Overkapping dicht maken glazen schuifwand

Overkapping dicht maken? 4 prachtige oplossingen

11-05-2022

Wil je graag jouw overkapping dicht maken? Dan heb je geluk, er is namelijk niet één, maar wel vier manieren om dit voor elkaar te krijgen. . Waarschijnlijk geniet jij dagelijks al met volle teugen van je overkapping. Toch kun je met een aantal extra toepassingen het plezier van je overkapping enorm verhogen. Het dicht maken van je overkapping zorgt er namelijk voor dat jij nóg meer tijd buiten kunt spenderen. Daarnaast werkt het dicht maken van een overkapping ook sfeerverhogend!

Overkapping dicht maken met glazen schuifwanden

Een overkapping dichtmaken met glazen schuifwanden is een veel toegepaste uitbreiding. Glazen schuifwanden kunnen eenvoudig worden geopend en gesloten en zorgen ervoor dat je meer beschutting hebt tegen een frisse wind en regen. Op deze manier kun je van vroeg in het voorjaar en tot laat in het najaar genieten van het plekje onder jouw overkapping.

overkapping met lamellen

Overkapping dicht maken met schuifframes

Naast glazen schuifwanden worden schuifframes tegenwoordig steeds vaker gekozen. Schuifframes bestaan uit een kader van aluminium profielen die gevuld zijn met houten of aluminium horizontale lamellen. Een overkapping dichtmaken met schuifframes zorgt voor een enorm luxe uitstraling, maar zorgen in tegenstelling tot glazen schuifwanden ook voor beschutting tegen de inval van zonlicht. Tot slot hebben schuifframes een privacy verhogende werking, de inkijk onder je overkapping wordt namelijk enorm verminderd.

Overkapping dicht maken met vaste wanden

Indien je zo min mogelijk wind wenst op je terras, zijn vaste kozijnen een goede oplossing. Door gebruik te maken van een permanente sluiting, zoals vaste kozijnen aan enkele zijden, creëer je winddichte hoeken en ontstaat er een tuinkamer zonder het buitengevoel te verliezen. Het nadeel van deze permanente afsluiting is de verloren doorloop.

Overkapping dichtmaken met screens

Een overkapping dichtmaken met ritsscreens wordt steeds populairder. Ritsscreens werken namelijk beschermend tegen het invallende zonlicht en zijn windvast. Al onze ritsscreens worden getest op de hoeveelheid windkracht die ze aankunnen. Ritzscreen® V550 heeft zelfs de test met windklasse zes doorstaan. Dit staat gelijk aan windkracht tien en betekent dat deze ritzscreens® een heftige storm kunnen doorstaan. Ideaal dus voor op jouw terras! Meer weten over windvaste ritsscreens? Lees dan ons blog!

Het geïntegreerde ritssysteem van dit type screen zorgt ervoor dat insecten effectief buiten jouw overkapping worden gehouden. Daarnaast verhogen ritsscreens de privacy op jouw terras, zo zorgt het doek ervoor dat nieuwsgierige buren overdag niet naar binnen kunnen kijken.

Meer informatie?

De keuze is reuze en we snappen dat het misschien nog lastig is om de knoop door de hakken! Wil je graag meer informatie ontvangen om te ontdekken hoe je jouw overkapping dicht kunt maken? Bezoek een Verano® partner bij jou in de buurt of vraag onze gratis brochures aan!

Gratis brochure! arrow-right