ONTVANG 5 GRATIS KLEURSTALEN BIJ JE THUIS!

close

Kindveiligheid is een belangrijk thema als het gaat om raamdecoratie. Natuurlijk zeer begrijpelijk aangezien we gevaarlijke situaties en ongevallen veroorzaakt door koordbediening (koorden, kettingen, kogelkettingen en band) te allen tijde willen voorkomen. Om deze reden heeft de Europese Commissie hier strenge veiligheidsvoorschriften voor opgesteld. Voor ons is kindveiligheid topprioriteit. Daarom zijn onze producten afgestemd op de voorschriften van de Europese Commissie.

De voorschriften voor kindveiligheid zijn van toepassing op kinderen tussen de 0 en 42 maanden. Belangrijke voorschriften hebben bijvoorbeeld betrekking op de maximale lengte van de bedieningsketting of het bedieningskoord. Deze lengte is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het soort bediening en de bevestigingshoogte. Wat dit concreet voor jou inhoudt, lees je hieronder.

Onze plichten als leverancier
Wij als leverancier hebben verschillende plichten waar we aan moeten voldoen en natuurlijk ook altijd aan zullen voldoen. Zo mag Verano® geen bestellingen aannemen van niet-kindveilige producten. Ook mag Verano® geen niet-kindveilige producten leveren. Daarnaast dienen wij onze partners te informeren over kindveilige raamdecoratie. Een andere plicht is het mee versturen van waarschuwingsberichten bij onze producten. Zo moet er bijvoorbeeld een label met waarschuwingstekst verbonden zijn aan het product, op een zichtbare plaats. Dit zijn een paar voorbeelden van alle rechten en plichten waar wij als leverancier aan moeten voldoen. Wij nemen deze plichten uiterst serieus.

Wat we van jou vragen
Wij produceren onze producten via de rechten en plichten die van ons gevraagd worden door de Europese Commissie. Maar als je het product eenmaal in bezit hebt vragen we ook het een en ander aan jou. Als jij raamdecoratie hebt aangeschaft met een bedieningsketting is het bijvoorbeeld verplicht de veiligheidshaak te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de bedieningsketting tegen de muur wordt bevestigd. Deze bevestigingshaak wordt samen met jouw product geleverd.

Child Safety1

Als jij jaloezieën of plissés hebt aangeschaft kun je ook kiezen voor een bedieningskoord in plaats van een bedieningsketting. Als jij kiest voor een bedieningskoord is het verplicht een koordkikker te gebruiken. De koordkikker moet in staat zijn om alle koorden vast te houden als de raamdecoratie volledig is ingetrokken. Wanneer het koord aan de lengte-eisen voldoet, hoeft er geen koordkikker aangebrachte te worden Ook de koordkikker wordt bij jouw product geleverd.

Child Safety

Break-away connectors
Jaloezieën en plissés worden standaard voorzien van een break-away connector. De break-away connector breekt los wanneer er kracht op gezet wordt. In onderstaande instructies wordt uitgelegd hoe de break-away connector weer in elkaar gezet kan worden.

Instructie break-away connector jaloezieën
Instructie break-away connector plissés

Extra informatie?
Vragen met betrekking tot Child Safety kun je natuurlijk ook altijd stellen aan jouw Verano® partner.