ONTVANG 5 GRATIS KLEURSTALEN BIJ JE THUIS!

close
Verticale zonwering

Zo werkt verticale zonwering

16-02-2022

Verticale zonwering is de meest effectieve manier om je woning te beschermen tegen invallend zonlicht en de warmte. Verticale zonwering wordt toegepast op je ramen en zorgt dan ook voor extra comfort binnen in je woning.

Verticale zonwering dien je niet te verwarren met zonneschermen zoals knikarmschermen. Deze hebben namelijk als belangrijkste doel om jouw terras te voorzien van meer schaduw.

Wat is verticale zonwering?

Verticale zonwering is een breed begrip. Je kunt producten als gordijnen en jaloezieën onder deze zonweringtype scharen. In dit artikel doelen we vooral op buitenzonwering voor je raam: rolluiken en ritsscreens.

Voordelen van ritsscreens

Eigenlijk is er maar 1 type zonwering dat daadwerkelijk op een verticale manier de zon weert voor je ramen en dat zijn ritsscreens. Ritsscreens hebben de afgelopen jaren om verschillende redenen enorm aan populariteit gewonnen.

Geen kieren voor zonlicht

De verticale plaatsing van ritsscreens zorgt ervoor dat de ramen volledig worden afgesloten van zonlicht. Het doek van ritsscreens zit aan de zijkanten opgesloten in de zijgeleiders zodat er ook geen kieren overblijven die het zonlicht doorlaten. In tegenstelling tot uitvalschermen en knikarmschermen kun je jouw woning dus echt volledig verduisteren.

Het nieuwe bouwen

Nieuwbouwhuizen worden degelijker gebouwd en bestaande woningen worden aangepast. Er is een enorme aandacht voor duurzaamheid ontstaan en daarom voeren we onze woning uit met extra isolerende materialen. Dit zorgt er echter voor dat woningen de opgedane warmte ’s zomers ook lastiger kwijtraken. Met verticale zonwering voor je ramen verklein je de kans op oververhitting van je woning.

Verticale zonwering op zonne-energie

Nieuw voor verticale zonwering is de aansturing door middel van zonne-energie. Solarmotoren zijn door geïntegreerde zonnepanelen op de omkasting in staat om zonne-energie op te slaan in de batterij. Op deze manier wordt de zonwering aangestuurde door gratis opgewekte energie. Ritsscreens op zonne-energie bieden diverse voordelen, namelijk:

✓ Milieuvriendelijk & duurzaam
✓ Geen hak- of breekwerk in muren of stucwerk.
✓ Geen elektriciteit nodig

Het doek van verticale zonwering

Het doek van verticale zonwering als ritsscreens is de drijvende kracht achter het product. Dit doek zorgt er namelijk voor dat het invallende zonlicht wordt geweerd. Wist je dat de kleur van het screendoek een belangrijke rol speelt bij de wijze waarop het zonlicht wordt verwerkt? In onze kleurstalenmodule laten we je aan de hand van doekwaarden zien welke invloed de kleur van het doek speelt. Daarnaast kun je gratis 5 kleurstalen naar keuze aanvragen om bij jouw thuis te bekijken.

Liever eerst meer informatie inwinnen over ritsscreens. Vraag de gratis brochure aan.

Gratis brochure arrow-right