ONTVANG 5 KLEURSTALEN GRATIS!

close
01 V642 Tumba VS716 703009 3

Pergola zonwering V642 - Tumba wint Red Dot product design award!

18-03-2020

Onlangs werden in Mülheim an der Ruhr de felbegeerde Red Dot Awards uitgereikt. Na de vele lovende reacties op de Polyclose, kunnen wij nu ook met grote trots delen dat wij de Red Dot Product Design Award hebben gewonnen met onze nieuwe pergolazonwering V642 – Tumba.

Winnend ontwerp

De palen en zijgeleiders van de pergolazonwering V642 – Tumba hebben dezelfde grootte en daarmee wordt eenheid in ontwerp, en en uitstraling, gecreëerd. De visuele impact van eventuele verbindingsonderdelen zijn geminimaliseerd en de intrekbare constructie biedt een efficiënte bescherming tegen zowel zon als regen.

De pergola zonwering is voorzien van een gepatenteerd lockingmechanisme dat ervoor zorgt dat de voorlijst “vergrendeld” wordt. Het revolutionaire vierzijdige, variabele spanningssysteem zorgt voor een soepele beweging van het doek. Indien volledig geopend, wordt een extreme spanning bereikt door de voorlijst automatisch te vergrendelen en met dezelfde motor die het systeem beweegt een enorme kracht op het doek uit te oefenen. Het resultaat: een doek dat er niet alleen perfect uitziet, zonder rimpels of golven, maar ook op zijn best presteert. Het doek maakt geen zogenoemde “waterzakken”, zelfs niet bij een lage helling van de constructie.

De zijgeleiders van de pergola zonwering bieden bovendien een superieur afwateringsmanagement waarbij het water door de palen stroomt, zelfs als de constructie niet volledig geopend is. De afvoer van regen tot maar liefst 50 liter per vierkante meter per uur vanaf een dakhelling van acht graden wordt gegarandeerd. Door de beperking van de dakhelling tot acht graden is het mogelijk om een ruime doorloophoogte te creëren in elke gewenste uitval van de veranda- en pergola zonwering.

Internationale kwaliteitsmeter

De oorsprong van de Red Dot Design Awards gaat terug tot 1955. De onderscheiding, de Red Dot, is internationaal gevestigd als de grootste designprijs ter wereld en een van de meest gewilde kwaliteitscijfers voor een ontwerp. Bekroonde ontwerpen worden gepresenteerd in tentoonstellingen over de hele wereld, in de Red Dot Design Museums, in jaarboeken en online.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over de pergola zonwering V642 - Tumba? De Verano®partner bij jou in de buurt vind je hier!

Showroom arrow-right