Zonwering met zonnepanelen

Zonwering met zonnepanelen. Zo werkt dat!

15-08-2022

Zonnepanelen zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Nu steeds meer mensen kiezen voor alternatieve manieren om energie op te wekken raken we steeds meer vertrouwd met het gebruik van zonnepanelen. Deze ontwikkelingen hebben inmiddels ook de zonweringbranche bereikt en dat zorgt ervoor dat zonwering met zonnepanelen razendsnel populairder wordt. Hoe dat werkt? En wat de belangrijkste voordelen zijn van zonwering met zonnepanelen leggen we je graag uit.

De solarmotor

De zogeheten solarmotor is de drijvende kracht achter zonwering met zonnepanelen. Deze solarmotor bestaat uit een motor met accu en bijbehorend zonnepaneel (zie afbeelding). Wanneer het zonnepaneel op de juiste plek van de omkasting van zonwering wordt geplaatst is deze in staat om de straling van de zon (daglicht is voldoende) te absorberen. De zonnestraling wordt in de motor omgezet in zonne-energie en opgeslagen op de batterij.

De solarmotor met zonnepaneel kan de zonwering met een volle batterij gemakkelijk tientallen keren open en sluiten. In de praktijk komt dit al snel overeen met het gebruik van meerdere weken. Omdat het zonnepaneel voortdurend wordt blootgesteld aan zon- en daglicht wordt de batterij steeds weer opnieuw opgeladen. Bovendien heeft u 3 jaar garantie op een solarmotor met zonnepaneel.

Specificaties solarmotor met zonnepaneel

10Nm

20Nm

Voltage motor

DC 12V

DC 12V

Oplaad voltage

DC 12.6V

DC 12.6V

Max. oplaad Amperage

2 A

2 A

Vermogen

26 W

50 W

Draaisnelheid

9

9

Amperage

2.20 A

4.10 A

Typen zonwering met zonnepanelen

Op dit moment zijn ritsscreens en rolluiken de typen zonwering die uitgevoerd kunnen worden met een motor met zonnepaneel. Rolluiken en ritsscreens hebben beide een rechte of afgeschuinde bovenkap en bieden zo voldoende ruimte om het zonnepaneel te plaatsen.

Voordelen van zonwering met solarmotor

Zonwering met zonnepanelen zijn niet voor niets razend populair. Vanzelfsprekend is alle energie die je gebruikt voor het openen en sluiten volledig gratis opgewekt door de zon. Dat is niet alleen enorm duurzaam, een lager elektriciteitsverbruik zorgt namelijk ook voor een lagere energierekening. Tot slot zorgt de draadloze montage voor een enorm voordeel van de solarmotor. De motor hoeft namelijk niet in verbinding te staan met een stroompunt en zorgt er dus voor dat er niet gehakt of gebroken hoeft te worden in muren en/of kozijnen.

  • Duurzaam opwekken van energie
  • Lagere energierekening
  • Razendsnelle montage
  • Geen hak- of breekwerk in muren of kozijnen
Zonnepaneel zonwering omkasting

De kleur van het zonnepaneel

Het zonnepaneel van een solarmotor is donker van kleur. Wil je graag dat het zonnepaneel zo min mogelijk in het oog springt? Combineer de solarmotor dan met een ritsscreen of rolluiken in de kleuren zwart of antraciet.

Meer informatie over zonwering op zonne-energie

Op dit moment kunnen ritsscreens en rollluiken worden uitgevoerd met een solarmotor met zonnepanelen. In onze digitale brochures vind je meer informatie over dit type zonwering en ontdek je bovendien de Verano® partner bij jou in de buurt