkomen, want niemand houdt van hoge kamertemperaturen en energierekeningen. In plaats van oververhitte kantoren afkoelen, moet je juist het risico op oververhitting tegengaan. Bescherm je kantoor overdags tegen de felle en warme zon en zorg ‘s avonds voor voldoende ventilatie.

Isoleren in de winter

In de winter is het juist belangrijk om de warmte zo veel mogelijk binnen te houden, zodat de thermostaat gerust paar graden lager kan. Met goed geïsoleerde vloeren, muren, en dubbelglas zet je al een grote stap. Houd daarnaast ramen en deuren zo veel mogelijk dicht, zodat de warmte niet zo makkelijk kan ontsnappen.

De bijdrage van zonwering aan een energiezuiniger kantoor

Met zonwering zet je een grote stap richting een duurzaam kantoor. Zonweringsystemen houden je kantoor tijdens hete zomerdagen koeler, terwijl ze in de winter bijdragen aan een hogere isolatiewaarde van het gebouw.

Verduistering en verkoeling

Logischerwijze is de voornaamste taak van zonwering het buitenhouden van de zon. Naast zonlicht houden de producten ook veel warmte tegen, waardoor binnenruimtes langzamer opwarmen. De maximale kamertemperatuur kan met meerdere graden dalen, waardoor airco’s ‘s zomers ook niet op de hoogste stand hoeven.

Isolatie in de winter

In de winter zorgt verticale zonwering — denk aan jaloezieën, rolgordijnen en ritsscreens — voor een isolatielaag tussen het raam en het product. Hierdoor ontsnapt de warme lucht moeilijker, houd je het kantoor beter warm, en kan de thermostaat gerust een paar graadjes lager.

Hoe zonwering bijdraagt aan het werkcomfort

Zonwering zorgt er dus voor dat jij en je collega’s beter beschermd zijn tegen de kou en de hitte. Daarnaast zorgen de producten voor een verhoogd werkcomfort.

Vervelende lichtschitteringen en reflecties op het beeldscherm van je laptop zijn dankzij zonwering verleden tijd. Hierdoor hoef je de helderheid van je scherm niet meer zo hoog te zetten (en dat bespaart extra energie!). Ook zorg je met zonwering voor de juiste hoeveelheid daglicht op de werkvloer.

Tenslotte verhoog je met gesloten jaloezieën en ritsscreens de privacy op de werkvloer. Nieuwsgierige voorbijgangers kunnen niet zomaar door de ramen meespieken terwijl jij een belangrijke presentatie houdt.

Zonweringproducten voor op het kantoor

Welke zonweringproducten dragen bij aan een duurzame en aangename werkplek? We lichten de meest populaire producten toe.

Binnenzonwering

Veel bedrijven kiezen voor binnenzonwering voor het kantoor. Er is een groot aanbod aan raamdecoratie, zoals jaloezieën, plissés, rolgordijnen en lamellen.

Uitvalschermen

Deze vorm van buitenzonwering houdt het grootste deel van de zonnenstralen tegen, maar laten tegelijkertijd nog daglicht binnen. Deze zonneschermen bieden bescherming tegen hete zomers tegen de laagstaande zon.

Ritsscreens

Ritsscreens worden steeds populairder. Ze kunnen, net als rolluiken, ramen volledig bedekken en blokkeren op effectieve wijze de zon en hitte. Dit terwijl het zicht naar buiten grotendeels blijft behouden.

Ritsscreens kunnen ook met zonnepanelen uitgevoerd worden. Deze solarscreens hoeven niet aan het stroomnet aangesloten te worden. Hiermee bespaar je nog meer stroomkosten.

Het voordeel van automatische zonwering

Met zonwering heb je meer controle over de hoeveelheid licht en de temperatuur op de werkvloer. Om optimaal te profiteren van de duurzame werking van zonwering, moet je de systemen op te juiste momenten openen en sluiten. Dit kan eenvoudig met elektrisch bedienbare zonweringproducten.

Deze producten kunnen met een schakelaar, afstandsbediening of met een smartphone bediend worden. Ook is het mogelijk om de zonwering automatisch op voorgeprogrammeerde tijdstippen te openen en te sluiten. Daarnaast kunnen systemen als ritsscreens met een zonnesensor uitgevoerd worden. Dan worden de systemen op basis van de hoeveelheid zonlicht geopend en gesloten.

Ontdek de voordelen van zonwering

Wil je weten of zonwering iets voor jouw bedrijf is? Vraag een gratis brochure aan of kom langs bij een van onze Verano®-partners.

Zonweringadvies in de buurt van uw bedrijf arrow-right