ONTVANG 5 KLEURSTALEN GRATIS!

close
Overkapping dicht maken glazen schuifwand

Tover jouw terrasoverkapping om tot tuinkamer

26-01-2022

Wist jij dat je een terrasoverkapping gemakkelijk kunt uitbreiden tot een prachtige tuinkamer! Je bent dan nog beter beschut tegen alle invloeden van het weer. Langer van de tuin genieten, ook als het regent. Een terrasoverkapping haalt het maximale uit je tuin en creëert extra ruimte, zonder dat je een uitgebreide verbouwing nodig hebt. Dit betekent dat je in het voorjaar sneller naar buiten kunt en dat je in het najaar jouw buitenseizoen nog even verlengt.

In dit blog bespreken we de verschillende alternatieven om jouw terrasoverkapping met zonwering te voorzien en om te toveren tot een ware tuinkamer.

Schuif- en vouwwanden

Grof gezegd is een tuinkamer een door zij- en voorwanden afgeschermde terrasoverkapping. Met schuif- of vouwwanden kun jij je tuinkamer openen en sluiten wanneer jij dat wilt. In de winter houd je de wanden dicht, zodat je beschut bent tegen koude wind en regen. Op mooie dagen schuif je de wanden open zodat je heerlijk kunt genieten van het lekkere weer. Schuifwanden bestaan uit losse glaspanelen die heel gemakkelijk afzonderlijk of tegelijk verschoven kunnen worden. Zo behoud je een doorgang naar je tuin.

Wil je een echt luxe uitstraling? Combineer dan jouw terrasoverkapping met een schuifwand met lamellenvulling. Door de schuine stand van de lamellen biedt het schuifframe bescherming tegen de invallende zon en breekt het de wind. Daarnaast zorgt het frame van de V755 - Nova ervoor dat de inkijk van buitenaf wordt belemmerd, wat het schuifframe bijzonder geschikt maakt om op een terras privacy te creëren.

Nova schuifwand overkapping lamellen

Glaswand of kozijn

Naast schuif- of vouwwanden kun je er ook voor kiezen om jouw terrasoverkapping te voorzien van een glasafdichting. Vaste glaswanden zijn voornamelijk geschikt om de zijkanten van jouw terrasoverkapping af te sluiten. Op deze manier blijven één of meerdere wanden permanent gesloten. Deze optie wordt vaak uitgevoerd bij de zijkanten van de overkapping, met behoud van een te openen wand aan de voorzijde. Door gebruik te maken van een combinatie zorg je ervoor dat er in de zomermaanden nog wat frisse lucht naar binnen kan, maar jij ook in het najaar nog van je terras kan genieten. Omdat het dak van een overkapping schuin afloopt wordt ook de glaswand met een schuine bovenzijde uitgevoerd.

Ritsscreens

Ritsscreens zijn voornamelijk bekend van het weren van de zon voor je ramen, maar het product is ook zeer geschikt voor de zij- of voorkant van jouw terrasoverkapping. Ritzscreens® weren het invallende zonlicht en zorgen voor extra beschutting tegen een frisse wind. Wist je bovendien dat je gewoon door het doek van een screen heen kunt kijken? Hierdoor wordt jouw zicht niet belemmerd, terwijl je extra privacy voor jezelf creëert.

Het plaatsen van ritsscreens is na aankoop altijd nog mogelijk. Heb je interesse in een lamellenoverkapping? Denk er dan eens over na om de ritzscreens® te integreren in de profielen. Dit geeft een extra strak en moderne uitstraling!

aluminium overkapping met zonwering ritsscreens

Verandazonwering

Hartje zomer kan het enorm warm worden onder je terrasoverkapping. Verandazonwering helpt om de oplopende temperaturen onder je terrasoverkapping tegen te gaan. Daarnaast weert het doek ook het invallende zonlicht en voorkom je daarmee schitteringen van het licht. Een terrasoverkapping met zonwering heeft tot slot ook een sfeer verhogende factor op je terras. Met de uitgebreide kleurencollectie van de doeken kun jij jouw ideale sfeer creëren.

Terrasoverkapping met zonwering verandazonwering

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden naar één of meerdere van bovengenoemde producten? In onze gratis brochures kom je alles te weten over types, afmetingen, uitvoeringen en bediening. Bezoek je liever een showroom bij jou in de buurt? Aan de hand van je postcode vind je hier de dichtstbijzijnde Verano® partner.

Vraag een gratis brochure aan arrow-right