ONTVANG 5 KLEURSTALEN GRATIS!

close
Grote ramen lamelgordijnen

Lastige raam(decoratie)

09-07-2021

Wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie zijn er genoeg keuzes te maken: type, afmetingen, materiaal, kleur, bediening, noem het maar op! En dan heb je soms ook nog "lastige" ramen, zoals draaikiepramen, grote ramen of een erker. Wat doe je daarmee? Wij zijn hier om jou te helpen!

Jaloezie draaikiepraam
Plisses draaikiepraam

Draai-kiep ramen

Draai-kiep ramen kunnen lastig zijn om raamdecoratie voor uit te kiezen. Er kan een handgreep in de weg zitten, en je wil ondanks je raamdecoratie nog steeds gemakkelijk je raam kunnen openen.

Een goede oplossing hiervoor zijn plissés. Je kunt plissés op verschillende manieren bevestigen en zijn toepasbaar op zowel aluminium, houten en kunststof kozijnen. Kies een kleur die past bij jouw smaak en jouw interieur. Je hebt de keuze uit veel verschillende kleuren en dessins. Ga je voor transparante-, verduisterende- of misschien wel honingraat plissés?

Ook jaloezieën zijn een goed alternatief voor jouw draaikiepraam. Jaloezieën op een draaikiepraam stel je samen door te kiezen voor jaloezieën met zijgeleiding. Hierdoor blijven de jaloezieën netjes langs het raam lopen bij het openklappen van het raam.

Wil je een kant-en-klaar frame met plissés of jaloezieën? Ga dan voor ons Smartfit systeem! Het frame kan eenvoudig op het kozijn geklikt worden door middel van magneten of clips, waardoor boren in kozijnen niet langer nodig is!

Jaloezieen grote ramen
Raamdecoratie grote ramen

Grote ramen

Grote ramen kunnen intimiderend zijn om te bekleden met raamdecoratie, maar de opties zijn eindeloos! Door de verschillende keuzes in materiaal en kleuren kan jij altijd jouw ideale oplossing vinden. We lichten er een paar toe.

Jaloezieën lenen zich voor iedere ruimte in jouw woning. Daarnaast geven jaloezieën jouw interieur karakter en kunnen ze grote ramen overspannen.

Ook verticale lamellen kunnen een waanzinnig effect geven op grote ramen. Door te spelen met de positie van de lamellen bepaal jij zelf de hoeveelheid licht jouw woning binnenkomt. Lamellen zijn daarnaast ook helemaal terug van weggeweest. Door de strakke lijnen sluiten verticale lamelle perfect aan op een woning met een modern interieur.

Tot slot zijn linee shades uitermate geschikt voor grote ramen. Linee shades zijn in functie vergelijkbaar met rolgordijnen, maar zijn bijzonder door de dubbele laag zonwerende stof. Het doek van linee shades bestaat uit stroken transparante en stroken zonwerende stof die elkaar afwisselen. Op deze manier ontstaat een speciaal effect voor de ramen in je woning.

Houten jaloezieën in erker

Erker

Een erker is een uitbouw die buiten de gevel uitsteekt en vaak gepaard gaat met vele ramen. Omdat je daglicht naar binnen wil laten komen, maar niet wilt dat de hele buurt naar binnen kijkt is raamdecoratie van belang. Mocht je ten einde raad zijn, er zijn genoeg opties, met ieder zijn eigen voordelen!

Jaloezieën zijn een populaire keuze bij erkers door de sfeervolle en typische uitstraling. Bovendien zorgen jaloezieën ervoor dat er daglicht binnenkomt met beperking van de inkijk. Ook plissés dienen voor optimale controle over privacy en lichtinval. Wil je iets meer licht? Dan kan je makkelijk met de plissés schuiven. Tot slot zijn vouwgordijnen een populaire optie. Vouwgordijnen geven een warme, romantische sfeer en passen perfect bij het karakter van een jaren 30 woning.

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden om jouw (lastige) ramen van raamdecoratie te voorzien? Vraag gratis onze brochures aan of bezoek een Verano® partner bij jou in de buurt.

Gratis brochure! arrow-right