Voor en nadelen overkappingen

3 overkappingen voor een extra lang buitenseizoen

09-09-2020

De overkapping is niet voor niets de afgelopen jaren enorm populair. Dit komt omdat je met een overkapping langer en vaker geniet van het leven op je terras of in je tuin. De buitenlucht geeft ons nieuwe energie en wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat buitenlucht zorgt voor een betere concentratie en minder stress. Kortom: buiten zijn is gezond! Met een overkapping geniet jij van extra leefruimte in de buitenlucht en het biedt jou het hele jaar door bescherming tegen de invloeden van zon, regen en wind. In deze blog bekijken we samen met jou welke van onderstaande type overkappingen het beste aansluit bij jouw wensen.

Overkapping terrasoverkapping

Terrasoverkapping

De terrasoverkapping is één van de bekendste type overkappingen. Deze overkapping kan uitgevoerd worden met een dakvulling van polycarbonaat of glas en biedt enorm veel bescherming tegen regen en wind. Wanneer je kiest voor een overkapping met een dak van glas moet je er rekening mee houden dat de temperaturen 's zomers behoorlijk kunnen oplopen onder de overkapping.

Terrasoverkappingen kunnen gemakkijk uitgebreid worden met schuifwanden of ritsscreens, op deze manier transformeer je jouw overkapping naar een ware tuinkamer waar je van het vroege voorjaar tot laat in het najaar kan genieten van de tuin.

Overkapping lamellendak

Lamellenoverkapping

De lamellenoverkapping is een overkapping die enorm goed aansluit bij de moderne tuin. Speciaal aan deze overkapping is het dak dat bestaat uit kantelbare lamellen. Deze lamellen kunnen aan de hand van een afstandsbediening worden bediend om de ideale hoek te bepalen. Zo kun je er gemakkelijk zelf voor kiezen of je de zon wilt weren of juist wilt toelaten op je terras.

De lamellenoverkapping kan aan de gevel, vrijstaand of op een bestaande constructie worden geplaatst. Het innovatieve lamellendek van de overkapping zorgt er in combinatie met het spectaculaire design voor dat je voor dit type overkapping een groter budget vrij dient te maken dan voor een klassieke terrasoverkapping.

Overkapping pergolazonwering

Pergola overkapping

Indien je opzoek bent naar een overkapping die je tijdens zon en regen beschermt kun je kiezen voor een pergola overkapping met een waterafstotend doek. Deze overkapping bevat net als de terrasoverkapping en de lamellenoverkapping een geïntegreerde waterafvoer die er in samenwerking met het doek voor zorgt dat het regenwater via de staanders van de pergola wordt afgevoerd.

Het assortiment van Verano® bevat de overkapping V642 - Tumba die onlangs nog de prestigieuze Red dot design award heeft bemachtigd!

Afmetingen overkapping

Mogelijk spelen de afmetingen van jouw terras een rol bij de keuze voor de juiste overkapping. In onderstaande tabel vind je de minimale en maximale afmetingen van de verschillende type overkappingen. Wil je grotere breedtes overspannen? Door middel van een koppeling kunnen meerdere overkappingen naast elkaar geplaatst worden.

Type overkapping min. breedte max. breedte min. uitval max. uitval
Terrasoverkapping 3,0m 7,0m 2,0m 4,5m
Lamellenoverkapping 2,5m 4,5m 2,0m 6,0m
Pergola-overkapping 2,0m 5,0m 1,5m 5,0mOverkapping pergola aluminium

Voor- en nadelen overkappingen

Terrasoverkapping Lamellenoverkapping Pergola-overkapping
Materiaal Aluminium Aluminium Aluminium
Dak Polycarbonaat of glas Aluminium lamellen Doek
Zonwerend Nee Ja Ja
Regenbestendig Ja Spatwaterdicht Ja
Bediening N.v.t Elektrisch Elektrisch

Aluminium overkappingen

De profielen van onze overkappingen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Aluminium beschikt over de eigenschappen dat het nagenoeg onderhoudsvrij is en een lange levensduur garandeert. Wij zijn trotse eigenaar van het AluEco certificaat. De stichting AluEco bevordert duurzaamheid en ziet erop toe dat recycling van aluminium tot hoogwaardige producten plaatsvindt.

Nieuwsgierig hoe je een aluminium overkapping gemakkelijk weer schoonmaakt? Je vind het in onze blog 'Grote schoonmaak!'

Meer informatie overkappingen

Wil je graag meer informatie over overkappingen, via onderstaande knop vraag geheel gratis de brochures van o.a terrasoverkappingen, lamellenoverkappingen en verandazonwering (pergola overkapping) aan. Bezoek je liever een showroom? Vindt gemakkelijk de Verano® partner bij jou in de buurt.

Gratis brochure overkappingen arrow-right