close
Screen Ritzscreen

Wat is het verschil tussen een screen en een ritsscreen?

26-05-2020

Screens en ritsscreens (ook wel zipscreens) hebben beiden als doel het invallende zonlicht in jouw woning of onder jouw terrasoverkapping te weren. Op deze manier houd je jouw huis koel en heb je niet langer last van vervelende lichtschitteringen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een screen en een ritsscreen? In onze blog nemen we de belangrijkste verschillen met je door.

Zo worden screens en ritsscreens opgebouwd

In de basis bestaan alle screens uit dezelfde onderdelen. Een screen is opgebouwd uit een doekrol met omkasting, twee zijgeleiders en een onderlijst. De onderlijst wordt bij het openen en sluiten van de screen soepel geleid door de zijgeleiding totdat deze volledig in- of uitgerold is.

Verschil zijgeleiding ritsscreens

Een belangrijk verschil tussen screens en ritsscreens is de geïntegreerde doekgeleiding van ritsscreens. Waar het doek van een normaal screen enkel strak wordt getrokken door de onderlat aan de onderzijde wordt het doek van ritsscreens ook strak gehouden aan beiden zijden van het scherm. Het doek wordt namelijk geklemd door de geïntegreerde doekgeleiding. Een doek dat aan alle zijden strak wordt gehouden heeft niet alleen een beter hanggedrag, ook de windbestendigheid neemt enorm toe. Daarnaast werkt de doekgeleiding van ritsscreens ook insectenwerend. Zo kun je zonder problemen je ramen open zetten wanneer je ritsscreens naar beneden zijn.

Verschil screens en ritsscreen zijgeleiding
Verschil screens en ritsscreens doekgeleiding

Omkasting

Geïntegreerde doekgeleiding

Verschil bediening screens en ritsscreens

Een belangrijk verschil zijn de bedieningsmogelijkheden van beide producten. Screens kunnen zowel met handbediening als elektrische bediening worden uitgevoerd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor een handmatige bediening door middel van een band- of koordopwinder of een oogwindwerk met draaistang.

Ritsscreens kunnen enkel uitgevoerd worden met elektrische bediening. De mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos. Zo kan je kiezen voor bediening door middel van een wandschakelaar, aan de hand van een afstandsbediening of door middel van een app op je smartphone. Ritsscreens op zonne-energie winnen enorm aan populariteit door de diverse voordelen waar je van profiteert.

Prijsverschil screens en ritsscreens

Screens zijn doorgaans goedkoper dan ritsscreens. Het prijsverschil tussen beide onstaat onder andere door de geïntegreerde doekgeleiding. Daarnaast zijn ritsscreens de afgelopen jaren verder doorontwikkeld dan normale screens. Dit zorgt ervoor dat ritsscreens doorgaans beschikken over een stijlvoller design en een luxere uitstraling.

Doek- en profielkleuren

Er zijn geen verschillen in de doekcollecties en profielkleuren voor screens en ritsscreens. De doekcollecties van Verano® bieden meer dan 100 doekkleuren. De profielen van screens kunnen naast de standaardkleuren ook in een ralkleur naar keuze worden gecoat. Vind je het lastig om een kleurkeuze te maken? In onze blog bespreken we de 3 meest populaire kleurencombi's.

Voordelen ritsscreens

Nu we de belangrijkste verschillen hebben besproken sommen we graag nog even de voordelen van ritsscreens voor je op. Houd er rekening mee dat jij voor ritsscreens een iets groter budget reserveert maar dan geniet je wel van onderstaande voordelen:

  • Strak doek door onderlijst en zijgeleiding
  • Windvast doek door geïntegreerde doekgeleiding
  • Insectenwerend door doekgeleiding en borstel in onderlat
  • 'State of the art' zonwering

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over de ritsscreens van Verano®? Vraag onze gratis brochure aan en maak kennis met alle verschillende type screens uit de Verano® collectie.

Ritzscreens 1

Gratis brochure

ritsscreens