€100,- korting op iMove® solar!

close
Ritsscreens windvaste zonwering

Met ritsscreens zorg je voor windvaste zonwering

10-05-2022

Windvaste ritsscreens hebben in de meeste gevallen een lange levensduur. Wanneer ritsscreens op de juiste manier worden ingezet en af en toe worden voorzien van onderhoud kan de levensduur gemakkelijk 10 – 15 jaar bedragen. Extreem weer is een van de risicofactoren die schade aan kan brengen aan jouw screens. Ontdek waarom ritsscreens een uitstekend voorbeeld van windvaste zonwering zijn.

Windvaste zijgeleiding

Windvaste ritsscreens onderscheiden zich van normale screens door de rits en de zijgeleiding. Bij reguliere screens wordt het doek alleen strak gehouden door de onderlijst. Wind kan bij reguliere screens dus gemakkelijk achter het doek geraken en zo zorgen voor extra krachten op het product.

Windvaste ritsscreens hebben aan beide zijden een aluminium zijgeleiding waarin het doek is opgesloten. Op deze manier wordt het doek dus niet alleen door de onderlijst op spanning gehouden en kan de wind niet achter het doek geraken. De windvaste ritsscreen zal dus niet gaan ‘klapperen’ als gevolg van een stevige wind.

Windvaste zonwering bij extreem weer

Windvaste ritsscreens worden speciaal gestest op de bestendigheid tegen extreme weersomstandigheden. Ritsscreen V550 heeft zelfs de test met windklasse zes doorstaan. Dit staat gelijk aan windkracht tien (met windsnelheden tot wel 102 km/h) en betekent dat deze ritsscreens een heftige storm kunnen doorstaan (KNMI).

Desondanks is het belangrijk om zelf een oogje in het zeil te houden. Zo kun je na een stevige hoosbui even checken of jouw screens nog in orde zijn. Zo voorkom je gemakkelijk problemen en zorg je ervoor dat je tot in lengte van jaren kunt genieten van je zonwering.

Weersensoren

Met dynamische zonwering speel je snel en handig in op de verschillende omstandigheden van het weer. Zo open je bijvoorbeeld een ritsscreen wanneer de zon hinderlijk door je ramen begint te schijnen of sluit je de lamellen van een lamellenoverkapping wanneer het begint te regenen. Sensoren kunnen je helpen om je zonwering automatisch te openen of sluiten op basis van de invloeden van het weer. Deze sensoren kunnen worden gebruikt om de zonintensiteit, windsnelheid en regendruppels te meten.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie ontvangen over windvaste ritsscreens? Vraag gratis de brochure aan of bezoek de Verano® partner bij jou in de buurt.

Gratis brochure arrow-right