overkapping met lamellen

Lamellen overkapping: alle voordelen op een rij

23-03-2022

Op zoek naar zonwering? Om een keuze te maken is het afwegen van voor- en nadelen een van de meest voorkomende manieren om tot een beslissing te komen. We helpen jou graag en zetten alle voordelen van een terrasoverkapping met lamellen op een rijtje.

Een terrasoverkapping met lamellen noemen we ook wel een lamellendak of lamellenoverkapping. Dit komt doordat het dak van deze overkapping is gemaakt van elektrisch beweegbare lamellen.

Tip: scroll naar beneden voor een gemakkelijk overzicht!

Speel in op alle weersomstandigheden

Een van de grootste voordelen van een terrasoverkapping met een dak van lamellen is de veelzijdigheid. Door de kantelbare lamellen beheer jij het klimaat onder jouw overkapping door snel en eenvoudig in te spelen op het veranderende weer. Jij bepaalt de hoeveelheid zonlicht en ventilatie door de stand van de lamellen te veranderen. Als de lamellen zijn gesloten ontstaat een spatwaterdichte overkapping die een schaduwrijke plek creëert in jouw tuin. Wil je toch liever wel wat licht of wordt het bij gesloten stand benauwd? Dan kantel je de lamellen tot een prettige stand. Op deze manier geniet jij van het buitenleven op een zonnige zomerdag, een frisse lentedag of zélfs een regenachtige najaarsdag.

Alles-in-één

Zoals we al eerder aangaven, heb je bij een lamellen overkapping veel meer mogelijkheden om de mate van het licht van de zon dat op jouw terras terechtkomt te reguleren. Je kunt de lamellen zeer precies afstellen in een stand waar jij je het prettigste onder voelt. Waarbij je bij een reguliere terrasoverkapping lang van het buitenleven kan genieten, kan het in de zomer toch warm worden door het glas. Om dit te voorkomen zal er ook verandazonwering moeten worden geplaatst om een schaduwrijke plek te creëren. Bij een lamellendak heb je al deze mogelijkheden (en méér) in één systeem.

Geniet in luxe

Door de strakke aluminium vormgeving van de overkapping is het een echte eyecatcher in de moderne tuin. Je kan ervoor kiezen om een lamellenoverkapping te plaatsen tegen de gevel, op een bestaande constructie of vrijstaand in je tuin. Lamellendak V870 - Arezzo is een elegant lamellendak. Het dak wordt gevormd door lamellen die openen en sluiten door middel van een fluisterstille motor. Kortom, een geweldige mix van een gedetailleerde afwerking, robuuste aluminium constructie en een strak design.

Hiermee wordt jouw overdekte terras dé plek om gezellige avonden door te brengen. Niet alleen in hartje zomer, maar van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar. Met ledverlichting in het lamellendak verlicht je jouw terras gemakkelijk wanneer het schemerig wordt, dat is niet alleen praktisch maar ook enorm sfeervol. De ledverlichting verwerken we in de strips in het profiel van het lamellendak, op deze manier blijft de mooie uitstraling van het lamellendak behouden. Tijdens de koelere avonden in de zomer zijn terrasverwarmers ook een echte aanrader. Wil je graag de wind buiten houden of meer privacy creëren? Kies dan voor een uitbreiding met glaswanden of ritzscreens®. Je leest er alles over in ons blog.

Duurzaam aluminium

De profielen van onze overkappingen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft het grote voordeel dat het sterk en solide is, maar daarnaast licht in gewicht. Bovendien beschikt aluminium over de eigenschappen dat het nagenoeg onderhoudsvrij is en een lange levensduur kan garanderen. Zo geniet jij extra lang van jouw Verano® product. Al deze elementen samen maken aluminium het ideale materiaal om als basis te dienen voor jouw zonwering. Ook zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk bouwaluminium op de markt beschikbaar komt dat uit gerecycled hoogwaardig aluminium bestaat. Meer weten over ons AluEco certificaat? Lees het hier.

Sneeuwbelasting en winddruk

Wanneer de lamellen gesloten zijn is het lamellendak spatwaterdicht en beschermt zelfs tegen regen en tegen de sneeuw. Veiligheid is zowel in- als rondom het huis belangrijk. Lamellendaken dragen daarom de CE-markering CE NEN-EN 1991. Hiermee tonen wij aan dat de lamellendaken zelfs op de maximale afmetingen voldoen aan de Europese eisen inzake veiligheid voor sneeuwbelasting en winddruk volgens CE NEN-EN 1991.

Belangrijkste voordelen lamellenoverkapping

✓ Alles-in-één systeem
✓ Klimaatbeheersing
✓ Strak en modern design
✓ Gemakkelijke uitbreiding
✓ Duurzaam aluminium
✓ Sneeuwbelasting en winddruk

Meer weten?

Wil je meer weten of ben je op zoek naar een vrijblijvende offerte? Vraag dan een gratis brochure aan of neem bij vragen contact op met jouw Verano® partner. Je vindt jouw dichtstbijzijnde partner hier.

Gratis brochure arrow-right