€100,- korting op iMove® solar!

close
Rolluik Volet RV42 Kwartsgrijs

Raamoplossingen voor de baby en kinderkamer

05-05-2022

Ook jouw kinderen willen een gezellige en comfortabele ruimte waar zij ongestoord spelen en slapen kunnen. Een kinderkamer moet er dus niet alleen mooi uitzien, maar ook functioneel zijn. De kamer moet jouw kinderen beschermen tegen de hitte, herrie en de invallende zonnestralen. Want in een te warme en te lichte kinderkamer is het moeilijk om te kunnen slapen.

Met producten als jaloezieën, ritsscreens en rolluiken kan je een kinderkamer volledig donker maken en koel houden. Echter werken niet alle producten hetzelfde. Wij laten we je zien welke zonweringproducten je nodig hebt voor een comfortabele slaapkamer voor je baby of kind.

Brochure aanvragen arrow-right

Een donkere slaapomgeving voor je kind

Kinderen en baby's hebben een goede nachtrust nodig, maar niet alle kinderen kunnen makkelijk slapen. Dat zorgt voor slapeloze nachten, ook voor jou. Zeker in de zomer is het moeilijk om te slapen, want de zon schrijnt 's avonds nog.

Daarom is het belangrijk om de kinderkamer van binnenzonwering te voorzien. Deze producten kunnen woonruimtes makkelijk verduisteren, ook wanneer de zon buiten nog schijnt. Producten als jaloezieën en rolgordijnen blokkeren een groot deel van het licht. Met buitenzonweringproducten als rolluiken en ritsscreens zorg je zelfs voor een volledig verduisterde kamer.

De kinderkamer met de juiste temperatuur

De temperatuur van de babykamer is erg belangrijk. De ideale slaapkamer temperatuur voor de babykamer, ligt tussen de 16 en 20 graden. Je wilt natuurlijk niet dat je baby het te koud of te warm heeft. Oververhitting verhoogt namelijk de kans op wiegendood. Zorg er in ieder geval ervoor dat je baby heeft niet te warm heeft. Een slaapzak is ook ideaal voor je kind. Deze kan je ook aanpassen op het seizoen. Het is belangrijk om slaapkamer regelmatig even te luchten, dit kan je doen door bijvoorbeeld de raam open te zetten.

Niet te heet, niet te koud. Er moet een juiste temperatuur in de kinderkamer zijn. De ideale temperatuur ligt tussen de 16 en 20 graden. Een te koude slaapkamer is niet bevorderlijk voor de nachtrust van je kind of baby en kan zelfs lichamelijke problemen veroorzaken. Een goed verwarmde kamer is dus belangrijk tijdens koude winters.

De thermostaat een graadje hoger zetten helpt altijd, maar zorgt ook voor een hogere energierekening. Zonweringsproducten zijn goedkopere alternatieven om de warmte en kou uit de kinderkamer te houden. Je creëert een extra isolatielaag door bijvoorbeeld je rolluik of ritsscreen te sluiten. Zo ontsnapt warmte minder gemakkelijk uit de kinderkamer tijdens koude winters. Tijdens warme zomers blokkeren zonweringproducten de invallende zon, waardoor jij je kamer ook makkelijker koel kan houden.

De voordelen van zonwering voor de kinderkamer op een rijtje:

Raambekleding is de ideale manier om de lichtinval zelf te sturen. De eerste vorm van zonwering waar je aan zou denken, zijn waarschijnlijk gordijnen. Heb je ook wel gedacht aan rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen of vouwgordijnen?

Hieronder hebben wij een handig overzicht gemaakt met de voordelen. Uiteraard is de kleur van de zonwering belangrijk. Hoe donkerder, hoe meer het verduistert.Verduisterend

Warmtewerend

Geluiddempend

Rolgordijnen

++

+

-

Vouwgordijnen

++

+

-

Plisségordijnen

++

+ -

-

Jaloezieën

+-

-

-

Rolluiken

(Buitenzonwering)

++

++

++


Zonwering voor jouw kinderkamer?

Wil je alle voordelen van zonwering voor de kinderkamer ervaren? Klik op de knop hieronder om een brochure van onze producten aan te vragen.

Vraag je gratis brochure aan arrow-right