ONTVANG 5 GRATIS KLEURSTALEN BIJ JE THUIS!

close
Terrasoverkapping V908 Ledro 1 Bewerkt

Verandazonwering kopen? Dit zijn de voordelen en mogelijkheden

07-04-2020

Een verandazonwering wordt in de meeste gevallen toegepast in combinatie met een terrasoverkapping of serre. Om die reden wordt dit product ook vaak terrasoverkappingzonwering of serrezonwering genoemd. In deze blog bespreken we graag de belangrijkste voordelen van een verandazonwering en laten we je zien welke vormen van verandazonwering er zijn.

Temperatuur onder je overkapping

Een terrasoverkapping zorgt voor een beschutte plek op je terras. Dit betekent dat je al lekker vroeg in het voorjaar van je tuin kunt genieten. Ook in het najaar, wanneer er soms een regenbui de kop op steekt of er een frisse wind kan waaien zorgt je overkapping voor de nodige beschutting.

Op zomerse dagen met veel zonuren kan een gebrek aan wind of ventilatie er echter voor zorgen dat de temperatuur onder je terrasoverkapping toeneemt. Met een verandazonwering weer je een groot deel van het invallende zonlicht en zorg je ervoor dat de temperatuur onder je overkapping comfortabel blijft.

Verandazonwering tegen invallend zonlicht

Een felle zon kan zorgen vervelende lichtschitteringen op je terras. Het glas of polycarbonaat van je overkapping weert slechts een klein deel van de zonnestralen. Het invallende zonlicht wordt vervolgens weerkaatst door je ramen, accessoires of tuinmeubilair. Met een verandazonwering weer je dit invallende zonlicht en creëer je een schaduwrijke plek onder je terrasoverkapping.

Verandazonwering_Oslo_Tuin

Dynamische zonwering

Verandazonwering wordt in nagenoeg alle gevallen uitgevoerd met een elektrische motor en is daardoor gemakkelijk te bedienen. Afhankelijk van het type motor heeft men de mogelijk om de verandazonwering te bedienen met een vaste schakelaar, afstandbediening of smartphone.

Omdat een verandazonwering dynamisch is kun je gemakkelijk variëren met temperatuur en licht op je terras en in je woning. In tegenstelling tot statische zonwering zoals bijvoorbeeld een overstek, een houten overkapping of buitenlamellen kun je met een verandazonwering 's winters alsnog profiteren van de zonnewarmte op en in je huis.

Extra sfeer met een verandazonwering

Naast diverse zonwerende eigenschappen heeft verandazonwering ook een sfeerverhogende factor op je terras. Niet voor niets is er een uitgebreide doekcollectie om je terrasoverkapping mee aan te kleden. Combineer zo kleuren of patronen van het doek met de kleur van het aluminium van je overkapping.

Verandazonwering is er in vele soorten en maten en heeft als hoofddoel het weren van het invallende zonlicht op jouw terras. Zo voorkom je dat de temperatuur op je terras 's zomers hoog oploopt en heb je geen last van vervelende lichtschitteringen.

Een verandazonwering wordt vaak in combinatie met een terrasoverkapping geplaatst, echter zijn er ook pergolazonweringen die uitgevoerd worden met eigen staanders. Het is dus niet noodzakelijk dat je al over een terrasoverkapping beschikt. In deze blog zetten we de keuzemogelijkheden voor je op een rijtje.

Overkapping pergolazonwering

Verschillende type verandazonwering

Verandazonwering is een verzamelnaam voor vele verschillende type zonwering op of onder je terrasoverkapping. Sommige typen verandazonwering worden uitgevoerd met eigen staanders en kunnen daarom toegepast worden zonder overkapping. We nemen de belangrijkste varianten met je door.

Verandazonwering mét overkapping

Wanneer je een verandazonwering aanschaft voor jouw overkapping is het belangrijk dat je je goed laat informeren. Zo wil je natuurlijk graag dat de zonwering naadloos aansluit bij jouw overkapping en voldoet aan jouw specifieke wensen.

Verandazonwering boven
Met een verandazonwering aan de bovenzijde van je overkapping worden lichtinval en warmte geweerd voordat deze je terrasoverkapping bereiken. Dit zorgt voor een effectieve bestrijding van de warmte en betekent dat de temperatuur onder je overkapping op pijl blijft. De aandrijving van een verandazonwering aan de bovenzijde vindt plaats door middel van een elektrische motor.

Verandazonwering_bovenzonwering

Verandazonwering onder
Een belangrijk voordeel van een verandazonwering onder je overkapping is dat het doek optimaal wordt beschermd tegen invloeden van het weer. Vocht en vuil krijgen op deze manier minder kans om het doek aan te tasten. Met de juiste kleuren en/of patronen zorg je direct voor sfeer op je terras. Een verandazonwering aan de onderzijde van je terrasoverkapping bedien je ook elektrisch met een schakelaar, afstandbediening of je smartphone.

Verandazonwering_onderzonwering

Verandazonwering balein
Bij een baleinzonwering hangt het zonwerende doek sfeervol gedrapeerd onder je overkapping. Op deze manier weer je het zonlicht en geef je tegelijkertijd een gezellige twist aan je terras. Baleinzonweringen worden uitgevoerd met een doek uit de screendoekcollectie en dienen handmatig te worden bediend door middel van een soepel lopende koordbediening.

Verandazonwering_balein

Verandazonwering zónder overkapping

Ook wanneer je nog geen terrasoverkapping in je tuin hebt kan een verandazonwering uitkomst bieden. Uitgevoerd met staanders kan dit product namelijk fungeren als een combinatie van een terrasoverkapping en een verandazonwering, zo ontstaat een pergola zonwering.

Verandazonwering op palen
Bij een verandazonwering op palen ofwel pergolazonwering profiteer je van de functionele eigenschappen van een zonnescherm met de overspanningsmogelijkheden van een terrasoverkapping. Door de degelijke constructie van deze 'pergola' kun je namelijk enorme oppervlakten overspannen. Het zonwerende doek open en sluit je gemakkelijk aan de hand van een elektrische bediening.

Verandazonwering_op_palen

Verandazonwering op palen (regenbestendig)
Indien je opzoek bent naar een pergolazonwering die je tijdens zon en regen beschermt kun je kiezen voor een uitvoering met een waterafstotend doek. De geïntegreerde waterafvoer zorgt er dan in samenwerking met het doek voor dat het regenwater via de staanders van de pergola wordt afgevoerd. Het assortiment van Verano® bevat de V642 - Tumba die onlangs nog de prestigieuze Red dot design award heeft bemachtigd!

Verandazonwering_op_palen_regenbestendig

Meer informatie

Wil je meer informatie ontvangen over verandazonwering en/of pergolazonwering van Verano®? Vraag onze gratis brochure aan of bezoek een van onze Verano® partners bij jou in de regio. Hier kun je terecht voor een offerte of een vrijblijvend adviesgesprek.

Gratis brochure arrow-right