€100,- korting op iMove® solar!

close
Website header 1

Verano® doneert €15.000,- aan het KWF

23-11-2020

Eerder kwamen we al in actie voor het KWF door onze deelname aan Alpe d'HuZes en ook dit jaar hebben wij ons weer ingezet om een mooi bedrag te verzamelen voor dit goede doel. Gedurende onze traditionele voorjaarsactie met zonnescherm V280 - Ipanema verzamelde we al €7500,-. Aan het einde van dit jaar verdubbelden we dit bedrag zodat we een mooie cheque van €15.000,- mochten overhandigen! Met dit bedrag zal het onderzoek naar de rol van uv-straling bij de groei van een melanoom worden onderzocht.

Huidkanker

Het aantal mensen met huidkanker neemt jaarlijks nog steeds enorm toe. In 2018 is bij circa 70.000 Nederlanders huidkanker geconstateerd (cijfers IKNL). Een van de belangrijkste oorzaken van huidkanker is de overmatige blootstelling aan uv-straling. Mensen komen voornamelijk in aanraking met deze schadelijke uv-straling via de zon of de zonnebank.

Verbranding door de zon is een reactie van je huid op uv-straling. Een lichte verbranding geeft een rode of roodbruine huid met een lichte zwelling. Bij een ergere verbranding wordt de huid pijnlijk en gaan er cellen in de opperhuid dood. Hierdoor gaat de huid na een aantal dagen vervellen, in extreme gevallen kunnen er ook blaren ontstaan. Wanneer men als kind veel verbrand kan dat de kans op huidkanker op latere leeftijd enorm vergroten.

Het onderzoek

Uv-straling van de zon kan je huid verkleuren, verouderen en huidkanker veroorzaken, zoals een melanoom. Maar speelt vroegtijdige veroudering van de huid door uv-straling ook een rol in de groei van een melanoom?

Doel van dit onderzoek

In dit onderzoek willen de onderzoekers erachter komen welke rol uv-straling speelt in vroegtijdige veroudering van cellen, en wat het verband is tussen deze veroudering in omliggende cellen en de groei van een melanoom.

Meer over het onderzoek arrow-right