009 V908 Ledro Kerkhofkopie

Terrasoverkapping uitbreiden? Zo creëer je een tuinkamer

01-08-2019

Wist jij dat je een terrasoverkapping gemakkelijk kunt uitbreiden tot een prachtige tuinkamer! Je bent dan nog beter beschut tegen invloeden van het weer. Dit betekent dat je in het voorjaar sneller naar buiten kunt en dat je in het najaar jouw buitenseizoen nog even verlengt.

Schuif- en vouwwanden

Met schuif- of vouwwanden kun jij je tuinkamer openen en sluiten wanneer jij dat wilt. In de winter houd je de wanden dicht, zodat je beschut bent tegen koude wind en regen. Op mooie dagen schuif je de wanden open zodat je heerlijk kunt genieten van het lekkere weer. Schuifwanden bestaan uit losse glaspanelen die heel gemakkelijk afzonderlijk of tegelijk verschoven kunnen worden. Zo behoud je een doorgang naar je tuin.

Sinds enige tijd bevat het assortiment ook een schuifframe met lamellenvulling. Door de schuine stand van de lamellen biedt het schuifframe bescherming tegen de invallende zon en breekt het de wind. Daarnaast zorgt het frame ervoor dat de inkijk van buitenaf wordt belemmerd, wat het schuifframe bijzonder geschikt maakt om op een terras privacy te creëren.

Glaswand-V785-Serena-sfeer
01-V860-screens-V755-Nova-Smolders

Glasafdichting of kozijn

Naast schuif- of vouwwanden kun je er ook voor kiezen om jouw terrasoverkapping te voorzien van een glasafdichting. Vaste glaswanden zijn voornamelijk geschikt om de zijkanten van jouw terrasoverkapping af te sluiten. Omdat het dak van een overkapping schuin afloopt wordt ook de glaswand met een schuine bovenzijde uitgevoerd.

Lamellendak_V860-Levanto_antraciet_Productbanner01

Ritsscreens

Ritsscreens® zijn voornamelijk bekend van het weren van de zon voor je ramen, maar het product is ook zeer geschikt voor de zij- of voorkant van jouw terrasoverkapping. Ritsscreens® weren het invallende zonlicht en zorgen voor extra beschutting tegen een frisse wind. Wist je bovendien dat je gewoon door het doek van een screen heen kunt kijken? Ook het zicht wordt dus niet volledig belemmerd.

Verandazonwering_Oslo_terrasoverkapping_Riva.

Verandazonwering

Hartje zomer kan het enorm warm worden onder je terrasoverkapping. Verandazonwering helpt om de oplopende temperaturen onder je terrasoverkapping tegen te gaan. Daarnaast weer het doek ook het invallende zonlicht en voorkom je daarmee schitteringen van het licht. Verandazonwering heeft tot slot ook een sfeerverhogende factor op je terras. Met de uitgebreide kleurencollectie van de doeken kun je jouw terrasoverkapping sfeervol aankleden.

Gratis brochure

Ben je nieuwsgierig geworden naar één of meerdere van bovengenoemde producten? In onze gratis brochures kom je alles te weten over types, afmetingen, uitvoeringen en bediening. Bezoek je liever een showroom bij jou in de buurt? Aan de hand van je postcode vind je hier de dichtstbijzijnde Verano®partner.